בגלל עודף רגולציה: נכשלו המגעים להנפקת הענק של עליבאבא בהונג קונג
מסתבר שלא רק אצלנו מתלוננים על מחזורים נמוכים ורגולציה עודפת. הקשיים שעלו בהנפקת קבוצת עליבאבא בבורסת הונג קונג בימים האחרונים הציפו את הצורך בהתגמשות של הבורסה מול גופים גדולים המבקשים לגייס כסף מהציבור, על מנת לאפשר למחזורי המסחר לגדול. ולא מדובר בסתם הנפקה עליבאבא מפעילה את אתר המסחר האלקטרוני alibaba.com והוערכה לא מזמן ב-120 מיליארד דולר, מה שיציב אותה רק אחרי גוגל ואמזון מבחינת שווי שוק בין חברות האינטרנט בעולם.
בעיות המחזורים הנמוכים (יחסית) בהונג קונג, הבורסה הרביעית בגודלה בעולם, לא התחילו אתמול. ב-100 הימים האחרונים כ-5.6 מיליארד דולר החליפו ידיים מדי יום בבורסה, מה שאולי נשמע הרבה למשקיע הישראלי, אבל למעשה אם משווים את המחזור למסחר היומי בעולם רואים שיחסה של הונג קונג בין הגדולות הולך ופוחת. במילים אחרות, בעוד שהמחזורים בכל העולם מטפסים והמדדים רושמים עליות, הונג קונג מדשדשת. היקף המסחר של הבורסה מתוך היקף המסחר העולמי היומי ירד לאחרונה ל-8% - היחס הנמוך ביותר מאז פברואר 2009, לפי נתוני בלומברג. המחזור הממוצע ירד ב-50% בהשוואה ל-11.2 מיליארד דולר בדצמבר 2007.
אז מה עליבאבא יכולה לעזור? הצטרפות של גוף כל כך גדול למסחר בהונג קונג יכול להרים באופן משמעותי את המחזורים, כפי שבארץ מנסים לעודד חברות גדולות להיכנס לבורסה באחד העם כדי לעורר עניין. הבעיה היא שהנהלת החברה הסינית מעוניינת לשמור על שליטה בדירקטוריון, לפי מקורות המקורבים לחברה. הרגולציה בהונג קונג אינה מאפשרת מניות בדרגות שונות המאפשרות עדיפות בהצבעות ובקבלת החלטות, כפי שהבורסות בארה"ב מאפשרות למשל. מסיבה זו שוקלים בעליבאבא, שנוסדה על ידי הסיני ג'ק מה, להנפיק בניו יורק.
חברת האינטרנט הסינית מעוניינת להנפיק מניות בסך 100 מיליארד דולר הונג קונג, או בערך 12.9 מיליארד דולר אמריקני, מה שיהפוך אותה להנפקה הגדולה של 2013 והגדולה ביותר מאז הנפקת פייסבוק (סימול: FB) במאי 2012, אז גייסה החברה 16 מיליארד דולר.
בעוד שבניו יורק רואים הנפקה חדשה כמעט מדי יום, בהונג קונג הסתכמו ההנפקות החדשות עד כה ב-2013 ב-7.6 מיליארד דולר, לעומת 20 מיליארד דולר באותו פרק זמן ב-2010, לפי בלומברג.
- 1.mzz 26/09/2013 17:54הגב לתגובה זונותרו 1000 תווים