הסוף לפרצות המס: ה-G20 צפויים לאשר רפורמה שתעצור את התאגידים הגדולים

הרפורמה, שתוכננה על ידי ה-OECD, נועדה לעצור תאגידים כמו גוגל ואפל שמנצלים פרצות מס כדי לחסוך מיליארדים כל שנה
ידידיה אפק | (2)
נושאים בכתבה G20 OECD פרצות מס

פגישת נציגי 20 הכלכלות הגדולות, ה-G20, החלה היום (ו') במוסקבה וצפויה להסתיים מחר, וכבר מספקת כותרות מעניינות. שרי אוצר ונגידי בנקים מרכזיים דנים כעת בסוגיות שמעסיקות את השווקים בעולם, כולל בעיית מקלטי המס המנוצלים על ידי התאגידים הבינלאומיים, ובראשם גוגל, אמזון, ואפל.

במהלך הפגישה היום התקבלה החלטה להוצא לפועל רפורמה בינלאומית בדיני מיסים, שאמורה לסגור את אותם פרצות המנוצלות על ידי התאגידים הבינלאומיים. אותם חברות הפועלות במספר רב של שווקים עם חוקי מס שונים יכלו לבחור עד היום היכן להכריז את הכנסותיהן, ובכך לנצל את השווקים עם הקלות המס הגדולות ביותר. הרפורמה נוסחה על ידי ארגון ה-OECD.

רק לפני זמן קצר נקראו ענקיות הטכנולוגיה גוגל, אמזון, ואפל להעיד בפני בכירים בממשל האמריקני והאנגלי כדי להסביר את אופן הפעולה המסובך שהן מיישמות כדי להתחמק מתשלומי מיסים גבוהים. הסנאט האמריקני האשים את אפל שחסכה לעצמה תשלומי מיסים בארה"ב בסך מיליארדים של דולרים.

התוכנית, שתוכננה על ידי המרכז למדיניות מס ב-OECD, שמה לה למטרה לפעול במשך שנתיים ולמגר תופעות כמו רישום פטנטים בחברות קש, או אי-דיווח הכנסות במדינה אחת כאשר במדינה אחרת החברה מרוויחה נקודות זכות במס.

בראיון לרשת CNBC היום אמר אנחל גוריה, מזכ"ל ה-OECD, שהגיע הזמן לסגור את פרצות המס האלו. "הרגולטורים תמיד צעד אחד אחרי התעשייה אותה הם מסדירים, והתעשייה נעה מה יותר כל הזמן", אמר גוריה. "הגיע הזמן לסיים את משחק התופסת הזה".

"יש לנו גיבוי מלא מארה"ב", הוסיף גוריה, ואמר כי "יש לנו את התמיכה לא רק של שרי האוצר (של מדינות ה-G20), אלא גם של מנהיגי המדינות מה-G8."

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    מנהיג המהפכה 20/07/2013 10:39
    הגב לתגובה זו
    היום כל אדם ובכלל זה חברות נמדד בשורת הרווח . אנו צריכים למדוד חברות ומנהיגים ואנשים על פי מידת הרחמים ולא על פי שורת הרווח שלו בתירגום מעשי הם חברה מצמצמת פערים או מגדילה אותם . על פי השיטה הקיימת מגמת הגדלת הפערים תימשך .
  • 1.
    מנהיג המהפכה 20/07/2013 10:30
    הגב לתגובה זו
    השיטה הפאודלית בנויה על עיקרון של זכויות יתר הנתנות לאצילים אשר מחכירים את זכויותהם לאריסים תמורת עבודתם . האציל גבה מס עבור המלך כך התקיימה הממלכה הזכויות עברו מדור לדור . עד למהפכה הצרפתית - המלך מת שליטים הולכים ובאים וטבע האדם נשאר חמדן ורצון לזכויות יתר