למשקיע הסולידי: מה אתם חייבים לבדוק לפני שתשקיעו בקרן דיבידנד
נתוני המאקרו הטובים בארה"ב תומכים בשוק המניות, אך גם אג"ח ממשלת ארה"ב ממשיך לטפס כתוצאה מהשיפור בכלכלה. זה אומר שמשקיעים שמעוניינים בהכנסה קבועה כבר לא יכולים למצוא תשואות מספקות באג"ח הממשלתי (התשואה על האג"ח ל-10 שנים עומדת על 2.59% בלבד), ופונים למקומות אחרים למציאת תשואה מספקת בסיכון נמוך.
אחת האלטרנטיבות האפשריות למציאת תשואה אטרקטיבית היא במניות עם תשואת דיבידנד משמעותית. הבעיה היא שבהשקעה במניות אלה כרוך לא מעט סיכון, מה שלא מתאים למשקיעים רבים. כדי למזער את הסיכון הזה מבלי לוותר על התשואה, אותם משקיעים סולידיים יכולים לשים את הכסף בקרנות סל שמתמקדות במניות דיבידנד הסיכון יורד בגלל הפיזור הרחב, והדיבידנד מגיע כמעט במלואו למשקיע.
למרות שבחירה כזו הפכה לאחרונה לפופולרית במיוחד, משקיעים רבים שוכחים שלא כל קרנות הדיבידנד נבראו באותו הצלם ולכן ריכזנו לכם כמה דברים שצריך לדעת כשבוחרים קרן כזו להשקעה.
אחד הפרמטרים הראשונים שכדאי לשים לב אליו הוא הביטא . מדד הסיכון הזה אומר האם הקרן נעה בקצב השוק, או שהתנודתיות שלה נמוכה או גבוהה מזו של המדדים המובילים. ביטא נמוכה מ-1 אומרת שהתנודתיות נמוכה ביחס לשוק (וזה מה שמשקיעים סולידיים רוצים, לא?), ומעל ל-1 אומרת שהתנודתיות בקרן גבוהה ביחס לשוק.
- קרן ETF עם תשואה של 300% – האם זה מתאים לכם?
- FTSE 100: מה מייחד את המדד הבריטי, ולאן נעלמו מניות הטכנולוגיה?
הפרמטר השני שתרצו לבדוק הוא דמי הניהול . קרנות שגובות מעל 1% בשנה לא צריכות להיכנס כלל לרשימה זה גבוה מדי ויש מספיק אלטרנטיבות זולות יותר. חפשו את הקרנות שגובות פחות מ-0.5% בשנה, כך שגם לכם תישאר תשואה.
לאחר שמצאתם קרן סל עם ביטא נמוכה, כדאי לבדוק את אופי הקרן . ישנם מספר סוגים של קרנות דיבידנד, כשהסוג הראשון שרוב המשקיעים בוודאי מכירים הוא קרנות סל עם תשואת דיבידנד גבוהה (High Yield). אחת הדוגמאות הטובות לקרן כזו היא Global X SuperDividend ETF (סימול:
סוג נוסף של קרנות סל הוא כזה שמתמקד במניות 'אריסטוקרטיות' אלו מניות שמחלקות דיבידנד באופן קבוע למעלה מ-25 שנה, וגם מקפידות להעלות את סכום הדיבידנד באופן קבוע. בדרך כלל מדובר במניות של חברות יציבות מאוד, ולכן הסיכון כאן יחסית נמוך. אחת הקרנות הפופולריות בתחום זה היא SPDR S&P Dividend ETF (סימול:
- בוול-סטריט אופטימיים: מטא תשרוד את מלחמת הסחר טוב יותר מהמתחרות
- מלחמת הסחר: המגעים בין האיחוד האירופי לארה"ב הגיעו למבוי סתום
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
הסוג השלישי של קרנות הוא כאלו שמשקללות את המניות לפי תשואת הדיבידנד ולא לפי שווי שוק, כך שהמניות שמחלקות הכי הרבה יקבלו את המשקל הגבוה ביותר בקרן. דוגמא טובה לקרן כזו היא Total Dividend ETF של וויזדום טרי (סימול:
שתי קרנות מעניינות נוספות, שמהוות מעין הכלאה של 3 הסוגים שהזכרנו, הן iShares Trust (סימול:
- 4.יועץ מס 09/06/2014 22:04הגב לתגובה זו1. הקרנות מחלקות דיבידנד כל חודש. המס המנוכה במקור בארה"ב לא מקוזז מול הפסדים בארץ. 2. הבנקים לוקחים עמלות נאות על ההמרות והפעולות. שני הסעיפים האלה אוכלים את כל הדיבידנד
- אבל יש אמנת מס שחותמים על זה בבנק זה לא אמור לכסות ? (ל"ת)שאלת תם 10/06/2014 08:50הגב לתגובה זו
- 3.נו באמת 09/06/2014 11:35הגב לתגובה זוועוד פרמטרים בסיסיים כמו טעות עקיבה...?
- 2.עידן 08/06/2014 08:22הגב לתגובה זוכלומר אין ולא תהיה התקזזות על הפסדים. רשום תשואת דיב 5.8%? בשבילנו זה 4.35%.
- 1.סתם משהו 08/06/2014 00:33הגב לתגובה זויש מאמר בSEEKING ALPHA שמראה שחברה מחלקת דיבידנדים כבר 45 שנה וב25 האחרונות לא הפחיתה וב6 שנים אחרונות מגדילה.אגב שווה לבדוק גם את מניות:ppl,nvs,lmt להשקעת דיבידנד