ההון העולמי: 62 איש מחזיקים ברכוש השווה לרכושם של 3.2 מיליארד איש
על פי סקירה שפורסמה בחודש דצמבר על ידי משרד האוצר, ישראל היא המדינה בה אי השיוון הינו המשמעותי ביותר במדינות ה-OECD. אם כי על פי סקירה של הארגון החברתי אוקספם נראה שאי השיוויון העולמי הופך להיות אחת מהבעיות החמורות של העולם כולו והבעיה הזו כאן להישאר.
מבין שלל הנתונים שמפרסם אוקספם, הנתון שמצביע על אי השיוויון העולמי מתואר בהשוואה בין עשירי העולם או האחוזון העליון לבין השאר. 62 מעשירי תבל מחזיקים בכמות הון המשתווה להון המוחזק על ידי 3.6 מיליארד איש שמהווים מחצית מהאוכלוסייה העולמית.
הדו"ח השנתי של אוקספם מתפרסם לקראת הכנס הכלכלי העולמי השנתי בדאבוס. הדו"ח מראה כי בשנים האחרונות ההון של האחוזון העליון בהכנסה עלתה בחצי טריליון דולר בחמש השנים האחרונות. באותה התקופה ההון של החציון התחתון בעולם ירד בטריליון דולר.
עובדות נוספות מדו"ח אוקספם: ההכנסה היומית של העשירון התחתון מסביב לעולם עלתה בסנט אחד לשנה וההכנסה השנתית עלתה ב-3 דולר בלבד בעשרים וחמש השנים האחרונות.
- כולם מדברים על אינפלציה, אבל איך זה משפיע על הכיס שלכם?
- "המדינה צריכה לעשות מהלכים אדירים של דיגיטציה, תשתיות תחבורה ודיור - זאת הזדמנות ליצור התייעלות כלכלית"
אחת מההמלצות הבולטות של אוקספם היא הקריאה של הארגון לממשלות מסביב לעולם להיאבק במקלטי המס. אלו מאפשרים לשועי עולם להמשיך ולצבור הון מבלי לשלם את מיסים ולצמצם את אי השיוויון.לדברי הארגון כ-7.6 טריליון דולרים מוחזקים על ידי עשירים מחוץ למדינתם.