מנהל השקעות: "המשק האמריקני מיצה את עצמו, המשקיעים חוזרים לאירופה"
השנה עוד מעט מסתיימת ומנהלי השקעות בארץ ובעולם מכינים את התיקים לשנה החדשה. בעוד שאף אחד לא בונה על עליות כמו שראינו השנה בארה"ב או ביפן, מספר רב של מנהלי כספים מחפשים את השוק שיזנק הכי גבוה ב-2014.
בעוד שבארה"ב מכין הפד' את הצמצום ברכישות האג"ח, מה שעשוי להכביד על השוק בתקופה הקרובה, בורסות אירופה שלא רשמו עליות מרשימות כל כך בשנה האחרונה עשויות להיות אלו שיפרצו. תוסיפו לזה את ההערכות שאירופה כבר נמצאת על מסלול היציאה מהמיתון הארוך, ואפשר לראות למה מנהלי קרנות רבים בוחרים להגדיל חשיפה לשוק האירופי. תפסנו את צחי ליבוביץ , מנהל ההשקעות הראשי באימפקט מקבוצת בנק איגוד, לשיחה על הבחירות שלו לשנה הקרובה.
אחרי שנה חזקה בארה"ב אנחנו רואים יותר ויותר מנהלי כספים מקטינים חשיפה בארה"ב ומגדילים חשיפה למניות אירופיות. זה קורה גם אצלכם? "אני בהחלט ער לטרנד הזה של המלצות לכיוון אירופה, וזה קורה גם בארץ", אומר ליבוביץ. "יש יותר ויותר תעודות סל על אירופה, על מדד הדאקס ועל מדדים נוספים. אפשר להסביר את זה בשינוי בטעמים, גם בשווקים המתעוררים היתה תקופה קשה ועכשיו יותר טוב. מטבע הדברים הדברים המשק האמריקני מיצה את עצמו והמשקיעים חוזרים לאירופה".
ליבוביץ מוסיף שהפוטנציאל לתשואות גבוה יותר, אבל גם הסיכון גבוה יותר באירופה. "אני מרגיש נוח יותר להשקיע דווקא בארה"ב, אבל אם באירופה אז בעיקר בגרמניה" הוא אומר. "גרמניה היא השוק הכי גדול, וזה השוק שמחזיק את אירופה. מי שרוצה חשיפה לאירופה ורוצה יציבות אז גרמניה היא הדרך בשבילו. מי שמעוניין בקצת יותר סיכון השווקים מסביב כמו מזרח אירופה, או פורטוגל שמציגה התאוששות יפה, יכולים להביא לתשואות לא רעות. אבל חשוב לזכור ששתיים שלושה כותרות, והשוק הזה מונע ע"י כותרות, השוק הזה יכול להתהפך".
ומה לגבי המלצות ספציפיות? "זה קצת יותר מסובך, אם אנחנו הולכים על גרמניה, התעשייה שם ממשיכה להציג סימני חוזק הייתי הולך על יצרניות גדולות כמו ב.מ.וו (סימול: BMW), ופולקסווגן (סימול: VOW). גם מערכת הפיננסים נראית טוב, במיוחד הבנקים הגדולים כמו HSBC (סימול בלונדון: HSBA) וקרדיט סוויס (סימול בציריך: CSGN). מאותה סיבה גם מגזר הביטוח אטרקטיבי, כי הוא מושפע מאוד משוק ההון".
ואם אנחנו בכל זאת מחליטים להישאר בארה"ב, מה אתה חושב תהיה ההשפעה של צמצום ב-QE על שוק המניות? נראה לך שנראה צמצום כלשהו כבר בשבוע הבא?
"קשה לדעת", אומר ליבוביץ. "עד עכשיו ההערכות דיברו על צמצום היקף הרכישות בחודש מרץ 2014, וקשה לי לראות את זה קורה בשבוע הבא. הנתונים הטובים בשבועיים האחרונים הגדילו את הסיכוי לצמצום, אבל עדיין אני מעריך שזה לא יקרה לפני סוף הרבעון הראשון ב-2014".
- מאחז אמריקני בעזה - חלק מאסטרטגיה גלובלית של טראמפ
- האם סולאראדג' היא הזדמנות? תובנות משיחת הוועידה של המתחרה הגדולה
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
לפי ליבוביץ, כשצמצום הרכישות יתחיל נראה עוד עלייה בתשואות האג"חים הארוכים - "התשואות עלו השנה מ-1.5% ל2.8%, וזה רק בגלל הציפיה לסיום ההרחבה המוניטרית. ברגע שהצמצום יתחיל התשואות יעלו עוד יותר, אולי לאזור 3.3%, וזה יגרום לירידה בשוק המניות כי פתאום יהיו אלטרנטיבות בשוק להשקעות מסוכנות". אבל ליבוביץ מסייג ואומר ש"צריך לזכור שהצמצום מגיע כי מצב הכלכלה טוב. זה צריך לבוא לידי ביטוי בדוחות של החברות מה שבסופו של דבר יחזיר מומנטום חיובי לשוק המניות. אם תהיה תמיכה מנתוני מאקרו טובים במהלך התהליך הזה של צמצום ה-QE זה יתמוך עוד יותר בנתוני החברות והצמיחה בשוק המניות תמשך".
כמובן שהחיפוש אחר תשואות לא מסתיים בארה"ב ובאירופה. שאלנו את ליבוביץ מה דעתו על שווקים אחרים ומה צריכה להיות מידת החשיפה אליהם. "בשווקים מתעוררים הכיוון נשלט ע"י השוק הסיני, שהוא הדומיננטי ביותר, בעל אחוזי הצמיחה הגבוהים ופוטנציאל הצמיחה הגבוה ביותר. קצב הצמיחה בסין יקבע את הכיוון לשווקים המתעוררים", מסביר ליבוביץ.
"החשיפה שלנו לשווקים מתעוררים נמוכה. החשיפה לשוק האמריקני מספיקה מבחינת חשיפה לחו"ל, קיבלנו השנה אחלה תשואות הנאסד"ק עלה 30%. שאלת השאלות היא האם זה ימשך גם בשנה הבאה. כרגע אנחנו עדיין בסביבת ריבית נמוכה כך שעדיין אין אלטרנטיבות, ולכן כנראה שנראה מימוש במהלך הרבעון הראשון של השנה בהשפעת הצמצום בהרחבה המוניטרית, אבל אני צופה שהעליות יחזרו בהמשך השנה".
כתבות נוספות בנושא:
סטין ג'קובסון:
- 1.לא הבנתי 13/12/2013 16:42הגב לתגובה זותחחליטו כבר