אינטל תרחיב את ההשקעה בקרית גת בהיקף של 18 מיליארד שקל
חברת השבבים אינטל צפוייה להשקיע 18 מיליארד שקל בישראל. החברה דיווחה היום (ג') על הגשת תכנית עסקית להרחבת מפעלה בקריית גת כדי להתכונן לצרכים עתידיים. במקביל תקבל אינטל מענק שנאמד בכ-10% מסכום ההשקעה.
מאז שהחלה בפעילותה בישראל, לפני 44 שנים, צמחה אינטל והפכה למעסיק הפרטי הגדול ביותר בהייטק. החברה החלה את דרכה בישראל ב-1974 במרכז פיתוח שהקים דב פרוהמן - וכיום מעסיקה אינטל בישראל כ-11,000 עובדים (ו-1,000 עובדי מובילאיי). לאינטל ישראל שלושה מרכזי פיתוח עיקריים בחיפה, פתח תקווה וירושלים ומרכז ייצור בקריית גת.
במסגרת התכנית, חברת אינטל צפויה להשקיע באתר הייצור בקרית גת כ-18 מיליארד ש"ח בשנים 2018-2020, לבצע בשנים אלה רכש מספקים מקומיים במעל 3 מיליארד שקלים וכן לקלוט כ-250 עובדים נוספים בפריפריה במהלך השנים הבאות. כמו כן, לדברי גורמים בחברה, השקעה זו צפויה לסלול את הדרך להשקעה משמעותית עתידית לשדרוג טכנולוגי באתר הישראלי, שכן היא מייצרת יתרון משמעותי על פני אתרי ייצור אחרים של החברה בעולם.
כנגד ההשקעה אינטל צפויה לקבל אישור לתשלום מס מופחת בשיעור של 5% במסגרת מסלול "מועדף מיוחד" לשלוש שנים נוספות מעבר לאישורים שקיבלה בעבר (כלומר עד לתום שנת 2027) וזאת מכוח החוק לעידוד השקעות הון. כמו כן, הומלץ על ידי הצוות המקצועי להקצות מענק בגובה 700 מיליוני שקל, כאשר במידה וחברת אינטל תבצע בעתיד השקעה אסטרטגית לשדרוג טכנולוגי בהיקף משמעותי, בהתאם לתנאים ובחינה שתבוצע על ידי גורמי המקצוע, היא תהיה זכאית ל-700 מיליוני שקל נוספים על ביצוע ההשקעה העתידית. זאת על מנת לתמרץ את החברה לביצוע ההשקעה העתידית שאמורה להיות גבוהה באופן משמעותי מהשקעות עבר שביצעה החברה וכן מההשקעה הנוכחית.
לדברי כחלון, "הישג אדיר למשרד האוצר וחיזוק נוסף למיצובה של ישראל ככוח עולה בכלכלה העולמית. לאחר שנתיים של עבודה מאומצת, לפני מספר דקות התקשר אליי מנכ"ל אינטל ובישר לי כי החברה קיבלה את הצעתנו והחליטה להשקיע כ-18 מיליארד שקל בישראל. בשורה אדירה למשק ולאזרחים".
אינטל היא יצואנית מובילה בתעשיית ההי-טק של ישראל. ב-2017 בלבד ייצאה אינטל מוצרים ושירותים בשווי 3.6 מיליארד דולר. נתון זה מהווה 8% מסך ייצוא ההי-טק של ישראל. מאז הקמתה של אינטל בישראל ייצאה החברה מוצרים ושירותים בערך המצטבר של 50 מיליארד דולר. אינטל היא גם המשקיעה הגדולה ביותר במגזר ההי-טק בישראל: 35 מיליארד דולר בהשקעות ורכישות בישראל מאז הקמתה.
יניב גרטי, סגן נשיא אינטל העולמית ומנכ"ל אינטל ישראל, אמר: "אינטל וישראל הן סיפור של שותפות מופלאה שהחלה ב-1974, כאשר מדינת ישראל החלה במימוש החלום הישראלי. אינטל האמינה בפוטנציאל של המדינה הצעירה והקימה את מרכז הפיתוח הראשון שלה מחוץ לארה"ב בישראל. מאז, אינטל צמחה בהתמדה בישראל תוך שהיא תורמות רבות להישגיה של אינטל העולמית".
דניאל בן עטר, סגן נשיא אינטל העולמית ומנכ"ל המפעל בקריית גת אמר: "ב-44 השנים האחרונות הסתכם הייצוא של אינטל ב-50 מיליארד דולר, רובו ממפעלי הייצור שלנו בקריית גת וירושלים. המפעל שהוקם ב 2005 בקרית גת, זכה ב-2013 בפרס המצוינות של אינטל, על מצוינותו במימוש ערכי אינטל. אנו מחויבים להמשיך את שורת ההישגים המדהימים של המפעל שלנו".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.זה המס שכולם צריכים לשלםמומחה לקנוניות 15/05/2018 14:24הגב לתגובה זו0 0למה להפלות שמן זה רע,ולהפלות עסקים זה טוב? או שמותר להפלות או שאסור אחרת זה צביעות.סגור
-
2.מנכל אינטל העולמית הסכים לקבל הטבות וואו . כולנו מודים (ל"ת)מעמד הר סיני 15/05/2018 13:42הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.אינטל בישרה לו שהיא מקבלת את ההטבות . ממשלת הליצניםכחלון ליצן 15/05/2018 13:41הגב לתגובה זו0 0נותנת משהו רק למי שהיא מפחדת ממנו . בלי בושה ממשלת הכלום ושום דבר לקחו מכיל את הטבות חוק עידוד השקעות הון כי הם לא יכולים להעביר את ים המלח. כחלון לא הסכים אפילו להקל בתמלוגים אבל לטבע הם נתנו הטבות. סופה של אינטל יהיה בערך כמו טבע. ממשלה שמבוססת על אפליה ועל שוחד מצביעים או חברות סופה ליפול אפילו שפתחו משרד קטן בירושלים. לכו לעזהסגור