בסכנה: איזו כלכלה מוגדרת מהשבוע כ"יוון של ארצות הברית"?
המשבר הכלכלי ביוון מרעיד את כל יבשת אירופה – ביום שבת אמר שר האוצר הגרמני כי ברלין כבר נערכת לאפשרות של פשיטת רגל יוונית. השר הגרמני השווה את המצב לתכנויות שהועלה על הכתב ערב איחוד גרמניה ב-1989, וזאת מהבחינה של חשאיות העניין - בכדי שלא ליצור פאניקה בשווקים. אולם מתברר שלא רק אירופה מתמודדת עם "כלכלה חולה" – פורטו ריקו, שטח חסות אמריקני בים הקאריבי, הנהנה ממשל עצמי נרחב ותושביו הם אזרחים אמריקנים, זכתה לאחרונה לכינוי "יוון של הקאריביים. חברת הדירוג S&P חתכה את דירוג המדינה ל-CCC המוגדר כדירוג זבל, הזהה לדירוגה של יוון.
כלכלת המדינה סובלת מחוב גבוה, אך יצוין שהוא נמוך משמעותית מזה של יוון ועומד על 93.6% מהתוצר, בהשוואה ל-174.5% במקרה של יוון, לכן יש לה יותר יכולת תמרון כלכלית. בניגוד לממשל היווני, הממשל העצמי בפורטו ריקו נאבק ב-9 השנים האחרונות לבצע רפורמות דוגמת מס קנייה חדש ופיטורים בסקטור הציבורי. בעוד יוון מקיימת משא ומתן עם הלווים הגדולים שלה באירופה, מנהיגי פורטו ריקו עומדים בינתיים בתשלום חובותיהם, אולם מתקשים לעמוד בחלק מהחזרי החוב של החברות הממשלתיות, דוגמת חברת החשמל המקומית.
רוב החוב של פורטו ריקו מוחזק על ידי קרנות גידור, אשר בוחנים בחששות רבים את המאבק סביב תקציב המדינה לשנת 2016. בדו"ח של S&P נרשם שחילוקי דעות רבים ביחס לשינויים מהותיים בתקציב המדינה עשויים ללחוץ לכיוון של חדלות פירעון.
אוכלוסיית פורטו ריקו מונה כ-3.6 מיליון תושבים. במשאל עם שנערך ב-2012 תמכו לראשונה רוב המצביעים בהצטרפות לארצות הברית כמדינה ה-51 ובקונגרס הוחל בתהליכי חקיקה כדי להסדיר את ההצטרפות. אולם ייתכן שהמצב הכלכלי הבעייתי ישפיע על צעדים אלו.