כלכלני אגוד: "הדולר צפוי להתחזק מול האירו בשלוש השנים הקרובות"

איתן יונסי | (3)
נושאים בכתבה מאקרו

כלכלני בנק אגוד, בראשות ראש תחום מחקר והאנליסטית הראשית אורלי אברהם, מתייחסים בסקירתם השבועית לשוק המט"ח. באגוד מעריכים כי "הדולר צפוי להתחזק אל מול המטבעות העיקריים בעולם בטווח הבינוני-ארוך. זאת בשל פערי הריביות בין ארה"ב לעולם, צפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב בקצב מתון ומדוד, וחוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול רוב המדינות בעולם".

באגוד מוסיפים כי "השקל מושפע מ-3 גורמים עיקריים כגון: עסקאות נפט וגז, אקזיטים למיניהם וצמיחה חזקה. שלושת גורמים אלו חיזקו לאחרונה את השקל אל מול הדולר, אך בטווח הארוך הפער עשוי להצטמצם זאת בעקבות צפי העלאות הריבית בארה"ב אל מול צפי העלאות הריבית בישראל וכן ההפרש בין רמות האינפלציה השונות והיעדים להעלאת ריבית שהציבו בנק ישראל (יעד של מינימום 1% באינפלציה, האינפלציה בפועל שנה אחורה עומדת על 0.7%) והבנק הפדרלי (יעד של 2%, אנחנו כבר שם)".

ביחס לשער הדולר-אירו מציינים באגוד כי "האירו התחזק קלות מול הדולר מאז הסקירה הקודמת. כשברקע המפלגות הגדולות באיטליה עשויות לתמוך בחוק לשינוי שיטת הבחירות והקדמתן של הבחירות שאמורות להתקיים במאי 2018". באגוד מעריכים עוד כי "הדולר צפוי להתחזק מול האירו בשלוש השנים הקרובות בשל פערי הריביות וצפי להמשך עליית הריבית בארה"ב על-פי הפד. כאשר במהלך 2017  הצפי הוא לעוד העלאה אחת בארה"ב אל מול צפי להשארת הריבית האפסית והמשך תוכנית ההרחבה הכמותית בגוש עד סוף שנת 2017. כאשר לאור נתוני המאקרו החיוביים שהתפרסמו לאחרונה בגוש האירו, ה- ECB עשוי לאותת בעתיד על צמצום ההרחבה הכמותית, אך מנגד גם הבנק המרכזי בארה"ב החל להכין את המערך שבו יחל למכור את האג"ח שרכש לאורך המשבר הכלכלי ובכך יקזזו אחד את התחזקות השני. נקודת תמיכה קרובה לדולר עומדת על 1.08 דולר לאירו ורחוקה על 1.04 דולר לאירו, ונקודת התנגדות לדולר עומדת על  1.14 דולר לאירו".

באגוד מתייחסים לצפי להעלאת ריבית בפגישה הקרובה של הפד ב-14 ביוני. "נראה כי בשווקים הפיננסיים כבר מפנימים כעובדה מוגמרת העלאת ריבית נוספת בארה"ב כבר החודש, למרות ירידה קלה בהסתברות מ-100% ל-85.5%.ההסתברות להעלאת ריבית נוספת בדצמבר עומדת על 43% (לעומת 47% בסקירה הקודמת). כמו-כן, ניתן לראות התמתנות בצפי השוק לקצב העלאות הריבית, בהסתכלות לטווח 3 שנים (משנת 2017 עד 2020), שנה קדימה צופים כ- 2 העלאות ריבית על-פי הסתברות של מעל ל- 50% (יוני 2017 ומרץ 2018)".

באשר לתיק המניות ממליצים באגוד על "החשיפה המנייתית המומלצת בתיק מייצג נמצאת על 18% ובתיק הספקולטיבי על 36%. בתמהיל המנייתי אנו ממליצים על חלוקה שווה בין ישראל לחו"ל. בהתייחס לחשיפה הגיאוגרפית בחו"ל אנו עדיין מעדיפים את החשיפה לארה"ב בשל חוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית ומעדיפים השקעה בסקטורים: התעשייה, הטכנולוגיה, הפיננסים, הצריכה המחזורית והפארמה. החלוקה הגיאוגרפית המומלצת כעת בחו"ל: ארה"ב-60%, אירופה-20%, יפן-9%, אסיה ללא יפן-11%".

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    סוחר מט"ח 03/06/2017 18:21
    הגב לתגובה זו
    עוד כשהדולר היה מעל 3.90 כלכלני אגוד טענו שהדולר צפוי להתחזק מול השקל וככל שהוא יורד כך הם נשמעים רכים בדעתם. באגוד לא הבינו שבבורסות המגמות הן לפי ציפיות ולא עובדות, זה שהריבית בארה"ב גבוהה מברוב מדינות העולם את זה צפו בשווקים עוד ב2011 ולכן הדולר עלה מאז מול רוב המטבעות בעולם. היום כשזה קורה בפועל וצפוי להמשיך זה כבר לא משנה כי סחרו על פי זה במשך שנים - קנה בשמועה מכור בידיעה. חבל שבאתרים הכלכליים ממשיכים לתת במה לכל מי שמוכן לתת סקירות מבלי לבדוק אותם היסטורית.
  • 2.
    בשלש השנים הקרובות? (ל"ת)
    שמעון 03/06/2017 18:07
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    רועי 03/06/2017 12:22
    הגב לתגובה זו
    הכלכלה בישראל תחטוף מכה קשה בסוף על מה פלוג מקבלת 80 אלף בחודש?