גוגל חיפוש
צילום: טוויטר
לקראת הדוחות

למה לצפות בדוחות גוגל?

גוגל תפרסם הערב את תוצאות הרבעון הראשון, אך עיני המשקיעים נשואות בעיקר קדימה: העלייה בהוצאות על AI, ההאטה בפרסום, סיכוני הרגולציה והתחרות בענן

רוי שיינמן |

אלפאבית, חברת האם של גוגל Alphabet 2.37%  , תפרסם הערב אחרי המסחר את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2025, והציפיות בשוק הן לצמיחה מתונה אך עקבית: ההכנסות צפויות לעמוד על כ-89.2 מיליארד דולר, עלייה של 11% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והרווח למניה צפוי להגיע ל-2.01 דולר, צמיחה של 6%. בינתיים, מתחילת השנה מניית גוגל איבדה 16% והיא נסחרת לפי שווי של 1.934 טריליון דולר.


אבל בעיני המשקיעים, השאלות החשובות באמת נוגעות למה שצפוי בהמשך: האם גוגל תצליח לבלום את קצב העלייה החד בהוצאות התפעוליות על פיתוח בינה מלאכותית, האם תחזיות החברה יתמתנו בעקבות האטה בענף הפרסום הדיגיטלי, ומה יקרה אם מלחמות הסחר יסלימו?


השאלה הגדולה: האם הוצאות הענק על AI יניבו תוצאות?

גוגל משקיעה סכומי עתק בפיתוח תשתיות AI - ההשקעות ההוניות שלה ב-2025 צפויות להגיע ל-75 מיליארד דולר, קפיצה של 43% לעומת השנה הקודמת, שגם היא הציגה קפיצה של 63%. אבל ככל שהתחרות מתגברת, במיוחד מול מיקרוסופט, אמזון ומטא, עולות שאלות על כדאיות ההשקעה והאם גוגל מצליחה להמיר את ההוצאות גם להכנסות.


במהלך הדו"חות הקרובים, המשקיעים ירצו לשמוע על החזר השקעה פוטנציאלי, האם מנוע הבינה המלאכותית "ג'מיני" כבר מתחיל לייצר הכנסות? האם הענן של גוגל מציג עלייה בשימושים העסקיים בזכות שילוב ה-AI? והאם קצב הבזבוז הזה צפוי להימשך?


לפי ההערכות, ההוצאות על פחת ימשיכו לגדול גם ב-2025, אחרי עלייה של 28% בשנה שעברה. כל אלו מציבים את ענקית הטכנולוגיה תחת זכוכית מגדלת, ייתכן מאוד שהצפי לצמצום הוצאות יהיה אפילו חשוב יותר מתוצאות הרבעון.


הפרסום הוא עדיין העוגן, אבל מפגין סימני האטה

תחום הפרסום נותר המנוע המרכזי של גוגל, אבל הנתונים מרמזים על התקררות. צפי האנליסטים הוא לצמיחה של 9% בלבד בפרסום במנוע החיפוש לרמה של 50.5 מיליארד דולר, ירידה מהקצב של 12% שנרשם ברבעון הקודם. גם ההכנסות מפרסום ביוטיוב צפויות לעלות בכ-11% בלבד.


המשקיעים יבחנו מקרוב את המוניטיזציה של YouTube Shorts, פורמט הווידאו הקצר שמתחיל להוות אלטרנטיבה לרשתות כמו טיקטוק. הצלחה בפלטפורמה הזו עשויה להוות מקור הכנסה חדש שיפצה על ההאטה במנועי הפרסום המסורתיים.

קיראו עוד ב"גלובל"


במקביל, פרסום מצד חברות סיניות כמו Temu ו-Shein שמוכרות לצרכן האמריקאי, נמצא בסיכון בשל המתיחות בין ארה"ב לסין, והחשש מהחרפת המכסים. פגיעה בפרסום הזה עלולה לפגוע גם בגוגל.


התחרות בענן

הענן של גוגל, Google Cloud, ממשיך לצמוח אך עדיין נמצא בפיגור משמעותי מאחורי היריבות הגדולות: אמזון AWS ומיקרוסופט אז'ור. התחזית היא להכנסות של כ-12 מיליארד דולר מהענן, עלייה של 25% לעומת אשתקד, אך ירידה מהקצב של 30% שנרשם ברבעון הקודם.


המשקיעים יצפו לראות האם שילוב מנוע ה-AI Gemini בענן אכן מביא תוצאות. גוגל מנסה למצב את הענן שלה כפלטפורמה ממוקדת AI, בתקווה שככל שיותר חברות יאמצו טכנולוגיות בינה מלאכותית, הן יבחרו בגוגל. האתגר הגדול הוא במנוע החיפוש עצמו: המתחרים, ובראשם OpenAI, אנתרופיק ו-Peplexity, מציעים חוויות חיפוש מבוססות AI שמאיימות על הדומיננטיות של גוגל. המשקיעים יחפשו בדוחות אינדיקציות האם גוגל מצליחה להמציא את עצמה מחדש בלי לפגוע במודל הרווח הקיים.


הסיכונים המשפטיים והרגולטוריים

בתוך כל זה, גוגל מתמודדת גם עם איומים משפטיים משמעותיים. שני תיקים נגד גוגל נידונים כעת בארה"ב בטענה שגוגל היא מונופול בתחום החיפוש, כשבאחד מהם אף הציע משרד המשפטים לפרק את החברה או לחייבה לשתף את מנוע החיפוש שלה עם מתחרים.


במקביל, באירופה נכנסו לתוקף חוקי ה-Digital Markets Act וה-Digital Services Act, המובילים לקנסות כבדים, כפי שקרה לאחרונה לאפל ומטא. גם ביפן, רשות התחרות שלחה צו הפסקה נגד פרקטיקות חיפוש של גוגל. המשקיעים ירצו לשמוע מה הנהלת החברה מתכננת בנושא, מעבר להצהרות הסטנדרטיות על כוונה לערער. ייתכן שהסיכונים המשפטיים יביאו לשינויים מבניים, כולל פיצול של תחום הפרסום.


מה צופים האנליסטים?

למרות הירידה של כ-16% במניית גוגל מתחילת השנה, מרבית האנליסטים שומרים על המלצות קנייה. עם זאת, חלקם, כמו UBS, סקוטיה בנק ו-TD, הפחיתו את מחיר היעד שלהם למניה. לפי חלק מההערכות בשוק המשקיעים מצפים להחמצה של 2%-3% בתוצאות של גוגל ביחס לתחזיות האנליסטים.


לכן, אם גוגל תעמוד בציפיות ותשדר ביטחון, ייתכן שנראה התאוששות מהירה. אך אם תציג אכזבה, אפילו אם תוסבר בגורמים מאקרו-כלכליים, היא עלולה להחמיר את החששות מהאטה, תחרות ורגולציה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה