השבוע בשווקים: אלו האירועים המרכזיים שצפויים להכתיב את הטון בבורסות
אחרי אנחת הרווחה שנרשמה בבורסות העולם עם היוודע תוצאות סבב הבחירות הראשון לנשיאות צרפת, הרפובליקה נכנסת לשבוע האחרון לקראת הסבב השני והמכריע (7 במאי) שייקבע את זהותו של הנשיא הבא - עמנואל מקרון, מועמד השמאל-מרכז המתון או מרין לה פן, מועמדת הימין הקיצוני. בתרחיש בו האחרונה תזכה, אם כי הסיכויים לכך נמוכים עד קלושים, עשויות בורוסת העולם לרשום מפולת של ממש, וזאת בעיקר לנוכח העליות החדות שנרשמו עם היוודעו תוצאות הסבב הראשון ועלייתו של מקרון, שצפוי על פי כל הערכות לנצח בקלות יחסית.
בתוך כך, הרוח הגבית מצרפת שלחה את המדדים לרשום שבוע של תשואות חיוביות כאשר הדאקס זינק 3.23% לשיא והקאק טס 4.3% לשיא של 9 שנים. כמו כן, ה-S&P500 התחזק 1.5% והנאסד"ק חצה לראשונה את רף 6 אלף הנקודות כשסגר בעלייה של 2.3% בסיכום השבוע החולף.
בצד השני של הים, המשקיעים בארה"ב ממתינים בדריכות לדו"חות חברות הענק שטרם פירסמו את תוצאותיהן ובמקביל ימשיכו לעקוב אחר התפתחויות בנוגע ליישום רפורמת המס אותה הציג לראשונה שר האוצר האמריקאי, סטיבן מנוצ'ין, ביום רביעי האחרון כשעיקרה הינה הפחתת מס החברות לכדי שיעור של 15% בלבד. עם זאת, חששות המשקיעים בנוגע להעברת היוזמה גברו לאחר שרפורמת הבריאות האחרונה שניסה ממשל טראמפ להעביר - כשלה.
נציין כי המתיחות הגוברת בגזרה הגיאופוליטית בין ארה"ב לצפון קוריאה ממשיכה לרכז עניין כאשר בסוף השבוע ביצעה צפון קוריאה ניסוי נוסף בשיגור טיל בליסטי שלפי דיווחים הסתיים בכישלון וכלל לא עזב את גבולות המדינה. טראמפ מצידו לא נשאר חייב ושיגר ציוץ עם איום מרומז בחשבון הטוויטר שלו - "צפון קוריאה לא מכבדת את בקשותיה של סין והנשיא המכובד שלה כאשר היא שיגרה, אמנם ללא הצלחה, טיל היום. זה רע!". נזכיר בעניין זה כי רק לאחרונה צייץ טראמפ כי אם סין לא תצליח לרסן את צפון קוריאה, ארה"ב תעשה זאת.
בתוך כך, מספר אירועים משמעותיים נוספים ייתפסו את מירב הפוקוס השבוע והם אלו שעשויים להכתיב את כיוון השווקים - כל הפרטים לפניכם.
החלטת הריבית של הפדרל ריזרב
ברקע לנתוני הצמיחה החלשים של המשק האמריקני שפורסמו ביום שישי האחרון והציגו תמונה פושרת של הכלכלה הגדולה בעולם (שיעור צמיחה של 0.7% בלבד ברבעון הראשון לשנה), יקיימו בכירי הבנק המרכזי בארה"ב פגישה בת יומיים (שלישי-רביעי), כשבסיומה יכריזו על רמת הריבית. ההערכות הן כי לא צפוי שינוי והבנק יותיר את הריבית על כנה.
עם זאת, ובדומה לפעמים קודמות, המשקיעים יהיו דרוכים לקראת שחרור ההצהרה המצורפת להחלטת הבנק המרכזי בארה"ב (כ-30 דקות לאחר ההכרזה) וינסו לדלות רמזים מדבריה של יו"ר הפד', ג'נט יילן, לגבי המשך המדיניות, תחזיות הצמיחה וקצב העלאת הריבית להמשך השנה, כאשר ההערכות הן כי תיתכן הלעאה ריבית נוספת כבר בחודש יוני הקרוב. כזכור, בפעם האחרונה הודיע הפד' כי לפחות שלוש העלאות ריבית צפויות במהלך השנה הנוכחית.
תחזית מדיוניות הפד' עומדת כיום על שתי העלאות ריבית נוספות עד סוף השנה הנוכחית, זאת לאחר שכבר שבוצעה העלאה אחת בישיבת המדיניות האחרונה של הפד' בחודש מארס האחרון. בתוך כך, השווקים מתמחרים כיום כ-65% סיכוי להעלאת ריבית בחודש יוני הקרוב וכ-80% להעלאה בחודש ספטמבר.
- דל נופלת בעקבות המכסים: "הרסני" למגזר הטכנולוגיה
- מניות חברות האשראי הדיגיטלי צונחות על רקע חששות ממיתון
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
נציין כי ביום שישי צפויים לנאום עוד מספר בכירים בפד' במספר מקומות ברחבי ארה"ב, בניהם סגן הנשיא, סטנלי פישר.
דו"ח התעסוקה החודשי בארה"ב (NFP) ולקט נתונים כלכליים
מחלקת העבודה האמריקאית תשחרר את דו"ח התעסוקה לחודש אפריל ביום שישי הקרוב כאשר הדו"ח צפוי להצביע, על פי תחזיות מוקדמות, על תוספת של 185 אלף משרות לשוק העבודה האמריקאי, זאת לאחר עלייה מתונה של 98 אלף משרות חדשות בחודש מארס. יחד עם זאת, קונצנזוס האנליסטים צופה כי שיעור האבטלה צפוי לעלות מעט לרמה של 4.6% משיעור של 4.5%, בעוד שהרווח לשעה הממוצע צפוי לעלות ב-0.3%, לאחר עלייה של 0.2% בחודש קודם לכן.
בנוסף לדו"ח התעסוקה, צפויים להשתחרר גם נתונים כלכליים חשובים נוספים במהלך השבוע כדוגמת מדד מנהלי הרכש (ISM) במגזר הייצור, מלאי הנפט, מכירות רכב, הוצאות פרטיות, רמת האינפלציה והזמנות ממפעלים.
כאמור, גם התקדמות ביישום הפחתות המס והחייאתה של רפורמת הבריאות שנכשלה בפעם הקודמות, עשויים לרכז עניין רב בקרב המשקיעים.
עונת הדו"חות בוול סטריט בעיצומה
לאחר ששבוע שעבר היה עמוס במיוחד כאשר מספר רב של חברות ענק דיווחו את תוצאותיהן לרבעון הראשון של השנה הנוכחית והציגו תוצאות מעורבות, כעת ממתינים המשקיעים בדריכות להמשך השבוע אז צפויות לפרסם חברות גדולות לא פחות, כדוגמת ענקית האלקטרוניקה אפל (סימול: AAPL), מפעילת הרשת החברתית הגדולה בעולם פייסבוק (סימול: FB), יצרנית המכוניות החשמליות טסלה (סימול: TSLA), חברת הפארמה פייזר (סימול: PFE), ענקית כרטיסי האשראי מסטרקארד (סימול: MA) ואחרות.
דו"ח ראשוני אודות צמיחת גוש האירו ב-Q1
ביום רביעי הקרוב צפוי להתפרסם בגוש האירו נתון ראשוני בנוגע לצמיחה ביבשת כאשר ההערכות המוקדמות צופות כי כלכלת האזור תציג התרחבות של 0.5% בשלושת החודשים הראשונים של השנה, קצת יותר מהנתון הקודם שעמד על צמיחה של 0.4% ברבעון האחרון.
מלבד דוח התמ"ג, בגוש האירו ישחררו גם את נתוני האבטלה לחודש מארס ואת הקריאה האחרונה במדדי מנהלי הרכש לחודש אפריל שצפוי לעמות על 56.7 נקודות.
קובעי המדיניות של הבנק המרכזי של אירופה לא דנו בהסרת ההטיה של הבנק על המדיניות המוניטרית בפגישתו האחרונה בשבוע שעבר, תוך שמירה על עמדתה היונית למרות האינדיקציות האחרונות לאינפלציה גואה ולצמיחה החזקה.
מדד מנהלי הרכש (PMI) לחודש אפריל בבריטניה
בבריטניה יתמקדו הסוחרים בנתונים הכלכליים כדי ללמוד על המשך השפעת היציאה מהאיחוד האירופי ('ברקזיט') על המשק כאשר ביום שלישי צפוי להתפרסם מדד מנהלי הרכש בסקטור היצרני (PMI) בממלכה שלפי ההערכות עשוי לרדת לרמה של 54.0 מ-54.2 בחודש הקודם.
הנתונים שפורסמו בשבוע שעבר הראו כי הכלכלה הבריטית גדלה בשיעור של 0.3% בלבד ברבעון ינואר-מארס, והדגישו את החששות שהכלכלה מאטה את צמיחתה במקביל למשא ומתן שמתנהל על יציאתה של המדינה מהאיחוד האירופי.
התפתחויות לקראת הסבב המכריע בבחירות לנשיאות צרפת
למרות צפירת ההרגעה שהורגשה בשווקים בימים שלאחר תוצאות סבב הבחירות הראשון ועלייתו של המועמד המתון, עמנואל מקרון, לסבב המכריע (7 במאי) מול מועמדת הימין הקיצוני, מרין לה פן, ביבשת יעקבו בדריכות אחר כל נתון חדש שעשוי לרמוז את כיוון הבוחרים במפגש "ראש בראש" של השניים.
ההערכות בשוק צופות נצחון קל יחסית למקרון על פני לה פן, אך עם זאת ולאור העובדה כי לאחרונה התוצאות בשטח היו שונות לחלוטין מהסקרים וההערכות המוקדמות (לראייה זכייתו של טראמפ) ימשיכו המשקיעים לעקוב בקפדנות אחר ההתפתחויות במדינה לקראת השבוע הגורלי בו ייקבע זהות נשיאה הבאה של הרפובליקה.
- 3.אירוע הכי חשוב 01/05/2017 04:53הגב לתגובה זומעצב לטרלול פוגע במשפחות השכולות.
- 2.משקיע נכון 30/04/2017 16:02הגב לתגובה זוהכיוון למעלה לפחות בחודשיים הקרובים
- 1.איתן 30/04/2017 15:29הגב לתגובה זואם גם נתוני התעסוקה יהיו ככה המפולת תגיע