תשואות האג"ח בדרך למעלה - מה המשמעות לגבי המניות?

הכלכלן של מיטב דש מספק 6 סיבות לכך שתשואות האג"ח בעולם יטפסו בשנה הקרובה, ובעניין זה מתייחס לשוק המניות
יוסי פינק | (4)

אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב דש, מעריך בסקירתו השבועית כי שוק המניות נראה אטרקטיבי כעת ביחס לשוק האג"ח. וכך כותב זבז'ינסקי: "מבחינת השוואת התשואה הצפויה, המניות נראות עדיפות. התשואה הצפויה של המניות במדד S&P500 (מכפיל עתידי הפוך) ממשיכה להיות גבוהה משמעותית לעומת התשואה הממוצעת של האג"ח בדירוג BBB. הפער בין התשואות הצטמצם אומנם לעומת המצב בשנים 2010-2014, אך הוא עדיין רחב הרבה יותר מאשר לפני המשבר".

זבזינסקי כותב כי להערכתו "עליית התשואות לא בהכרח תפגע בשוק המניות. זה תלוי כמובן בעוצמה, אך אנו לא מצפים לעלייה חדה ומהירה בתשואות אלא לתהליך הדרגתי".

לגבי שוק האג"ח טוען הכלכלן של מיטב כי "הסביבה שתמכה בתשואות הנמוכות של האג"ח הממשלתיות בעולם עומדת לעבור שינוי. ברמת התשואות הנוכחיות נדרשת זהירות באפיק. אנו ממליצים בשלב זה על מח"מ דפנסיבי של כ-3-4 שנים". ובעניין זה מפרט 5 גורמים לעליית תשואות אפשרית בעולם השנה הקרובה: 

1. כעבור עשור מהמשבר נראה שהכלכלה העולמית סוף סוף מאיצה את קצב הצמיחה ומתרחבת כמעט לכל האזורים. 

2. האבטלה בכלכלות המפותחות המובילות נמצאת ברמות הנמוכות היסטוריות. העובדה שעד היום זה גרם לעלייה באינפלציה עדיין לא אומר שזה לא יקרה.

3. המדיניות התקציבית הממשלתית עוברת שינוי בעקבות השינויים הפוליטיים. הרפורמה במס בארה"ב (אם תתממש) צפויה להיות גירעונית. בבריטניה נגמרו הקיצוצים שנמשכו בשבע השנים האחרונות. גם באירופה הסיכון לעליית הכוחות הפופוליסטיים מוביל למדיניות פיסקאלית מרחיבה יותר ברמת המדינות. לפי התחזית של קרן המטבע, צורכי הגיוס של הממשלות במדינות המתפתחות והמפותחות יתחילו שוב לגדול החל משנת 2018. וזאת עוד לפני שלוקחים בחשבון את ההשפעה של הרפורמה במס בארה"ב.

4. העודפים הגדולים בחשבון השוטף של המדינות המתפתחות (Saving glut) הפכו לגירעון, שלפי התחזית של קרן המטבע, צפוי לגדול. שינוי זה קשור לירידה במחירי הסחורות והמעבר של הכלכלות כמו סין מלהיות יצרן גלובלי לצרכן גלובלי.

5. לבסוף, הבנקים המרכזיים משנים כיוון. ה-FED מתחיל צמצום המאזן. ה-ECB צפוי להפסיק את ה-QE שלו בשנה הקרובה בעקבות ההתקדמות המהירה של הכלכלה האירופאית. לפי התחזית שבנינו, בהתאם לצמצום מאזנו של ה-FED, בהנחה שה-ECB יתחיל בהדרגה לצמצם את הרכישות מתחילת 2018 וה-BOJ ימשיך ללא שינוי, קצב הרכישות השנתי נטו של שלושת הבנקים הגדולים יחד ירד מכ-1500 מיליארד דולר בשנה האחרונה  לכ-700 מיליארד ב-12 החודשים הקרובים. הירידה תימשך מעבר לטווח זה. כפי שכתבנו לעיל, צמצום המאזן או ביטול הרכישות לבדם לא בהכרח יובילו לעליית התשואות, אך בשילוב עם הגורמים האחרים יתמכו בכך.

6. יותר בנקים מרכזיים צפויים להצטרף לתהליך עליית הריבית שמוביל ה-FED. לאחרונה ראינו סימנים לכך.   

קיראו עוד ב"גלובל"

 

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    המפולת תבוא בענק (ל"ת)
    מני 25/09/2017 10:56
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    דניאל 25/09/2017 09:57
    הגב לתגובה זו
    במקומו הייתי מתבייש.מיטב דש עם התשואות הכי נמוכות בשלוש השנים האחרונות מרוב הקרנות...אז איך הבחור מתהדר בתואר הכלכלן הראשי? אולי הקלקלן יותר מתאים.
  • משה 25/09/2017 10:42
    הגב לתגובה זו
    תשואות בסדר מיטב 20-80 מיטב אגח+20
  • 1.
    הנבואה ניתנה ל.... (ל"ת)
    אבי 25/09/2017 08:43
    הגב לתגובה זו