אלו 5 הבורסות שטסו הכי גבוה מתחילת השנה - סיבה ממשית לדאגה?
מכניסה לרשימה הבאה הבורסה בת"א רחוקה מאוד, אבל לא בטוח שזה מעיד על משהו רע. מדד המעו"ף טיפס רק 4% מתחילת השנה, ולמרות שבשליש הראשון של השנה המדדים המקומיים נראו טוב מאלו שבארה"ב למשל, חילופי המקומות לא איחרו להגיע וה-S&P 500 מנפק כבר שנתית של 6.8%, אבל גם המדד הזה לא מתקרב לתשואות של 5 המדדים החמים בעולם מתחילת השנה. CNN money ניתח את מצב המדינות שהבורסות שלהן צועדות בראש - תשפטו אתם אם זו לא סיבה להיות קצת מודאג...
המדד שסיפק את התשואה הגבוהה מתחילת השנה ובהפרש עצום הוא המרבל (Merval) הארגנטיני שטס 52% מתחילת השנה.
לאחרונה המדינה שוב הדרדרה למיתון והמטבע המקומי, הפסו, נחלש מאוד מול סל המטבעות העולמי.
ממש לא בטוח שיש צידוק אמיתי לעליות השערים ההיסטריות במדינה שהכלכלה שלה במצב קשה וכשהממשלה נמצאת על זמן שאול. נשיאת המדינה, כריסטינה קירחנר, הסכימה להפגש לפני יומיים עם מספר קרנות גידור הדורשות שהמדינה תפרע את החובות שלה כלפיהם.
מקורבים לנשיאה לוחצים עליה להסכים להחזר מיידי של 1.5 מיליארד דולר, כדי להמנע ממצב של פשיטת רגל - וזו תהיה כבר השנייה בתוך 13 שנים. השיחות ממשיכות להתנהל כשארגנטינה קיבלה אולטימטום להחזרת החובות שלה עד סוף החודש הנוכחי.
אז למה המדד הזה עלה בצורה כזו ?
פול כריסטופר, האסטרטג הראשי בוולס פארגו מסביר את התופעה כשאמר כי "יש כרגע רוטציה כללית ליציאה מפוזיציות בטוחות ליותר סיכון. בעיקר, המדינות שהיו להן את התמחורים הכי אטרקטיביים זכו לביקושים גדולים." הריבית הנמוכה שולחת את המשקיעים לחפש תשואות גבוהות כדי למנף את כספם, אבל ייתכן שהם נסחפים הוא מזהיר. "הריבית הנמוכה דחפה את הכסף במדינה הזו למקומות שהוא כנראה לא צריך להיות בהן."
במקום השני ברשימה נצבת הבורסה בהודו כשמדד NIFTY טס כבר 23.5% מתחילת השנה.
אחרי שלוש שנים של שממה, המשקיעים חמים על שוק המניות המקומי לאור השינוי המעודד בשלטון עם הבחרו של נרנדרה מודי. הנשיא המכהן בא ממפלגה שתומכת בעסקים ובחידוש, אבל בטווח הקרוב ישנה "סכנת תיקון", לדברי קולין בל מנכ"ל חברת הברוקרז' אורבאך גרייסון. הוא מוסיף כי בטווח הרחוק בהחלט יש אופטימיות לגבי שינוי של ממש בהתפתחות הכלכלה ההודית, אבל כרגע ייתכן שהאופטימיות הזו מוגזמת.
במקום השלישי ברשימה: מדד ה-KAX מדנמרק עם תשואה שנתית של 21.5%.
בניגוד לזינוקים המפחידים משהו בארגנטינה, במקרה של דנמרק מדובר בכלכלה שמצבה משתפר ומתחזק. החוב הממשלתי מתכווץ ע"פ הדיווחים של דנסקה בנק המקומי. כריסטופר מוסיף כי "השוק הדני "הוזנח" בזמן ששווקים זולים אחרים עלו במהירות."
במקום הרביעי המדד המוביל בבירת פקיסטן, קאראצ'י, KSE100 שטס 20.5% מתחילת השנה.
בשורה התחתונה, יש במדינה כמה חברות סולידיות עם ביצועים טובים, המצב הגיאופוליטי התייצב בשנתיים האחרונות, אבל לומר ששלטונו של מושראף יציב במיוחד יהיה קשה. ושוב, המשקיעים מנסים לנצל מקומות שהתמחור שלהן צנח בעוצמה בימי המשבר של 2008 שבא גם לאחר רצח הנשיאה בנזיר בוטו. אותם משקיעים מחפשים סיכויים גדולים בשווקים המתעוררים ולפעמים הכסף מופנה לפחות יציבים שבניהם. בינתיים, זה עבד להם.
החמישית והאחרונה ברשימה היא הבורסה של דובאי. המדדים המובילים בנסיכות הנפט אומנם מנפקים תשואה של 17% מתחילת השנה, אבל בחודש יוני החולף נרשמה שם צניחה חופשית של 20% נוכח המתיחות הגואה בעירק. בנוסף, החששות מפיצוץ בועת הנדל"ן בנסיכות עשויה להעיב על שוק המניות המקומי.
"הספקולנטים המקומיים הם אלה שנותנים את הטון בשוק הזה, כשהמצב נראה טוב הוא נראה שם טוב מאוד." אומר בל על המתרחש בדובאי. מצד שני, אחרי זינוק של 200% מ-2012 ברור שמדובר בעוד שוק תנודתי שחשוף לסיכונים הגיאו-פוליטיים במזרח התיכון ולא מעט משקיעים חוששים שדובאי עוד תמצא את עצמה בתוך הבלאגן.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.שומר נפשו ירחקשימי 03/07/2014 14:49הגב לתגובה זו0 0אין שום סיכוי לרוח בבורסה המקומית הספקולנטים לוקחים את כל הכסף על ידי המכונותסגור