
אסיה מראה איתנות אחרי הלילה הסוער בארה״ב
הדולר יורד ב-0.2% ל-3.7 לאחר שזינק אתמול ל-3.73; המדדים בארה״ב צנחו אתמול אך המדדים באסיה מסמנים מגמה מעורבת של תנועות קלות - הזהב והדולר ממשיכים לזנק
המדדים באסיה במגמה מעורבת עם עליות וירידות קלות. השווקים במזרח מגלים איתנות אל מול הטלטלה שהשוק האמריקני ספג אתמול: ה-S&P 500 צנח בכ-2.4%, הדאו ג׳ונס צנח ב-2.5% והנאסד״ק ב-2.6%. ה-S&P 500 השלים ירידה של 16% מתחילת השנה. כל זאת על רקע הטלטלה בשווקים שיוצר דונאלד טראמפ, עם מלחמות הסחר שלו בכלל ועם מלחמתו בפד׳ בפרט. השוק לא אוהב שנוגעים לו בפד׳, וכשמישהו בא ועושה את זה - אז הוא גם יודע להגיב.
כדי לסכם את היממה האחרונה בשווקים ניתן לומר שזה יכול היה להיות גרוע יותר. הירידות בארה״ב ככל הנראה נבעו מהפוסט של טראמפ נגד פאוול אמש. אלא שבפוסט הזה לא נאמר כל חדש: טראמפ רוצה להוריד את הריבית והוא גם רוצה לפטר את פאוול. מצד אחד השוק שומע את זה ונבהל אך מצד שני הוא מתעשת די מהר, וכבר לקראת יום המסחר בארה״ב המדדים עלו 0.5% לקראת הסגירה והחוזים העתידיים ממשיכים לעלות עוד 0.3%. חשוב לציין כי הזהב לא חדל מלרדת וממשיך לשבור שיא של מחירים, כאשר עלה עוד 1.4% למחיר שיא של 3,483 דולר לאונקית זהב. המשמעות של זה היא, כנראה, המשך של חוסר אמון בכלכלת ארה״ב, בדולר או לכל הפחות בשוק ההון האמריקאי ו-׳הגירת׳ כספים אל הזהב. ב-12 חודשים האחרונים עלה הזהב בכ-50%. השווקים באסיה לא רגשו יתר על המידה בעקבות הנעשה מעבר לאוקיינוס הפסיפי, והמשיכו להגיב בעיקר לתנועות בצמדי המטבעות, עם עליות וירידות קלות.
ביפן, מדד הניקיי 225 יורד בכ-0.4%. את הירידות הובילו סוני ומיצובישי עם ירידות של, 1% ו-0.4% בהתאמה. בדרום קוריאה מדד הקוספי עולה ב-0.1%. ההאנג סנג יורד בכ-0.1% לאחר שאמש עלה ב-1.6% ומדד שנגחאי עולה ב-0.3%. הניקיי 225 - המדד היפני - ממשיך לרדת לאור מגמת ההתחזקות של היין אל מול הדולר, שהיא גם חלק ממגמה עולמית של היחלשות הדולר. היין הוסיף לערכו עוד כ-0.5%, נתון שממשיך ולוחץ על היצואניות הגדולות. כ-19% מהיצוא היפני הוא לארה״ב.
הנפט עולה בכ-0.6% לאחר שאתמול צנח. זאת בעקבות שיחות אמריקאיות עם איראן שהובילו לרגיעה יחסית באיזור. בשבוע האחרון זינק מחיר הנפט בעקבות הפרסומים על כוונתה של ישראל לתקוף את מתקני הגרעין של איראן, מבצע שנבלם על ידי טראמפ. את הירידה החדה במחיר הנפט ניצל טראמפ כדי לנגח ביו״ר הפד׳ ג׳רום פאוול, על כך שלא מורדי את הריבית ״למרות הירידות היפות בנפט״, כלשונו.
- החוזים על וול סטריט יורדים עד 0.9%, מגמה מעורבת באסיה
- החוזים על הנאסד"ק עולים 1%, על הדאו יורדים 1% - זו הסיבה לפער
החוזים בארה״ב מסמנים על מידה מסוימת של התאוששות, עם עליות של 0.3% בחוזים על המדדים המובילים. בחצי השעה האחרונה של המסחר בארה״ב חל שיפור של 0.5% לרוחב המדדים. הנפילה בבורסה האמריקנית יכלה להיות חדה יותר, כפי שראינו בימי ירידות-חדות קודמים השנה.
שער הדולר זינק במהלך הלילה לרמה של 3.73 שקל אך ירד חזרה ל-3.7 שקל. האירו עולה בכ-1.25% ל-4.2690 שקל. הדולר ממשיך להיחלש בעקבות מלחמתו של טראמפ בבנק המרכזי של ארה״ב. המגמה הבינלאומית גורסת "Sell the dollar", וזאת בין היתר גם בעקבות המכסים. מכירת הדולר תמורת מטבעות חוץ ברחבי העולם מביאה לפיחות בדולר ולהתחזקות המטבעות המקומיים. מתחילת השנה ירד צמד המטבעות שקל-דולר ארה״ב בכ-2%.
הזהב קופץ ב-1.4% למחיר של 3,483 דולר לאונקיה. הזינוק בא בעקבות חשש של המשקיעים מתוכניותיו של טראמפ ובמיוחד מהאחרונה שבהם, לטלטל את הפד׳. המשקיעים רוכשים זהב גם כדי להגן על כספם, אך ככל הנראה בגלל אי אמון בכלכלה האמריקנית בימים אלה. הביטקוין והאית׳ריום עולים ב-24 השעות האחרונות, בשיעורים של כ-0.85% ו-0.26% בהתאמה.