
בסנט תוקף את קרן המטבע: "שכחתם את התפקיד שלכם"
מזכיר האוצר האמריקאי נואם בוועידת IIF ותוקף את קרן המטבע והבנק העולמי, וקרא להם: "להתרחק מהאג'נדות שלהם שמפריעות להם לבצע את התפקיד האמיתי שלהם"; בסנט טען כי קרן המטבע "משקיעה אנרגיות לא פרופורציונליות בנושאים כמו משבר האקלים, מגדר וסוגיות חברתיות נוספות"; הוא גם ציין כי "יש הזדמנות לעסקה גדולה עם סין"
מזכיר האוצר האמריקני סקוט בסנט דיבר היום בוועידת IIF בוושינגטון, בה תקף את קרן המטבע ואת הבנק עולמי וגם התייחס למלחמת הסחר עם סין. בהמשך לדברים שאמר בסנט אתמול, בינהם ש"מכסי הסחר בין ארה"ב וסין אינם בני קיימא, צפויה רגיעה בקרוב", היום אמר בסנט כי "יש כאן הזדמנות לעסקה גדולה בין ארה"ב לסין. אם הם רוצים שנחזיר את הדברים לאיזון, אנחנו מוכנים לפעול למען זה ביחד".
"יש לנו כאן הזדמנות מדהימה", הוסיף בסנט. "אם ריי דליו היה כאן הוא היה חושב שזה יפהפה". בסנט התייחס למייסד ברידג'ווטר, שהתבטא כבר מספר פעמים נגד האגרסיביות של ממשל טראמפ והציע גם אלטרנטיבות שפחות יזעזעו את השווקים - ריי דליו לטראמפ: כך תנצח את סין בלי לשבור את השווקים.
המתקפה על קרן המטבע ועל הבנק העולמי
בסנט גם תקף בחריפות את קרן המטבע ואת הבנק העולמי, שניים מהמוסדות הפיננסים החשובים בעולם: "הבנק העולמי ממשיך להלוות מדי שנה למדינות שכבר עמדו בקריטריונים לסיום זכאות להלוואות מהבנק," אמר בסנט. "אין כל הצדקה להמשך ההלוואות הללו. הוא מבזבז משאבים ומדחיק את פיתוחם של השווקים הפרטיים. הוא גם מפחית את המוטיבציה של מדינות להתרחק מהתלות בבנק העולמי ולעבור לצמיחה ומפתח תלות בבנק העולמי, שממשיך לבזבז כספים".
בסנט הוסיף: "מעכשיו, על הבנק לקבוע לוחות זמנים ברורים לסיום ההלוואות למדינות שכבר מזמן עמדו בקריטריונים לכך. ההתייחסות לסין, הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, כאל 'מדינה מתפתחת' היא אבסורדית". הבנק העולמי נוהג לתת תמיכה לשווקים מתפתחים
ולמדינות כושלות שלא מצליחות להחזיק את הכלכלה שלהן לבדן, במטרה שאותן מדינות יצליחו להניע את הכלכלה שלהן בעצמן. עם זאת, לא מעט מדינות שמקבלות את התמיכה לא מצליחות להתאושש והופכות לתלויות בכספי הסיוע.
- שר האוצר האמריקאי: "מכסי הסחר בין ארה"ב וסין אינם בני קיימא, צפויה רגיעה בקרוב"
- העולם כולו צופה - האירוע הכי חשוב בכלכלה ולבורסות ואיך הוא ישפיע על השווקים?
"על אף שזה בא על חשבון שווקים מערביים
רבים, העלייה של סין הייתה מהירה ומרשימה", הוסיף. "אם סין רוצה למלא תפקיד בכלכלה הגלובלית שתואם את המשקל האמיתי שלה, אז עליה להתקדם שלב, ואנו מברכים על כך".
בסנט הוסיף כי "קרן המטבע והבנק העולמי ממלאים תפקידים קריטיים במערכת הבינלאומית. אבל במצב הנוכחי, הם לא עומדים במשימותיהם. בסנט קרא לגופים "לסגת מהאג'נדות הרחבות וחסרות המיקוד שלהן, אשר חונקות את היכולת שלהן למלא את תפקידן". בסנט גם האשים את קרן המטבע בכך שהיא מקדישה "זמן ומשאבים באופן לא פרופורציונלי לנושאי אקלים, מגדר ונושאים חברתיים".
מעכשיו - ארה"ב היא הבוס
בדומה לאיום של טראמפ על צמצום התמיכה בברית נאט"ו, גם בסנט מאיים שארה"ב תשתמש בתמיכה שלה במוסדות הכלכליים הבינלאומיים בכדי "להכווין אותם למשימות שלהם".
- גאוזי זכתה בחוזה משמעותי: החברה הישראלית שמובילה את מהפכת הזכוכית החכמה
- מניית הקוונטים שמזנקת ב-13% והמחשב הקוונטי שיעזור לתכנן פעולות צבאיות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"ארצות הברית גם תדרוש שמנהלי ועובדי
המוסדות הללו יישאו באחריות להוכחת התקדמות ממשית באותן משימות" הוסיף.
למרות הטון התקיף, בסנט אמר כי ארצות הברית מעוניינת להישאר מחוברת לכלכלה העולמית, ולא להתנתק ממנה, גם כאשר הממשל נוקט מדיניות פרוטקציוניסטית. "'אמריקה תחילה' לא אומרת אמריקה לבד. להפך, זהו קריאה לשיתוף פעולה עמוק יותר ולכבוד הדדי בין שותפי הסחר", אמר בסנט. לדבריו, ארצות הברית "מכפילה את מאמציה" במעורבותה במערכת הכלכלית העולמית, כולל במסגרת התמיכה בקרן המטבע ובבנק העולמי.
- 2.אנונימי האמיתי 23/04/2025 19:30הגב לתגובה זוטענה לטענה הדברים נכונים. מדינות מתמכרות לקרן המטבע בדיוק כשם שאנשים נזקקים מתמכרים לביטוח לאומי.הדגש המוגזם על גיוון והכלה יחד עם משבר האקלים שאין הרבה מה לעשות לגביו גם פוגע.הוא פשוט צודק
- 1.משה 23/04/2025 19:04הגב לתגובה זולא מספיק הפסיכופט
- רפואה שלמה קפלניסט (ל"ת)אמונחטאפ 23/04/2025 19:54הגב לתגובה זו