סגירה מעורבת באירופה: הדאקס התחזק ב-0.5%, הקאק ירד
יום המסחר בבורסות אירופה נסגר במגמה מעורבת של המדדים העיקריים ביבשת. הדאקס הגרמני סגר בעלייה של כ-0.4% והקאק הצרפתי נחלש בשיעור של 0.5% הפוטסי, לאחר שרשם אתמול ירידות חדות של כ-1.4% רשם היום תיקון כאשר הוסיף 0.4%. הסטוקס 600, אשר מציג את המגמה הכללית ביבשת עלה היום בשיעור קל של 0.1%.
בשעת המסחר האחרונה, מדדי וול סטריט נסחרו במגמה מעורבת תוך כדי שינויים קלים. לקריאה מלאה
אתמול נרשם רגע דרמטי בסאגת ה"ברקזיט" של בריטניה מהאיחוד האירופי כאשר ראש ממשלת בריטניה, תרזה מיי, נשאה נאום דרמטי ב-Lancaster House והבהירה לגבי תהליך הפרישה של הממלכה. אמנם ביום ראשון כבר נפוצו דיווחים לפיהם מיי צפויה להודיע על "hard Brexit", אבל בשווקים המתינו לשמוע את טון דבריה ואת הפרטים, כלומר את התכנית של מיי. לכתבה המלאה
דאקס CAC 40 -4.26% פוטסי
- פתיחת 2025 תחת עננה: השווקים באירופה מגיבים לאי-ודאות גלובלית
- האינפלציה הגבוהה באירופה הובילה לירידות בבורסות - מה יעשה ה-ECB?
בתוך כך, זינקה אתמול הליש"ט ב-2.5% מול הדולר. שיעור העלייה היומי החד ביותר שרשם המטבע מאז שנת 2008. כעת נחלשת הליש"ט ב-0.8% מול הדולר לרמה של 1.228 דולר לליש"ט.
האירו נחלש בשעור של 0.26% מול הדולר לרמה של 1.0668 דולר לאירו.
הנפט שנסחר הבוקר בעליות, ביצע פרסה ובשעת המסחר האחרונה באירופה רשם ירידה של 1% לכדי מחיר של 52 דולר לחבית. נציין כי המשקיעים ממתינים לדוח החודשי של ארגון 'אופק' והערכה כי חברי הארגון דבקים בהסכם ומצמצמים בתפוקת הנפט. אתמול ננעל מחיר הנפט בעלייה של 0.4% לאחר שבמהלך היום קפץ הנוזל השחור במעל 1%.
מאקרו
מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר בגרמניה עמד בצפי המוקדם ורשם עלייה של 0.7%.
מניות בכותרות
חברת ההוצאה לאור פירסון הבריטית (סימול: PSON) פרסה כי היא חותכת בצפי ההכנסות שלה לשנתיים הקרובות. הנהלת החברה ציינה כי נרשמו שינויים מהותיים בסקטור ההוצאה לאור. מניות החברה צנחו בשיעור של 28%.
- מה יבקש נתניהו מטראמפ ומה יענה טראמפ?
- הבורסה בסין לקראת מרחץ דמים - האם הממשל יתערב והאם זה יכול להביא לשיחות עם ממשל טראמפ?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
הנהלת דויטשה בנק (סימול: DB) פרסמה כי היא צופה השפעה של 1.2 מיליארד דולר על רווחיה ברבעון הרביעי, לאחר שחתמה על הסכם פשרה עם משרד המשפטים האמריקני. נזכיר כי החברה הסכימה לשלם 7.2 מיליארד דולר על חלקה במשבר המשכתנאות בעשור הקודם (לאחר שהמשרד דרש 14 מיליארד).