רונן מנחם: "תגובת שוקי המניות בארה"ב לנתון הגירעון - פסימית מדי"

הגירעון בתקציב הממשלתי בארה"ב באוקטובר עמד על כ-120 מיליארד דולר. "במונחי תמ"ג הולך הגירעון התקציבי ומצטמצם", כותבים במזרחי טפחות
רקפת סלע | (1)

בתקופה זו, כאשר המצוק הפיסקאלי המאיים קרב והולך (שעון העצר לאחור מראה על 47 ימים בדיוק), נתון הגירעון בארה"ב שפספס את התחזיות הכביד מאוד על השוק. עם זאת, במזרחי טפחות סבורים כי התגובה הייתה פסימית מדי, וזאת לנוכח מספר סיבות.

שוקי המניות בארה"ב הגיבו אתמול בשלילה על גירעון של כ-120 מיליארד דולר בתקציב הממשל בחודש אוקטובר. הגירעון היה גבוה בכ-7 מיליארד דולר מההערכות המוקדמות וכן גבוה בכ-22 מיליארד דולר בהשוואה לחודש המקביל אשתקד.

"ראשית, נתוני בלומברג מראים כי בשקלול מספר ימי העסקים בחודש אוקטובר השנה ובשנה שעברה, הגירעון גדל במיליארד דולר בלבד", מסביר רונן מנחם מנהל מחלקת השקעות ואסטרטגיה בבנק מזרחי טפחות. "שנית, ההוצאות גדלו בין שתי התקופות, אך גם ההכנסות גדלו".

"שלישית, מאגר הנתונים שלנו מראה כי במונחי תמ"ג הולך הגירעון התקציבי ומצטמצם. שיעורו המצטבר עמד על 9% בעשרת החודשים הראשונים של שנת 2009 ואח"כ ירד ל-7.3% ב-2010, 6.8% ב-2011 ו-5.7% עד כה ב-2012. הרמות הללו אכן גבוהות פי 2 מהרצוי (מקובל לחתור לגירעון תקציבי של כ-3% מהתמ"ג) והגידול בחוב הציבורי טרם נבלם, אך זו מגמה מעודדת, שלא זוכה להתייחסות מספקת בשטף האירועים", כך לפי מנחם.

"קיטון מתמשך בחלקו של הגירעון התקציבי בתוצר דוחק החוצה את המגזר הציבורי ומשחרר מקורות לטובת המגזר העסקי. להערכתנו, מגמה זו תקל על ירידה בעלות גיוס האשראי בארצות הברית ותאפשר ל-Fed לנקוט סוף-סוף מדיניות מוניטארית מעט פחות מרחיבה ומעט יותר מאוזנת, כזו שתכין את הכלכלה האמריקאית למקרה של התפשטות לחצי מחירים".

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    עע 14/11/2012 09:09
    הגב לתגובה זו
    קיצוץשנתי של500 מליארד$