האירועים הבולטים של השבוע: סין חוזרת לכותרות, הנתונים ישפיעו על ג'נט יילן?
שבוע המסחר הנוכחי נפתח במגמה מעורבת בבורסות העולם, כשהמדדים המובילים באסיה נחלשו בעד 0.4%, ואילו באירופה המסחר מתנהל ביציבות עם נטיה לעליות, והחוזים בניו-יורק מורדים על עליות מינוריות. זאת, לאחר מגמה מעורבת שנרשמה בשבוע החולף, כשהמדדים באסיה טיפסו בעד 4% (בהובלת שנחאי, אם כי הניקיי דווקא נחלש), המדדים באירופה איבדו עד 2%, ואלו בניו-יורק סיימו את השבוע ביציבות.
במוקד האירועים בשבוע שעבר עמדו מסיבת העיתונאים של נגיד ה-ECB ודו"ח התעסוקה האמריקני: בעוד דראגי לא הפתיע את המשקיעים והותיר את הריביות בגוש האירו על כנן, הדו"ח האמריקני אכזב לחלוטין, והציג תוספת משקות של 38 אלף בלבד, לעומת צפי ל-155 אלף. מעבר לכך, היה זה הנתון הנמוך ביותר מאז 2010, מה שהחליש את הדולר האמריקני (הדו"ח החלש עשוי לדחות את העלאת הריבית) - ובמקביל, האירו הרים את ראשו. על רקע דו"ח כה גרוע, המשקיעים עשויים להתמקד בשאלה האם הכלכלה האמריקנית מאבדת יותר מדי כוח, באופן כזה שאף ימנע מהמניות להקדם צפונה. ובאופן כללי נראה כי המסחר העולמי מתנהל "על מי מנוחות" - בהמתנה להתפתחויות כלשהן.
המשקיעים ברחבי העולם ממשיכים לנסות לחזות את התנהלות הפד' בתקופה הקרובה, בעוד זה מעוניין להעלות את הריבית - ולכן, פרט למצב המשק האמריקני, מצב הכלכלה העולמית משמעותי לפעולה זו, ובשבוע הקרוב ייבחנו מספר נתונים. בהקשר זה, הדולר ימשיך להגיב לאיתותים לפיהם העלאת הריבית מתקרבת - או מתרחקת. נזכיר כי הפד' הציב יעד של 2 העלאות ריבית נוספות עד סוף השנה, וכלל לא בטוח האם יצליח לעמוד ביעדים אלו. (וזאת לאחר שהיעד הקודם היה "שאפתני" מדי, ועמד על לא פחות מ-4 העלאות ריבית במהלך 2016). כבר היום (שני), תנאם ג'נט יילן בשעה 19:30 (שעון ישראל), ואולי התייחסויותיה ישפכו מעט אור על כוונות הפד' לעתיד הקרוב. דרך נאומה, ינסו המשקיעים להבין האם דו"ח התעסוקה החלש משקף מגמה רחבה בכלכלת ארה"ב, או שמא היה זה דו"ח יוצא דופן, שאינו מייצג את מצבה של הכלכלה החזקה בעולם.
מעבר לכך, מחר (שלישי) יעקבו המשקיעים אחר נתוני הייצור התעשייתי לחודש אפריל בגרמניה, כשהצפי הוא לעלייה של 0.6%. נזכיר כי הנתון בחודש הקודם אכזב מאוד את המשקיעים, כשצלל ב-1.3% (לעומת צפי לירידה של 0.2% בלבד). בהמשך היום יפורסם נתון התמ"ג בגוש היורו לרבעון הראשון של השנה.
ביום רביעי, עיני המשקיעים יופנו למזרח, כשסין תחזור להיות במרכז העניינים, עם פרסום המאזן המסחרי שלה: המאזן הזה מודד את ההפרש בין יצוא ויבוא סחורות, כשנתוני הייצוא נותנים השתקפות של הצמיחה בסין, ואילו נתוני היבוא מספקים אינדיקציה לגבי הביקושים המקומיים: הנתון הקודם הפתיע לחיוב כשעמד על הפרש חיובי של 45.56 מיליארד, והצפי החודש הוא להמשך גידולו, לכדי 58 מיליארד.
עוד קודם לכן ברביעי, יפורסם נתון התמ"ג ביפן, והצפי הוא לצמיחה של 0.5% ברבעון הראשון של השנה - ו-1.9% בשיעור שנתי.
בהמשך היום, כבכל שבוע, יתפרסם נתון מלאי הנפט בארה"ב - וישפיע כמובן על מחיר הזהב השחור, שנסחר הבוקר סביב 49 דולר לחבית.
יום חמישי יהיה משמעותי לשווקים גם כן, כשמדד המחירים לצרכן יפורסם בסין, וקובעי המדיניות יבדקו האם האינפלציה במדינה עומדת בקצב משביע רצון. נציין כי המסחר בסין לא יתקיים ביום זה (כמו גם בשישי) בשל "חג סירות הדרקון". בהמשך אותו יום יפורסם המאזן המסחרי של גרמניה, ונגיד ה-ECB, מריו דראגי, ינאם שוב.
ביום שישי, יום המסחר האחרון לשבוע זה, יתפרסמו נתוני האינפלציה בגרמניה.
שבוע מסחר מוצלח!