הריאל הברזילאי והריבית המוניטרית הגיעו השבוע לשפל היסטורי
במהדורה המודפסת של האקונומיסט התרכזו השבוע בברזיל, זאת כיוון שהשבועות האחרונים סימנו ניצחונות, ניצחונות אשר הממשלה הבריזלאית חיכתה להם הרבה זמן. הריאל הברזילאי, המטבע המוערך מדי, נחלש סוף סוף אל מול הדולר, והגיע השבוע ל-2 ריאל לדולר אחד, זאת לאחר שהגיע כבר לשיא של 1.54 ריאל לדולר ביולי האחרון.
ברמת ריבית מוניטרית של 9%, שפל היסטורי במונחים של ריבית מוניטרית בברזיל, המדיניות של הבנק המרכזי הברזילאי מתחילה להיות ברורה ואפקטיבית יותר. הנשיאה בברזיל, דילמה רוסוף (Dilma Rousseff) החליטה לאחרונה באומץ כי היא דורשת להפחית את התשואה שדורשים הבנקים בברזיל על חסכונות, תשואה שפעם תפקדה כ'רצפה' מתחתיה לא יכלו לרדת יותר.
2 השינויים האחרונים התקבלו בברכה אצל היצרנים בברזיל, אשר התעסקו בשנים האחרונות במטבע שרץ עם מגדש טורבו, ושערי ריבית שנגעו בשמיים.
המשקיעים היו סקפטיים בהתחלה בנוגע להכללת המדינה הטרופית, שטופת השמש והכדרוגל כחלק ממדינות הבריקס ( BRICs ), מונח אותו טבע ב-2001 הכלכלן ג'ים אוניל שכולל את המדינות המתפתחות הגדולות. מדיניות מאקרו-כלכלית יציבה, אי-שוויון שמצטמצם כל העת וביקוש גובר לסחורות ושירותים - הבטיחו ומבטיחים את צמיחתה של ברזיל.
מגזין האקונומיסט טוען כי קצת פחות 'ברזיל מאניה' יכולה להועיל מאוד למדינה. אף מדינה לא הצליחה עד עתה לא הצליחה לבטל מחזורי עסקים שלמים, ויותר זהירות היום יכולה למנוע משחקנים בזירה הברזילאית מלהתנהג בצורה לא-רציונלית, אשר עלולה להשפיע באופן הרסני על העתיד בברזיל.
התנהגות קצת פחות שורית, או קצת פחות תנודתית של המשקיעים הזרים בברזיל, דווקא עלולה לשכנע את הממשלה להסיר כמה מהמחסומים ומהחסמים שעד עתה הממשלה רצתה בקיומם, כאלה שהחזיקו את השוורים בתוך תאיהם.
למרות שהצמיחה בעתיד הקרוב תהיה ככל הנראה מתונה, עדיין עומדות המון הזדמנויות השקעה בברזיל, בייחוד בתעשיית החקלאות והכרייה. תחום נוסף משמעותי הוא החינוך בברזיל, טיפול בצד ההיצע שנמוך הרבה יותר מצד הביקוש לחינוך יכול להיות הזדמנות מצוינת, כמו גם טיפול בתחום שירותי הבריאות שמצוי בבעיה דומה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה