הבעיות בסין נמשכות: הממשלה חסמה נתוני רכש על תעשיית הברזל, היצוא והיבוא

מדד מנהלי הרכש לחודש יוני שפורסם השבוע הכיל חוסרים רבים, ביניהם מידע על תעשיית הברזל החשובה, ונתוני סחר בינלאומי
ידידיה אפק | (1)

הממשל בסין חוסם את הגישה למידע על תחומים מסוימים במשק, כך מדווחים היום בבלומברג. הסינים דחו את פרסום המידע הנחוץ על מנת להשלים את מדד מנהלי הרכש שאמור להתפרסם בזמן הקרוב, וגורמים באיגוד הלוגיסטיקה והרכש בסין אומרים כי עכשיו אין להם מספיק זמן לעבור על כמות הנתונים הגדולה.

"יש לנו עכשיו 3,000 תצפיות בסקר, וברמה הטכנית הזמן דחוק מאוד, יש הרבה מאוד תעשיות", אמר קאי ג'ין, סגן נשיא איגוד הלוגיסטיקה והרכש, שמרכז את המידע יחד עם הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה במדינה עם הכלכלה השניה בגודלה בעולם.

זוהי לא הפעם הראשונה שנתונים כלכליים חשובים נחסמים בסין. מוקדם יותר השנה התגלה כי במשך תקופה ארוכה התקבלו דיווחים כוזבים של סחר בינלאומי, מה שניפח את המספרים שפרסמה הממשלה הסינית. חסימת הנתונים השבוע מנעה מידע חשוב, כולל מתעשיית המתכות החשובה, מהמשקיעים בעולם. גם האיגוד וגם הלשכה לסטטיסטיקה לא סיפקו מידע על הזמנות יצוא ויבוא ומלאי, או הסברים על חוסר הנתונים.

"החוסר במידע החודשי ללא הודעה מוקדמת מקשה עלינו את עבודת המחקר", אמר לבלומברג ז'ו ז'יאנגצ'ון, אנליסט בכיר ב-Mysteel.com, והוסיף כי "החוסר הרנדומלי במידע רשמי מבלבל".

סין היצרנית הראשית של ברזל בעולם, אך הענף בהאטה

כאשר נשאלו לסיבת חוסר הנתונים, לא הגיבו בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בסין, אך באיגוד הלוגיסטיקה והרכש מסרו כי החוסר בנתונים אינו קבוע, ושללו את האפשרות שחוסר הנתונים מצביע על חולשה בכלכלה הסינית. מדד מנהלי הרכש של תעשיית הברזל, המפורסם מדי חודש על ידי הממשל הסיני, מודד יצור, הזמנות ומלאי בענף. המדד עלה לרמה של 46.8 נקודות בחודש מאי לאחר רמה של 45.1 נקודות בחודש אפריל. רמה נמוכה מ-50 נקודות מסמנת התכווצות בענף.

סין היא יצרנית הברזל הגדולה בעולם, והייתה אחראית ל-49% מיצור הברזל הגולמי בעולם בחודש מאי, על פי איגוד הברזל העולמי. היצרנית השניה בגודלה, יפן, אחראית לכ-7% מהיצור העולמי.

יש לציין כי קיים מדד מנהלי רכש נוסף, של HSBC, המתפרסם מדי חודש בנפרד מהנתונים הרשמיים של הממשלה הסינית. המדד של HSBC מנתח מידע הנאסף מ-420 חברות, מדגם קטן משמעותית מהמדגם הרשמי המכסה 3,000 חברות החל מינואר השנה. כלכלנים טוענים שהמדד נותן תמונת מצב טובה, אך הוא קצת יותר חשוף לתנודות חזקות לעומת המדד הרשמי. פחות מידע מקשה להבין את היקף ההאטה בסין.

קיראו עוד ב"גלובל"

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    הכל מווסת ומורץ 05/07/2013 10:48
    הגב לתגובה זו
    הפכו את הכל לקזינו, מזל שנגמלתי מהבורסה. חזרו לי החיים.