תגובות: מה עומד מאחורי המפולת בבורסה בסין - והאם זה יימשך?

הכלכלנים רפי גוזלן מ-IBI וגיא בית אור מפסגות מתייחסים לנפילה הבוקר בבורסה בסין
רועי בויאר | (1)
נושאים בכתבה סין שוק ההון

קריסה תוך יומית בבורסת סין. מדד שנחאי צלל הבוקר 7.7% בעקבות הטלת מגבלות חמורות כנגד שלוש חברות ברוקראז' גדולות. במקביל לקירסת המניות הסיניות, נרשמה נהירה של משקיעים לאגרות חוב היפניות ל-10 שנים שקפצו לתשואת שפל של 0.21%. לכתבה המלאה על המפולת בבורסה בסין

נציין כי המפולת בבורסה בסין העבירה את מדד שנחאי לתשואה שלילית של 3.6% מתחילת השנה, וזאת לאחר מהלך עליות מסחרר של 55% בשנת 2014.

רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של IBI: "הירידות בסין נובעות ממגבלות על אשראי לרכישת מניות מצד הממשל הסיני. אין ספק כי הכפלת היקף האשראי לרכישת מניות בחודשים האחרונים הייתה המנוע העיקרי מאחורי העליות החדות בשוק זה בשיעור של למעלה מ-60%".

עוד אומר גוזלן כי "נראה כי הממשל הסיני ער לכך ואינו מעוניין בהתנפחות בועת מניות וכהרגלו ממשיך במדיניות של התערבות אקטיבית בשווקים. עם זאת, צריך לזכור כי ההאטה בקצב הצמיחה בסין וסביבת האינפלציה הנמוכה מפעילות לחץ להמשך הפחתת הריבית, גורם שתומך בשוק המניות, כך שיש לראות בצעד הסיני צעד להסדרת השוק ולאו דווקא בתחילת מגמה שלילית".

גיא בית אור, כלכלו שווקים בפסגות: "הרגולטור בסין מוטרד מהעלייה הדרמטית בחודשים האחרונים בהיקף העסקאות הממונפות בסין (Margin debt). מדובר בעסקאות בהן הברוקר מלווה את רוב הכסף ללקוח שלו אשר משתמש בהלוואה זאת כדי לסחור בשוק ההון. היקף ההלוואות הממונפות מסוג זה עלה מ-400 מיליארד יואן בחודש יוני ל-1.1 טריליון יואן כיום".

בנוסף ציין בית אור כי "הפעולות האחרונות מצד הרגולטור הסיני יקשו על זרימת ההון לתוך שוק המניות הסיני, שלהערכת קובעי המדיניות בסין, כנראה עלה מהר בתקופה האחרונה". גיא סיכם ואמר כי "במבט ארוך טווח, אנו ממשיכים להמליץ על חשיפה לסין בפרט ולאסיה בכלל על רקע השינויים החיוביים שהממשלה עושה כדי להתמודד עם בועת האשראי והנדל"ן במדינה תוך מעבר למיקוד גדול יותר בצריכה הפרטית כמנוע הצמיחה המרכזי של המדינה".

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    כלכלת סין השלישית בגודלה . בקושי מצליחים לקנות את תנובה (ל"ת)
    ביבי אמר 19/01/2015 12:50
    הגב לתגובה זו