נדב צפריר צ׳קפוינט
צילום: PC
לקראת הדוחות

לקראת דוחות צ'ק פוינט: צפריר יתחיל להראות תוצאות?

ענקית הסייבר הישראלית צפויה לדווח על עלייה בהכנסות וברווח, אך השאלה הגדולה היא האם המנכ"ל החדש יצליח להחזיר את החברה לצמרת; בינתיים המשקיעים מרוצים, המניה קפצה לשיא, אבל ירדה מעט מאז; למה לצפות בדוחות?

רוי שיינמן | (3)
ענקית הסייבר הישראלית צ'ק פוינט  Check Point Software Technologies Ltd. 0.47%   תפרסם מחר את דוחותיה לרבעון הראשון של 2025, והציפיות לא נמוכות. התחזיות בשוק הן להכנסות של 636.3 מיליון דולר, לצד רווח מתואם למניה של 2.19 דולר. אם התחזיות יתממשו, מדובר בעלייה של 6.2% ו-7.3% בהתאמה לעומת הרבעון המקביל. אבל הנתונים הכספיים הם רק חלק מהסיפור, עיני המשקיעים נשואות בעיקר למנכ"ל החדש נדב צפריר, ולשאלה האם הוא מצליח להחזיר את צ'ק פוינט לעמדה מובילה בשוק סייבר שמשתנה במהירות.


צפריר השלים עכשיו רק את הרבעון הראשון שלו בחברה, אבל המשקיעים כנראה בינתיים מרוצים, המניה של צ'ק פוינט כבר עלתה בכ-10% מאז שנכנס לתפקיד, ולאחרונה היא אף הגיעה לשיא כל הזמנים סביב 230 דולר למניה, אם כי מאז היא ירדה מעט וכעת נסחרת סביב 209 דולר למניה. בינתיים האנליסטים אמנם ממשיכים להפגין אופטימיות, ב-Jefferies למשל ממשיכים להמליץ על המניה בדירוג "קנייה" והעלו לאחרונה את מחיר היעד ל-255 דולר, אפסייד של 22%, אך השאלה הגדולה היא האם צפריר באמת יכול להעלות את החברה למעלה כמו שהוא וחלק מההאנליסטים מאמינים.


החברה הוותיקה שלא ממהרת להשתנות

צ'ק פוינט, מהחברות הרווחיות והוותיקות ביותר בזירת הסייבר, ממשיכה להציג נתונים פיננסיים מרשימים, אך נותרת מעט מאחור בהשוואה לחברות מתחרות כמו פאלו אלטו. בזמן שיריבותיה צמחו בעזרת סדרת רכישות ושדרוגים למוצרים הקיימים, צ'ק פוינט המשיכה להתנהל בזהירות, להתבסס על חטיבת הפיירוול המצליחה שלה ולהתפשט באיפוק.


החברה עדיין שומרת על שיעורי רווחיות מהגבוהים בתעשייה, וקופת המזומנים שלה מתקרבת ל-3 מיליארד דולר, אך בשוק תחרותי כמו בסייבר, שמרנות עלולה לעלות ביוקר. המשקיעים רוצים לראות צמיחה דו-ספרתית, מוצרים חדשים ויכולת טכנולוגית מוכחת, ולא רק יציבות.


האם נדב צפריר הוא האיש הנכון?

צפריר, מפקד יחידת 8200 לשעבר ומייסד קרן Team8, נחשב לדמות מוערכת באקוסיסטם של הסייבר. הוא לא מתכנת ולא מגיע מהרקע הטכנולוגי הקלאסי, אבל הוא נחשב לאסטרטג ולמוביל עם חזון, כזה שמבין את התמונה הרחבה ויודע לנווט. המינוי שלו הגיע אחרי כהונה מאתגרת כיו"ר סולאראדג', שבמהלכה החברה צנחה לשפל, אך בקרב רבים הוא עדיין נתפס כאיש עם ה"אקס פקטור" הנדרש כדי להוביל שינוי מהותי בצ'ק פוינט.


מאז שנכנס לתפקיד, צפריר כבר הספיק לבצע שינוי מבני משמעותי בצמרת החברה, למנות ראשי חטיבות חדשים, להקים חטיבת SaaS נפרדת, לחזק את זרוע השיווק וליזום הקמה של מרכז חדש למחקר ופיתוח מבוסס AI בתל אביב. הוא גם הוביל לשיתוף פעולה עם וויז, אחד המהלכים האסטרטגיים הבולטים בשנים האחרונות בחברה. צ'ק פוינט ווויז מודיעות על שיתוף פעולה באבטחת הענן - למה זה חדשות טובות לצ'ק פוינט?


שיתוף הפעולה עם וויז, הסטארטאפ הישראלי שנמכר לגוגל תמורת 32 מיליארד דולר, נתפס כאחד הצעדים החכמים של צפריר עד כה. החיבור בין מערכות ההגנה של צ'ק פוינט לבין פלטפורמת ניהול הענן של וויז מאפשר לצ'ק פוינט לפצות על חולשה יחסית בתחום הזה, ולהציע פתרונות משולבים לאבטחת הענן. עם זאת, כעת, אחרי שוויז נבלעה על ידי גוגל, לא ברור מה יעלה בגורל שיתוף הפעולה, אך בצ'ק פוינט משדרים אופטימיות, וטוענים כי הגב של גוגל עשוי דווקא לתרום.

קיראו עוד ב"גלובל"


הדוחות החזקים ברבעון הקודם

ברבעון האחרון של 2024, הדוחות של צ'ק פוינט היו חזקים: הכנסות של 703.7 מיליון דולר ורווח נקי של 2.7 דולר למניה, שניהם מעל הציפיות. שיעור הרווח הגולמי עמד על 89% והתפעולי על 44%. ההכנסות ממנויים עלו ל-292 מיליון דולר, 40% מסך ההכנסות, עם קצב צמיחה של 10%.


הזמנות חדשות (billings) האיצו לקצב של 11.2%, שיא כל הזמנים של 959 מיליון דולר, ואפילו התזרים החופשי עמד על רבע מיליארד דולר, מה שמאפשר לצ'ק פוינט להמשיך ברכישה עצמית של מניות ולהשאיר לעצמה מרחב תמרון פיננסי. השאלה היא האם החברה תצליח לשמור על קצב הצמיחה הזה גם ברבעונים הבאים – במיוחד כשהשוק כולו מתמקד עכשיו באבטחת ענן, קונסולידציה של מערכות ובינה מלאכותית.

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    אנונימי 22/04/2025 16:31
    הגב לתגובה זו
    בושה וחרפה ניהולית פומבית
  • 1.
    ליטאי 22/04/2025 16:04
    הגב לתגובה זו
    בשווי עשרות מיליארדי שקלים לצק פוינט צפריר.
  • אנונימי 22/04/2025 16:46
    הגב לתגובה זו
    חל איסור להפיץ פייק ניוז. פאלו אלטו לעולם לא תשתף פעולה עם צק פוינט. יש יריבות עזה בין החברות. לגבי פלנטיר אפשרי אך לא סביר ששיתוף יהיה לשוק ישראלי בלבד. פלנטיר חייבת לצמוח בקצבים מטורפים.