לאחר יומיים של דיונים: לאיזה הסכמות הגיעו בפגישת ה-G20?
היום צפויה להינעל וועידת ה-G20 כאשר במרכז הדיונים עומדים משבר החוב באירופה ו"מלחמת המטבעות העולמית". המלחמה מיוחסת לרצון המנהיגים לקבוע מדיניות ברורה לגבי יכולת המדינות בעולם לבצע בשער המטבע המקומי במטרה להטיב עם הייצוא מהמדינה. כאמור, הדיונים סביב סוגיית המטבע נבעו בעיקרם מהמדיניות האגריסבית של ממשלת יפן להפחתת שוויו של הין המקומי.
לאחר דיונים אשר נמשכו לאורך כל הלילה, דיווחים ראשוניים מגיעים אודות ההסכמות אליהן הגיעו השרים. לרשת CNBC נמסר כי השרים החליטו להימנע ממלחמת המטבעות בדרך של חוסר התערבות בשערי החליפין וזאת לצורך הגברת התחרותיות בעולם. כמו כן, השרים הציבו יעדים חדשים לקיצוץ החוב באירופה.
על פי הדיווחים, יפן, אשר אמורה הייתה להיות במוקד הדיונים הצליחה להתחמק מביקורת. כמו כן, דווח כי שרי האוצר הסכימו על מרבית הסוגיות שעמדו על הפרק כך שייתכן והצהרה רשמית צפויה להתפרסם בזמן הקרוב. מעניין לציין כי, טיוטת הפגישה אשר ניצפתה ע"י נציגים ביום ו' סטתה מהנוסח אשר הכתיבו שרי האוצר של ה-G7 בדבר הרצון להגביל באופן מוחלט מדיניות פיסקאלית ומוניטרית אשר מתערבת בצורה בוטה בשער החליפין. הגרסה הסופית כללה התחייבות של ה-G20 להימנע מפיחותים תחרותיים ודרשה שבראש מעיניי המדיניות המוניטרית של המדינות תהיה שמירה על יציבות מחירים וצמיחה.
במהלך היום התראיין שר האוצר הקנדי, ג'ים פלהרטי וציין כי "הרצון המיידי היה להימנע מ"מלחמת מטבע עולמית". ג'ורג' אוסבורן, שר האוצר הבריטי הוסיף "המדינות צריכות לנסות ולהימנע מהטעויות אשר נעשו בעבר. השימוש בשער המטבע לחיזוק הכלכלה המקומית הוא טעות".
בהקשר אחר, שר האוצר הגרמני התייחס לחוב באירופה וציין כי "מה שנאמר טרם תחילת המפגש הוא טעות חמורה, גרמניה איננה מנסה להתבודד היא רואה בעצמה כחלק מאירופה".
שר האוצר הסיני, זהו גונגיהו ציין במהלך הישיבה כי "מדינות ה-BRIC דרשו כי המדינות המפותחות ישמו לב לזליגת המדיניות המוניטרית שלהן." השר הוסיף כי "למדיניות מטבע נכונה של המדינות המפותחות תהיה השפעה טובה על הכלכלה העולמית".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.כול מדינה מושכת את השמיכה לכוון שלה ,מלחמת מטבעותבא 17/02/2013 09:21הגב לתגובה זו0 0כמו כול מלחמה ,כולם מפסידים .אני מקווה שהשמיכה לא תיקרע .סגור
-
1.בנק ישראל חייב להתערב ולרכוש דולריםבנקאי בכיר 16/02/2013 17:54הגב לתגובה זו0 0ספקולנטים מחזקים את השקל למרות הגירעון בחשבון המסחריסגור