ראשי המדינות באירופה מתנגדים לתוכנית ההקלה הכמותית של ה-ECB

הממשלות באירופה ובכירים בבנק המרכזי האירופי לא מצליחים להגיע לפיתרון האולטימטיבי בעודם מיישמים פתרונות זמניים בלבד
 | 
telegram
(2)

הבנק המרכזי האירופי (ECB), אשר הוציא למעלה מטריליון אירו על מנת למנוע את עליית עלויות המימון במדינות כמו ספרד ואיטליה, אמר כי לא נותר לו כוח רב על מנת לעצור את המשבר בטרם הממשלות ביבשת יתחילו לפעול.

"מצד אחד יש לנו את ה-ECB, ומצד אחר יש לנו את ממשלות גוש האירו", אמר מייקל ליסטר, אסטרטג ב-DZ בנק בפרנקפורט, גרמניה. "ה-ECB באמת לא מעוניין לעשות שום דבר. זה יהיה קשה מאוד לבנק המרכזי להצדיק התערבות נוספת אם הפוליטיקאיים לא יספקו את הסחורה", הוא הוסיף.

הממשלות צריכות לקחת "צעד קדימה" על מנת להבטיח אינטגרציה הדוקה יותר, אשר בלעדיה הבנק המרכזי יכול להציע רק פתרונות זמניים, לפי הצהרותיו של מריו דראגי, נשיא ה-ECB. פוליטיקאיים כמו ראש הממשלה הספרדי מריאנו ראג'וי אומרים כי הבנק המרכזי צריך ליישם אמצעי הקלה נוספים, כולל רכישה מוגברת של אגרות חוב על מנת להוריד את התשואות באירופה.

משבר החובות האירופי נכנס לשנה השלישית של קיומו ומאיים בזאת לעצירת הצמיחה העולמית לגמרי. אגרות החוב היווניות צנחו ושוב דחפו את התשואות עליהן לרמה הגבוה מ-30% בעוד הספקולציות על יציאתה מגוש האירו גוברות. לעומת זאת, התשואה על אגרות החוב הגרמניות צללו אמש לרמתן הנמוכה ביותר אי פעם, כאשר המשקיעים מחפשים אחר חוף מבטחים מהסערה האירופית.

בעוד תמיכה נוספת מה-ECB עשויה לעזור להוריד את עלויות המימון של מדינות אירופה, היבשת זקוקה לשיתוף פעולה הדוק יותר על מנת להימנע מהאיום של מיתון נוסף, אמר ריצ'ארד מק'גוויר, אסטרטג אג"ח בכיר ברובובנק.

"בין אם מדובר בהסכם הלוואה דו צדדי עם יוון או רכישות של ה-ECB בשווקי האג"ח המשניים או חבילות חילוץ על ידי המנגנון האירופי ליציבות פיננסית (EFSF), כול האפשרויות הללו לעולם לא יספיקו לשפר את השווקים לטווח הארוך", אמר מ'קגוויר.

נשיא ה-ECB, ראג'וי, נאם לאחר פגישות מנהיגי צרפת וגרמניה בבריסל בנוגע לאפשרות של מכירת חוב משותף למדינות האירו - אגרות חוב משותפות. הוא קרא ליישום מהיר של הפתרון הזה לאחר שמכתיבי המדיניות לא הצליחו להגיע להסמה בנושא. "התהליך עצמו הוא מאוד איטי, אז סביר מאוד שנראה את ה-ECB חוזר להתערב בתנאי השוק בקרוב על מנת לייצב אותו", אמר האנליסט הראשי בנורדה בנק.

הבנק המרכזי האירופי צריך להודיע על חיתוך הריבית ביבשת בחצי אחוז מהרמה הנוכחית של 1% בלבד ולהתחיל בתוכנית מחודשת של רכישת אגרות חוב מכל 17 המדינות ולהאריך את ההלוואות שניתנו לבנקים ביבשת, לפי דעתו של סורין מוארך, ראש מחלקת מסחר באג"ח ממשלתי בדנסקה בנק.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    פחד להכנס לשוק כזה. הכל מתחיל להתמותת. (ל"ת)
    מנשה 25/05/2012 14:56
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    מישהו יודע מתי מתחדש המסחר בת"א? (ל"ת)
    שאינו יודע לשאול 25/05/2012 11:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות