המערב מחריף את ההתקפה על פוטין: משעה את רוסיה מפורום ה-G8

בעקבות המהלכים האחרונים, בהם משאל העם בקרים והצהרותיו של פוטין כי קרים תהפך לחלק אינגראלי מרוסיה, מדינות המערב מעלות הילוך
 | 
telegram

בעוד פוטין מצהיר כי קרים תהפוך לחלק אינטגראלי מרוסיה, המערב מעלה הילוך ומדיח את רוסיה מפורום ה-G8 - שמונה המדינות המתועשות. הצעד החריף בא לאחר שהמערב כבר הטיל סנקציות על כ-21 אישים בכירים ברוסיה ואוקראינה כתגובה לפעולותיה של רוסיה בקרים.

מוקדם יותר נתן פוטין הוראה לאשר את טיוטת הסכם הסיפוח בין הפדרציה הרוסית לבין "הרפובליקה של קרים", כפי שהיא נקראת לאחר הכרזת העצמאות החד-צדדית. רוסיה הייתה המדינה היחידה להכיר בעצמאותה של קרים. בעקבות הכרזת העצמאות הכריזה אוקראינה על גיוס חירום של 40 אלף חיילים.

בכירים בארה"ב, ביניהם מזכירת המדינה לשעבר מדלין אולברייט, פטרו את פוטין כ"הוזה" או כשוגה בנוסטלגיות של תקופת ברה"מ. הילרי קלינטון אף טענה כי המוטיב ההיסטורי שמוביל את צעדיו של פוטין הוא לא אחר מזה של גרמניה הנאצית של אמצע שנות ה-30.

בכירים בקהילת הביטחון האמריקנית סבורים כי פוטין לא מעוניין להקים מחדש את ברה"מ, אלא דווקא ליצור איחוד אירו-אסייתי בהובלת רוסיה. בקהילת הביטחון סבורים כי פוטין מעוניין ליצור אזור חיץ בינו לבין המערב, ולמעשה קרים היא רק הצעד הראשון. הם מזהירים כי הניסיון להעניש את פוטין רק יוכיח לו כי אזור חיץ כזה הוא אכן הכרחי.

הרעיון של פוטין להקיף עצמו במדינות לווין שיבלמו את "התפשטות" המערב איננו חדש, ארה"ב נקטה בדיוק באותה מדיניות בתחילת המלחמה הקרה כאשר ניסתה לייסד את 'ברית בגדד' ולמעשה ליצור רצועת מדינות שתקיף את ברה"מ ותמנע ממנה להמשיך ולהתפשט. ברה"מ סיכלה את הניסיון הזה כאשר פלשה לאפגניסטן בשנת 1979, מה שהיה אחד הגורמים המרכזיים שהביאו למפלתה כעשור מאוחר יותר.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות