לקראת השבוע בוול סטריט - הנתונים שדורשים מעקב

פסגות: "אי אפשר להתעלם מכך שישנה הסתברות מסוימת להמשך ההתדרדרות ביחסי הסחר בין המדינות"
 | 
telegram

לקראת השבוע בוול סטריט, מלבד דריכות המשקיעים לגבי מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין והמצב במזה"ת, יפורסמו שלל נתוני מאקו בעוד החוזים העתידיים עולים כעת בשעת בוקר מוקדמת זו בעד 0.5%, ומנגד באסיה המדדים יורדים בעד 1.5%.

בארה"ב יפורסמו היום נתוני המכירות הקמעונאיות לחודש מרץ. צפי הכלכלנים הוא לעלייה של 0.2% במדד הליבה - בדומה לנתוני פברואר. מחר בסין, הכלכלה השנייה בעולם שנכנסה למלחמת הסחר עם הנשיא טראמפ, ולקחה צעד לאחור, צפויה לפרסם את נתוני התוצר. צפי הכלכלנים הוא לקריאה של 6.8% לרבעון הראשון של 2018 - בדומה לרבעון הרביעי של 2017.

עוד יפורסמו בסין נתוני הייצור התעשייתי לחודש מרץ. צפי הכלכלנים הוא לקריאה של 6.4% לעומת 7.2% לפי קריאה קודמת.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ביום רביעי יפורסם מדד המחירים לצרכן בגוש האירו. הצפי הוא לעלייה של 1.4% בחישוב שנתי.

בארה"ב יפורסמו נתוני מלאי של נפט גולמי לשוע החולף. הצפי הוא לירידה של 189 מיליון חביות. עם זאת נזכיר כי הגורם שמשפיע בעיקר על מחיר הנפט בימים האחרונים מיוחס להתחממות הזירה הגיאופוליטית ברקע לתקיפה בסוריה. מחיר הנפט ביצע עלייה של 5 דולרים מאז התקיפה של המעצמות בסוריה.

ביום חמישי יפורסם בארה"ב מדד הייצור של פילדלפיה לחודש אפריל. הצפי הוא לירידה ל-21.2 נקודות לעומת 22.3 נקודות בקריאה קודמת.

בתוך כך המשקיעים יהיו דרוכים להמשך ההתפתחויות סביב מלחמת הסחר. אורי גרינפלד, פסגות:  "על אף שנכון להיום מלחמת הסחר המתפתחת בין ארה"ב לסין עדיין אינה מהווה סיכון אמיתי לסביבה הכלכלית, אי אפשר להתעלם מכך שישנה הסתברות מסוימת להמשך ההתדרדרות ביחסי הסחר בין המדינות ואף להתפרצות של מלחמת סחר גלובאלית. האם מלחמת סחר גלובאלית מובילה לפגיעה בפעילות הכלכלית? ללא ספק שכן. התוצאה היא וויתור על היתרונות היחסיים של כל מדינה בייצור המוצרים והשירותים השונים, ירידה בהיצע המוצרים ועליה במחיריהם, תוך ירידה ברמת החיים הכללית. עם זאת, הפער בין התרחיש הזה לבין המצב הנוכחי הוא כל כך גדול שסיכון זה עדיין מופיע במקום האחרון מבחינת ההסתברות להתממשותו. על מנת שהסתברות זו תגדל באופן משמעותי השיחות בין ארה"ב לסין צריכות להסתיים ללא הצלחה, אירופה ויפן צריכות לבחור צד ולהצטרף למלחמה והמדינות השונות צריכות לנקוט באמצעים פרוטקציוניסטיים שונים כמו מכסים, מכסות ייבוא וכו'. החדשות הרעות: גם אם התרחיש לא יתממש זה לא אומר שחשבון הטוויטר הנשיאותי יוריד הילוך לפני הבחירות בנובמבר. החדשות הטובות: ההסתברות עדיין נמוכה מאוד".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות