כלכלני אגוד בהתייחסות לארועי המאקרו של השבוע החולף
כלכלני בנק אגוד, בראשות ראש תחום מחקר והאנליסטית הראשית אורלי אברהם, מתייחסים בסקירתם השבועית לשוק המניות ומציינים כי "השבוע החולף התנהל בתנודתיות בשווקים, זאת בין היתר בעקבות כישלונו של טראמפ להעביר את רפורמת הבריאות. כישלון זה גרם לחששות בשווקים באשר ליכולותיו של טראמפ להוציא אל הפועל רפורמות כלכליות שונות, דוגמת הפחתת מסים רוחבית, השקעות עתק בתשתיות וכן הקלות ברגולציה העסקית והפיננסית. כאשר מה ששינה את המגמה כלפי מעלה בשווקים היו נתוני מאקרו מעודדים שהתפרסמו השבוע, בעיקר מכיוונם של ארה"ב וגרמניה".
עוד מציינים באגוד כי "רוב המדדים העיקריים בחו"ל סיימו השבוע בטווח הירוק, ביניהן בולטות לחיוב ארה"ב (מדד הנאסד"ק עלה בכ- 1.3%) וגרמניה (מדד הדאקס עלה ב- 1.5%). מנגד, בשוק המקומי נרשמו ירידות שערים. מדד ת"א 35 ירד ב- 1.66%, זאת בעיקר בשל מניית מיילן, 6% מהמדד, שהכבידה השבוע על המדד בכ-0.4%, וכן בשל מניות הבנקים, 25% מהמדד, שהכבידו על המדד בכ-0.6% נוספים. במגזר הסחורות, הנפט בלט לחיוב כאשר רשם עליה של כ-3.5%".
ביחס לשער השקל-דולר, באגוד מציינים כי "הדולר נחלש השבוע בכ-0.8%, בין היתר על רקע ביטול ההצבעה על תכנית ביטוח הבריאות החדשה של ממשל טראמפ והחשש לגבי חוסר יכולתו של טראמפ להעביר רפורמות נוספות בענייני מס, השקעה ותשתיות". באגוד מעריכים כי "בראייה ארוכת טווח, הדולר צפוי להתחזק מול המטבעות העיקריים בעולם. זאת בשל פערי הריביות, צפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב, וחוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול שאר העולם". נקודת תמיכה קרובה לדולר עומדת על 3.55 שקל לדולר ורחוקה על 3.4 שקל לדולר, ונקודת ההתנגדות הקרובה לדולר עומדת על 3.65 שקל לדולר והרחוקה על 3.75 שקל לדולר". ביחס לשער הדולר-אירו מציינים באגוד כי "הדולר התחזק השבוע מול האירו בכ- 0.4%. ההיחלשות הקלה של האירו נובעת בין היתר על רקע תחילת ההליך הרשמי ליציאתה של בריטניה מהאיחוד האירופי וסעיף 50 שהופעל באופן רשמי. באגוד מעריכים כי "הדולר צפוי להתחזק מול האירו בטווח הקצר-הבינוני בשל פערי הריביות וצפי להמשך עלייה של הריבית בארה"ב במהלך 2017 (צפי לעוד 2 העלאות) אל מול צפי להשארת הריבית האפסית והמשך תוכנית ההרחבה הכמותית בגוש לפחות עד סוף שנת 2017, ע"פ דראגי. נקודת התמיכה לדולר עומדת על 1 דולר לאירו ונקודת ההתנגדות על 1.16 דולר לאירו".
באשר לתחזית האינפלציה, אומרים כלכלני אגוד כי "אנו מעדכנים מעט מעלה את תחזית האינפלציה לשנה קדימה מ- 0.2% ל- 0.3%. גם תחזית האינפלציה הצפויה של הבנק לשנת 2017 עודכנה מעלה מ- 0.6% ל- 0.7%".באשר לתיק המניות, אומרים בבנק אגוד כי "אנו ממליצים על חשיפה מנייתית בתיק מייצג של כ-22% ובתיק ספקולטיבי של כ-36%. בתמהיל המנייתי בתיק אנו ממליצים על חלוקה שווה בין ישראל לחו"ל. בהתייחס לחשיפה הגיאוגרפית בחו"ל אנו עדיין מעדיפים את החשיפה לארה"ב בשל התחזקות הכלכלה האמריקאית וצפי לעלייה הדרגתית ומדודה בקצב הריבית ע"פ הפד ומעדיפים השקעה בסקטורים: התעשייה, הפיננסים, הצריכה המחזורית והפארמה, כשהחלוקה הגיאוגרפית המומלצת בחו"ל היא: ארה"ב-65%, אירופה-18%, יפן-10%, אסיה ללא יפן-7%".