כלכלני אגוד בהתייחסות לרפורמת המס ותוצאות הבחירות המוקדמות בצרפת

איתן יונסי |
נושאים בכתבה מאקרו סקירה

כלכלני בנק אגוד, בראשות ראש תחום מחקר והאנליסטית הראשית אורלי אברהם, מתייחסים בסקירתם השבועית לשוק המט"ח. באגוד מציינים כי "הדולר נחלש מאז הסקירה הקודמת בכ-0.6% אל מול השקל, זאת בעקבות ייסוף השקל בקיזוז התחזקות מסוימת בדולר בשל התחזקות צפי השוק להעלאת הריבית בשנת 2017 אשר נובעת בין היתר מחשיפתה של רפורמת הוזלת המיסים האגרסיבית יחסית של טראמפ העלולה להגדיל את הגירעון של ארה"ב ולהוביל למדיניות ניצית יותר של הממשל לגבי העלאות ריבית".

באגוד מעריכים כי "בראיה ארוכת טווח, הדולר צפוי להתחזק מול המטבעות העיקריים בעולם. זאת בשל פערי הריביות, צפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב בקצב מתון ומדוד, וחוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול שאר העולם. נקודת תמיכה קרובה לדולר עומדת על 3.6 שקל לדולר ורחוקה על 3.4 שקל לדולר, ונקודת ההתנגדות הקרובה לדולר עומדת על 3.7 שקל לדולר והרחוקה על 3.75 שקל לדולר".

ביחס לשער הדולר-אירו מציינים באגוד כי "האירו התחזק משמעותית בכ-1.4% אל מול הדולר מאז הסקירה הקודמת. באגוד מסבירים כי "האירו התחזק אל מול הדולר בעיקר על רקע תוצאות הבחירות המעודדות בצרפת וסיכויו הגבוהים של עמנואל מקרון (הנחשב למועמד בעל דעות מתונות ובעד הישארותה של צרפת בגוש האירו) לגבור על מרין לה-פן (הקוראת ליציאה מהאיחוד), בסיבוב השני  שייערך בשבעה במאי". באגוד מעריכים כי "הדולר צפוי להתחזק מול האירו בטווח הקצר-הבינוני בשל פערי הריביות וצפי להמשך עלייה של הריבית בארה"ב במהלך 2017 (צפי לעוד 1-2 העלאות) אל מול צפי להשארת הריבית האפסית והמשך תוכנית ההרחבה הכמותית בגוש לפחות עד סוף שנת 2017, על-פי הנגיד דראגי. נקודת התמיכה לדולר עומדת על 1 דולר לאירו ונקודת ההתנגדות על  1.16 דולר לאירו".

באגוד מתייחסים לרפורמת המיסוי של טראמפ שהוצגה שלשום ואומרים כי "העברתה של הרפורמה בקונגרס עשויה להיתקל בקשיים וייתכן שעוד תעבור שינויים רבים עד לאישורה. זה הסיבה לכך שלא ראינו עליות במדדי המניות בארה"ב שלשום. כמו כן, דיווח לפיו טראמפ מתכוון לחתום על צו נשיאותי לפרישת ארה"ב מהסכם הסחר החופשי של צפון אמריקה (NAFTA) לא הוסיף לכך".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה