שרי האוצר של גוש האירו יחליטו מחר על חבילת החילוץ; גרמניה צפויה לתמוך
17 שרי האוצר של מדינות גוש האירו צפויים להפגש מחר בבריסל ולהצביע על אישור הענקת חבילת חילוץ ליוון. 130 מיליארד אירו שעשויים להציל/לדחות את חדלות הפרעון של יוון עומדים על הפרק ושרי האוצר ככל הנראה ישאלו את עצמם האם יוון אכן מסוגלת לעמוד בכל התחייבויותיה.
לפגישה קדמו שיחות והערכות רבות מספור של מנהיגי אירופה. לאחר 'מירוצי שיחות' של שבועיים בין בכירי האוצר בכל היבשת ובראשותם, גרמניה, הודיעה הקנצלרית מרקל כי שר האוצר שלה יתמוך ככל הנראה בחבילת חילוץ שנייה ליוון, שתתפרס על פני שנתיים. הקנצלרית אף הדגישה כי חבילה שכזו צריכה להיות מנוסחת ומוחלטת עוד השבוע. עם זאת, דיווח בעיתון ה'טלגרף' הלונדוני היום מעלה כי שר האוצר הגרמני מאמין שהקיצוץ הנדרש הוא כה עמוק עד שאין ממשלה שתצליח ליישם אותו במציאות. התחבטות בשאלה זו צפויה לעמוד במרכז דיוני הפסגה מחר.
הקבינט היווני ישב בימים האחרונים והתחבט בדרכים ליישם את הקיצוצים שדורש האיחוד האירופי בתמורה לקבלת החילוץ. ראש הממשלה, לוקאס פאפאדמוס, אמר אתמול כי הממשלה מצאה את הדרך לקצץ 325 מיליון אירו מתקציבה.
הקיצוץ הנוסף שעבדו עליו באתונה בא כהמשך לדרישת גרמניה אשר חוששת שכל המאמצים יכשלו לבסוף ויוון לא תחזיר את חובותיה. ביום שישי התברר כי הכלכלה היוונית, שנמצאת במיתון זה 5 שנים ברציפות, התכווצה ב-7% משנה שעברה, שיעור גרוע מהמצופה. בתוך כך שיעור המובטלים לחודש נובמבר עמד על 20.9% במדינה הלחוצה כלכלית.
"יוון היא כמו חולצה שלא מתגהצת" תיאר את המצב אמיר כהנוביץ', כלכלן ראשי בכלל פיננסים, "תמיד נראה שזה הקמט האחרון אבל אז מגלים שעשינו קפל בצד השני".
נזכיר כי האירופים עומדים למעשה נגד השעון מכיון שב-20 למרץ הקרוב, היוונים צריכים לשלם 14.5 מיליארד אירו למחזיקי אגרות החוב שלה, ואם לא תוכל לשלם לנושיה את הסכום הנקוב תגיע לחדלות פרעון.
כחלק מחבילות הסיוע ופתרון החובות, היוונים יבצעו 'פריסה מחדש' של החוב. מהלך זה יאפשר לבנק המרכזי של אירופה, ה-ECB, לרשום רווחים רבים, כאשר הוא רכש את אגרות החוב היווניות בזול, וכעת, ימכור אותם במחיר גבוה יותר. הבנק המרכזי הודיע שיעביר את הרווחים לבנקים שתחתיו ביבשת.
מהלך זה של 'החלפת' אגרות חוב, אמור לסייע גם לנושיה הפרטיים של יוון להחליף את אגרות החוב שלהם באגרות חדשות, בטוחות יותר ויקרות יותר. את ההפסדים מחילופי החובות תרשום הממשלה היוונית.
החלפת החובות תוכל להתבצע רק במידה והממשלות האירופיות והגופים המלווים יאשרו חבילת חילוץ שנייה, ובמיוחד תלויות בהפקדות לקרן נאמנות של 30 מיליארד אירו לגיבוי האגרות הקרובות. גורמים בגופים השונים מדברים על חלון הזדמנויות בין ה-22 לפברואר ל-3 למרץ בו יבוצעו החלפות החוב האמורות.
גרמניה מצידה לוחצת עד הרגע האחרון כדי למנוע פיצול של ההצבעה על חבילת החילוץ והסכם עם הנושים הפרטיים. "הסאגה המתמשכת של יוון היא תזכורת למצבה הרגיש של כלכלת אירופה|, אמרה מרקל, "וההשפעה שתהיה לפשיטת רגל לא מסודרת".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.זו חבילת " פיחלוץ" יוון , מתחילים לשמר אתדודו 20/02/2012 06:46הגב לתגובה זו0 0המדינות הנכשלות בפורמלין , בסוף גרמניה תשלוט בכל הפוחלצים , שוב אירופה נכבשת על ידי גרמניה ............סגור
-
1.בא לי להקיא שאני שומע " חבילת החילוץ" , " יוון" (ל"ת)לל 19/02/2012 23:25הגב לתגובה זו0 0סגור