טורקיה ופולין השיגו מקומות במועצה של קרן המטבע הבינלאומית

מלוות החירום הגדולה ביותר בעולם ניהלה משא ומתן פוליטי עם 2 הכלכלות המתפתחות מאירופה, אך מה בדיוק הכוח שהן יכולות לקבל במסגרת הכסא?
 | 
telegram

לראשונה בהיסטוריה, טורקיה ופולין ישתתפו באופן אקטיבי, באמצעות מקומות שיוקצו להם, במועצת המנהלים של קרן המטבע הבינלאומית (IMF). ההישג המרשים עבור המדינות גובש בהסכם פוליטי בשבועות האחרונים, כך כותב הוול סטריט ג'ורנל.

למרות ש-2 המדינות יחלקו את אותם מושבים ברוטציה עם מדינות נוספות, העסקה מסמלת מעבר של כוח, אשר נותן לכלכלות המתפתחות קולות רבים יותר בהחלטות של 'מלווה החירום' הגדול ביותר בעולם. שינוי הכוחות הזה מגיע על חשבונם של מדינות קבועות באיחוד האירופי, לאחר ש-2 החברות החדשות התחייבו לעזור לשפר את יכולת ההלוואה של הקרן, במיוחד נוכח המשבר המתמשך בחובות הריבוניים באירופה.

"זהו צעד משמעותי לתת לכלכלות מתפתחות תפקיד חשוב יותר במועצה ובתהליך קבלת ההחלטות", אמר בכיר בקרן המטבע הבינלאומית. בכיר אחר קרא להסכם החדש עם 2 המדינות "רפורמה גדולה בקרן המטבע".

מלבד 8 כלכלות גדולות הכוללות בין היתר את ארה"ב, סין ויפן, שאר המושבים במועצה מתיימרים לייצג קבוצות ממקורות שונים במדינות החברות בקרן המטבע הבינלאומית. מרבית החברות מתוך 188 המדינות השותפות בקרן לא מקבלות הרבה קולות (אם בכלל) בקביעת המדיניות ובתפעולה של הקרן. לכן, זכייה באחד מתוך 24 המושבים במועצה, יכולה לשנות את מאזני הכוחות, על כן, מקום (אפילו ברוטציה תקופתית) במועצה של הקרן למדינה כמו פולין או טורקיה - מסמל עמדת כוח משמעותית עבור המדינות.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות