כלכלנים: "הצמיחה בסין מיוחסת בעיקר להטבות ממשלה, הכל זמני"

הכלכלה השנייה בגודלה בעולם דיווחה היום על נתוני מאקרו מצויינים, כעת כלכלנים בעולם מותחים ביקרות וקובעים: "על תצפו שהצמיחה תימשך"
 | 
telegram

למרות הדיווחים הסיניים כי התמ"ג במדינה עלה ב-7.9% ביחס לרבעון ה-4 בשנה שעברה (עלייה המצביעה על התאוששות בכלכלה השנייה בעולם) אנליסטים מעלים ספק רב בפעילות הכלכלית במדינה. על פי העיתונות בארה"ב, הצמיחה, אשר מבוססת בעקרה על תמריצים מהממשלה, לא תוכל להמשיך לנצח ותעצר לקראת המחצית השנייה של שנת 2013.

קסיאנפנג רן, כלכלנית בכירה ב-IHS ציינה כי "לא ראינו יותר מידי צמיחה אורגנית בסין, במיוחד בכל הקשור בביקושים מחוץ לגבולות המדינה. הצמיחה מיוחסת בעיקר לתמריצים אשר מוענקים לעסקים ופחות מהשקעות פרטיות". הכלכלנית הוסיפה כי "ההתאושוות שכולם מדברים עליה נראית לי מעט חלשה. מסלול ההתאוששות הוא שטוח אשר משקף את הבור העמוק שהם נפלו אליו".

רן ציינה את האמור בהתבסס על המענק של 150 מיליארד דולר אשר העונק בחודש ספטמבר האחרון לענף הבנייה. ההשקה של פרוייקטים חדשים במדינה תלויה מאוד ביכולת המדינה לממן אותם. כמו כן, הבנק המרכזי בסין החל להגביל את מימון הממשלה וזאת לאחר המימון האדיר אשר הוענק לממשל ב-2012. על פי הבנקים אשר מגבים את הבנק המרכזי בסין וחברות סליקה רבות, הנפקת אגרות החוב הממשלתיות בסין עלו לרמה של 102 מיליארד דולר בשנה שעברה, עלייה של 148% ביחס לשנה הקודמת.

סטפן שוורץ, כלכלן בכיר לענייני אסיה ב-BBVA Research מסכים כי עקב התמריצים, הצמיחה תגיע לשיא במחצית הראשונה של 2013, אולם יש מספר גורמים אשר מונעים את המשך הענקת התמריצים. "הרשויות עומדות על קו דק והם לא רוצים להעניק עידוד יתר לכלכלה מכיוון שהדבר יכול לגרום לאינפלציה, בהמשך השנה."

עוד חושב שוורץ כי הממשל בסין חושש מאוד מבועת נכסים בתחום הנדל"ן ומהמימון החוץ בנקאי אשר המתוגמלים לוקחים מכיוון שלא עומדים בקריטריונים להלוואות מטעם הבנקים. על פי מחקר של BBVA "בנקאות הצללים" מתרחבת במדינה דבר שיוצר חחשות מרובים בקרב הממשל הסיני.

בתוך כך, כלכלנים רבים במדינה מעוניינים לראות הידוק של הכללים המוניטאריים על מנת לשלוט בצורה טובה יותר בסיכונים המדוברים. זיהוי זאנג, כלכלן ראשי לענייני סין ב-Nomura מציין כי "אנחנו מצפים כי הממשל הסיני יתרכז יותר במזעור הסיכונים לאינפלציה וינסה למגר את תופעת "בנקאות הצללים".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות