ראשי ה-G20: הכלכלה הגלובלית צפויה להתאושש בהמשך השנה

ראשי 20 הכלכלות הגדולות בעולם אופטימיים וחושבים שנקודת השפל כבר מאחורינו, עם מעט עזרה מהבנקים המרכזיים והשגת הסכם סחר בין ארה"ב לסין
 | 
telegram
(5)

צמיחת הכלכלה הגלובלית צפויה להתאושש בהמשך השנה - עם מעט עזרה מהבנקים המרכזיים בעולם והמשא ומתן על הסכמי הסחר בין ארה"ב לסין. כך על פי ראשי ה-G20 אשר התאספו בוושינגטון לצורך כנס האביב של קרן המטבע הבינלאומית והבנק העולמי. לפי הגישה הרווחת, הכלכלה העולמית איבדה את המומנטום השנה, אבל היא צפויה לצמוח בקצב מהיר יותר במחצית השנייה של 2019, כאשר הבנקים המרכזיים יורידו ריביות.

עם זאת, מלחמת הסחר בין ארצות הברית לסין עדיין מאיימת לפגוע בתחזית הכלכלית. "אנחנו חייבים להיות מוכנים להסלמת מתחי הסחר", אמר שר האוצר היפני, טארו אסו (Taro Aso), לעיתונות ביום שישי - יפן מכהנת כיו"ר ה-G20.

הצמיחה הכלכלית העולמית הראתה סימני חולשה בסוף השנה שעברה ובראשית השנה על רקע מלחמת הסחר ועליית הריבית. קרן המטבע הבינלאומית צמצמה את תחזית הצמיחה העולמית מ-3.6% בשנה שעברה ל-3.3% ב-2019, הצמיחה החלשה ביותר מאז המיתון של 2009, אך היא צופה כי הצמיחה תחזור ל-3.6% ב-2020.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ראש הבנק המרכזי של יפן, הרוהיקו קורודה (Haruhiko Kuroda), אמר בסוף השבוע כי ראשי ה-G20 רואים את תחזיות קרן המטבע הבינלאומית "כסבירות מאוד", אך אמרו כי כל המדינות יצטרכו לעשות את חלקן כדי להגביר את הצמיחה.

הכלכלנים מודאגים ממלחמת הסחר בין ארצות הברית לסין. שתי הכלכלות הגדולות בעולם הטילו מכסים הדדיים בהיקף של כ-350 מיליארד דולר, אך השווקים הפיננסיים התאוששו השנה בתקווה כי שתי המדינות יגיעו להסדר.

צ'אנגיונג רהיי (Changyong Rhee), מנהל מחלקת אסיה והפסיפיק של קרן המטבע הבינלאומית, אמר בתדרוך ביום שישי כי מצב השווקים עלול להתערער אם המשא ומתן בין המעצמות לא יבשיל להסכם.

אפילו במקרה שיושג הסכם סחר בין ארה"ב לסין עלולות להיווצר בעיות חדשות, אמר רהיי. אם הסינים יסכימו להגדיל את היקף היבוא מארצות הברית, כפי שצפוי, רכישות אלו יבואו על חשבון מדינות אחרות שעשו עסקים עם סין. רהיי גם הביע חשש כי סין תעניק לחברות אמריקאיות "גישה מועדפת", תוך פגיעה במדינות אחרות, באופן אשר יעלה "דאגות נרחבות יותר" בקשר לעתיד הסחר החופשי.

רהיי גם אמר כי הסכם סחר בין ארצות הברית לסין עשוי להוכיח עצמו "כקצר טווח" אם שתי המדינות לא יוכלו להגיע לעסקה ארוכת טווח הדורשת מבייג'ין לשפר את ההגנה על קניין רוחני ולבצע רפורמות כלכליות נוספות.

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    לא משכנע
    יחזקאל 14/04/2019 22:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    נראה לי שהפחד ממשבר והתרסקות מוליך אותם לדחות את הקץ
    סגור
  • 4.
    גורביץ' כתבה מיועדת במיוחד בשבילך . (ל"ת)
    התפוז המכני 14/04/2019 20:23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    תמשיכו להדפיס/לנפח/להזרים/חוב ועוד חוב ,ויהיה בסדר
    ברור 14/04/2019 19:52
    הגב לתגובה זו
    0 0
    .
    סגור
  • 2.
    זה הצד הכלכלי של הקנוניה
    מומחה לקנוניות 14/04/2019 19:11
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הועידה ההזאת. תוכן הועידה סגור לקהל. המטרה שלהם להכפיף הכל לבנקים המרכזיים.
    סגור
  • 1.
    הבנקים יכולים גם להעלות את הצמיחה ל5 אחוז
    זיו 14/04/2019 18:23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הדפסת כסף
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות