שפת מכונה: איך משפיעים על השוק הגדול בעולם עם 100 מיליון ד' בלבד?
ביום רביעי שבוע שעבר התקיים המסחר בוול סטריט כרגיל כאשר נפילה רגעית לשפל של כמעט שבועיים במחזור התקבל בהבנה על ידי השוק. עם זאת, בחינה מדוקדקת יותר של אותה נפילה מעלה שבשעה 11:02:59 נמכרו 3,800 חוזים עתידיים על מדד ה-S&P500 תוך שנייה בלבד, עובדה שנותנת לנו הצצה לעולמם המופלא של מכונות המסחר ודרך פעולתן.
בחברת המחקר, Nanex, אשר מפעילה מערכת מעקב מרשימה ביותר אחר כל הציטוטים שמתקבלים בבורסות ארה"ב, מאמינים שמדובר בפעולות מכירה מתוזמרות היטב שנועדו לגרוף רווח מהיר על ידי הפעלת אלגוריתמים מהירים. בחברה מציינים שרשויות הרגולציה האמריקניות אינן יכולות כלל לנטר את הפעילות הנ"ל מכיון שמערכת ה-MIDAS שנמצאת בשימוש ה-SEC עוקבת אחר שוק המניות בלבד ללא החוזים. המערכת אגב, הושקה רק באוקטובר האחרון ומהווה את הנשק המתקדם ביותר של רשות רגולטורית נגד מכונות מסחר שפועלות במניות.
עקרונות האסטרטגיה
המכונה שגרמה לנפילה הרגעית באותו שנייה בוול סטריט, ככל הנראה נקטה בשיטת 'הצתת מומנטום', מכירת חוזים בכמות גדולה על מנת ליצור תזוזה במניות. המשקיעים בבורסה בת"א מכירים מקרוב את דרך הפעולה הזו אך השיטה מצליחה לעבוד גם בשוק הגדול בעולם הודות לשילוב של מערכת פיננסית מורכבת וניצול תנאים פיסיים.
השיטה מתבססת על כך שמניות גדולות במיוחד כמו מיקרוסופט, סיסקו, בנק אוף אמריקה, אפל והבנקים הגדולים נוטות להיצמד לשינויי המחיר בתעודות סל ו-ETF'ים. תעודות הסל מצידן מגיבות לשינויים במחירי החוזים העתידיים. דבר דומה מתרחש גם במחירי האופציות על תעודות הסל ואופציות על אותן מניות.
השיטה גם מנצלת את הגיאוגרפיה של מרכזי המסחר. פקודות המכירה והקניה אינם מיידים. המסחר בחוזים העתידיים מתקיים בשיקאגו, מרחק של 1,290 קילומטרים או 5 מילישניות מניו יורק, שם מתבצע המסחר במניות. כלומר, יש פער זמנים של 5 מילישניות שבהן המכונות בניו יורק אינן יודעות מה קורה בשיקאגו ולהיפך. כשיש התפרצות ערה של פעילות במקום אחד הפער יוצר קרקע למסחר ארביטראז' עצום.
ביצוע
כל התהליך שיתואר מעתה מתבצע במהלך כמה עשיריות שנייה בלבד וניתן לבצע את המהלך גם הפוך (קניה תהיה מכירה). ראשית המכונה רוכשת סחורה במניות המרכזיות שמרכיבות את תעודות הסל (לדוגמא: אפל, סיסקו ו-JP מורגן בתעודה SPY). למעשה המכונה מנגבת את ספר הפקודות חוץ מכמה בודדות.
בשלב זה המכונה מתכוננת לבאות ושותלת פקודות מכירה שיהיו הראשונות להתבצע לאחר הצתת המומנטום. המונטום נוצר כאשר מבצעים את פקודות הקניה שנשארו ומייד אחר כך מוכרים את החוזים העתידיים בשיקאגו בסכום של 100 מיליון דולר. ברגע זה התחיל המומנטום והשוק זז לכיוון הרצוי. מכאן כל אשר נשאר למכונה הוא לנצל את הלחץ הרגעי בשוק על מנת לנצל את פערי המחיר הגדלים ופערי הארביטראז' בין החוזים בשיקאגו לבין מניות ואופציות בניו יורק.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.אם לא יפסלו את המכונות להתעסק בשוק ההון לא ישאר שוק כזה (ל"ת)תום 02/01/2013 11:44הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.יש אחד כזה בתל אביב במעוף50 אחוז מהמחזור 01/01/2013 23:48הגב לתגובה זו0 0האסטרטגיה הזאת רצה כבר מעל שנה והשאירה אויר חרוך במסחר . קפיצות עצבניות לכיוונים הפוכים כדי לנקנק את המצטטים. אם זה חוקי אני צנצנת. הרצה אלגוריתמית היא עדיין הרצה. עד שיתעוררו ברשות לניע המשיח יגיע...סגור
-
1.ההסבר לא מובן אבל די ברור שצריך לאסור מניפולציות כאלה (ל"ת)לא שונה מהרצת מניות 01/01/2013 21:54הגב לתגובה זו0 0סגור