מחקר קרן המטבע מצביע על הבעיות האמיתיות של הגירה

 | 
telegram
(1)

משבר הפליטים באירופה - שלב המסקנות. על פי קרן המטבע הבינלאומית (IMF) הגירה אל מדינות יש שתי השפעות עיקריות הראשונה הינה חיובית והיא העלייה בתוצר הכלכלי. ההשפעה השניה הינה שלילית כאשר היא מגבירה את המתח הקיים בין התושבים. 

בטווח הארוך, הגירה מגדילה את התוצר בשיעור של 2% (כלומר גם לאזרחים ותיקים וגם לאזרחים צעירים יש מה להרוויח מהגירה). זאת בעקבות הרעיון שהגירה מגדילה את הפריון שמעלה את רמות ההכנסה. כך פרסמה קרן המטבע. 

על פי האו"ם, מספר המהגרים מסביב לעולם בשנת 2015 הגיע לכדי 244 מיליון שכללו 20 מיליון פליטים. האו"ם הצביע על כך ששיעור המהגרים בצפון אמריקה וביבשת אירופה הגיע כבר לשיעור של 10%.  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

השאלה סביב הפליטות הגיעה בשנה האחרונה לשיאים באירופה כאשר גל מהגים מעירק וסוריה שוטף את היבשת. חלק מן הפרשנים טוענים כי זו הייתה אחת מהסיבות של החלטת בריטניה על עזיבת האיחוד. נציין כי על פי הדו"ח שני שליש מההגירה העולמית מתקבצים לכדי 20 מדינות בלבד. 
 

דוגמא נוספת למתח שהגירה יוצרת יכולה להילקח מקמפיין הבחירות של המועמד הרפובליקאני דולנד טראמפ. טראמפ הודיע כי ימנע במקרה הצורך הגירה של מוסלמים אל ארה"ב וכמובן יבנה חומה בין ארה"ב למסקסיקו בכדי לשים סוף להגירה הבלתי חוקית למדינה. 
 

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מחקר לא טוב
    מקסימיליאן 28/09/2016 08:44
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המהגרים שהם רובם פליטי מלחמות וסכסוכים ושמתוכם גם יוצאים טרוריסטים או פושעים כתוצאה ממצב כלכלי ירוד וניכור גורמים למדינות הקולטות הוצאות גדולות לביטחון , שיטור , מודיעין וקליטה , שמבטלות לחלוטין את הרווח המוסף שמציין המחקר . המצב הזה נמשך גם בדור השני והשלישי שנולד בארצות הקולטות .
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות