פאפדמוס לפני ההצבעה: "זה הזמן לאחריות של כולם למען המדינה"
"זה הזמן לאחריות של כולם למען המדינה", אמר פאפאדמוס לעם ערב ההצעה הגורלית על צעדי הצנע. כמה רגעים לאחר מכן הדריך ראש המפלגה הדמוקרטית-שמרנית החדש, סמאראס, את חבריו לסיעה ליישר קו עם מפלגת השלטון ולתמוך באישור הקיצוצים בתקציב, רפורמות המבניות במשק ותנאי ארגון החוב הלאומי מחדש.
"זה לא יפתור את הבעיה, אבל לפחות נזוז מקצה הצוק", הסביר את סמאראס את ההנחיה שהוציא למפלגתו. מפלגה קטנה יותר בקואליציה, 'לאוס', המונה 16 מקומות בפרלמנט הודיעה כי תצביע נגד התוכנית ונגד הקו שמציג פאפדמוס. ההתנגדות לא צפויה למראית עין לסכן את ההצבעה, שכן שתי המפלגות הגדולות בפרלמנט והשותפות בשלטון, הסוציאליסטים (פאפאדמוס ) והדמוקטית החדשה (סמאראס) מונים 236 מקומות מתוך 300 חברי הפרלמנט היווני.
החשש המרכזי של פאפאדמוס הוא מ'עריקים' בשורות מפלגות השלטון שלטענת פרשנים מונים כרגע מעל ל-20, אך מספרם עלול לעלות עם התחממות המרי האזרחי נגד הממשלה. מאתונה מדווחים שהתארגנויות שכונתיות קוראות לאזרחים צעוד לעבר הפרלמנט בשעות שלפני ההצבעה. המרי האזרחי נוסף להתארגוניות מסודרות יותר של הועדים החזקים במשק, אנרכיסטים, פעילי שמאל ואוהדי קבוצות כדורגל במדינה אשר אינם ידועים בעדינותם.
הפגנות המחאה שנרשמות גם בערים אחרות ביוון, כוללות גם שימוש בבקבוקי תבערה ויידוי אבנים. המשטרה מגיבה מצידה בריסוס גז מדמיע על המפגינים שחלקם רעולי פנים. עיקר הביקורת מופנית כלפי גרמניה אשר מתוארת כענק שרוצה להשתלט על המדינה.
את הפן הכלכלי של רגשות המפגינים הסביר בשבוע שעבר פרופסור יווני לכלכלה מהאוניברסיטה הלאומית של אתונה, ""החילוץ הוא לא התשובה לשום דבר", אמר על דרישות גוש האירו מיוון". לדעתו החילוץ הוא רק ""לזרוק כסף טוב אחרי כסף רע", מהלך שמביא לניפוח הגרעון ו"הורס את הכלכלה".