ירידות באסיה
צילום: Getty images Israel

יום המסחר השני בצל הרגיעה: מגמה מעורבת באסיה

השווקים במזרח ובמערב מוחקים חלק מהירידות שנגרמו מאי הוודאות והטלטלה הכלכלית וחוזרים לעלות במזרח ובמערב. אי הוודאות קטנה במידה רבה ואיתה התיאבון נפתח לנכסים מסוכנים יותר - אגרות החוב ל-10 שנים של הממשל הסיני ירדו; הזהב נסוג מנקודת השיא שלו והבורסות עולות

צוות גלובל |
נושאים בכתבה חוזים עתידיים

זהו יום המסחר השני המתנהל בצל הרגיעה היחסית במתיחות בין המזרח למערב, כאשר העליות במדדי המניות והירידות במתכות ואג״ח באסיה משוייכות למידה מסויימת של וודאות שההשוק קיבל בחזרה, אחרי שזה נלקח ממנו לתקופה ממושכת, במהלכה ירדו המדדים בעקבות חשש להתערבות פוליטית במדיניות הריבית נוסף לחשש שהמכסים ישארו גבוהים למשך פרק זמן ממושך. הודעותיהם של סקוט בסנט ודונאלד טראמפ שולחות צפירת הרגעה לשוק.


הבורסות בארה״ב המשיכו לזנק אתמול והשלימו יום מסחר שני ברצף של עליות. העליות, אותן ניתן לכנות בשם ׳ראלי בסנט׳ הן תוצאה של ההבהרות שסיפק שר האוצר האמריקני סקוט בסנט. הדואו ג׳ונס, ה-S&P 500 והנאסד״ק ננעלו עם תום שעות המסחר בעליות של 1.07%, 1.67% ו-2.5% בהתאמה. אלא שהעליות האלה נמחקו וחוזים העתידיים על המדדים מסמנים על ירידות של 0.2% עד 0.3%. הירידות בחוזים נובעים מהבהרה נוספת של סקוט בסנט, לפיה טראמפ לא גיבש תוכנית ברורה למכסים והשיחות עם סין טרם החלו. המהשמעות של כך היא, ככל הנראה, שהשוק מבין שהחגיגה אפילו עוד לא התחילה, ומלחמת הסחר האמיתית תחל ברגע שסין תיכנס למו״מ עם ארה״ב.


הניקיי 225 היפני עלה ב-0.8% על רקע העליות מהעבר השני של האוקיינוס הפסיפי. המדד עלה בהובלת יצואניות הטכנולוגיה והרכב הגדולות, שספגו את הפגיעות היותר קשות מהתחזקותו של היין מול הדולר. מניות כדוגמת אלקטרון, נינטנדו וטויוטה עלו בשיעורים של 3.3%, 3.9% ו-2.2% בהתאמה. היין נחלש מעט ביממה האחרונה ופחת ערכו ב-0.3%, לאחר שחווה ייסוף משמעותי של 1.4% בימים האחרונים שלפני צפירת ההרגעה של בסנט.


הכלכלה הדרום קוריאנית הצטמקה ברבעון הראשון של השנה, לראשונה מזה ארבע שנים: התוצר הלאומי הגולמי של כלכלת קוריאה הדרומית קטן ב-0.2% ברבעון הראשון של השנה, זאת מתחת לצפי המומחים לצמיחה בלתי משמעותית של 0.1%. את התופעה ניתן לקשור לשני סיבות עיקריות: הראשונה - המשבר הפוליטי שעוברת המדינה בעקבות חקיקה צבאית מתחילת דצמבר דאשתקד, שפגעה בביקושי םהצרכניים, והשניה - נפילה של 14% בייצוא לארה״ב ב-20 הימים הראשונים של אפריל, ככל הנראה זהו סימן מוקדם להיערכות לקראת גזירות המכסים. קרן המטבע הבינ״ל כבר עידכנה את התחזית שלה עבור קוריאה הדרומית, וחתכה את צפי הצמיחה ל-1% מ-2%. מדד הקוספי הקוריאני נופל ב-0.4%. 


אחרי יומיים של עליות, הנפט הגולמי מדשדש סביב רמת המחירים 62 עד 63 דולר לחבית נפט גולמי. קזחסטן, האחראית לייצור של 2% מהנפט בעולם, מבקשת להסיר מעליה את עול המשמעת של קרטל הנפט הערבי המורחב OPEC+. הקרטל, שהחליט לווסת את כמות החביות המותרת לטיפול ביום (מה שמשפיע ישירות על מחיר הנפט), לא מרוצה מכך שקזחסטן מתגברת את ייצוא הנפט שלה. ייתכן וקזחסטן החליטה לתעדף את העניין הלאומי שלה בנפט וכתוצאה מכך - לתגבר את הייצור, או שתאוות הבצע שלה גברה על המשמעת הקואליציונית של הקרטל, והיא החליטה להנות גם ממחיר מלאכותי גבוה בחסות הקרטל, וגם מייצור מתוגבר שביחד מכניס המון כסף למדינה. 


הזהב והאג״ח ל-10 שנים של ממשלת ארה״ב מדשדשים ברמת מחירים גבוהה מהשפל שבא בעקבות הראלי במדדים, ולאחר עליות וירדות נסגרו שניהם סביב ה-0. 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה