"במחצית השנייה של השנה צפוי לחץ כלפי מטה על נכסי סיכון"
"במהלך המחצית השנייה של השנה אנו מצפים לסגירת הפער שבין עוצמת הציפיות להפחתת ריבית לבין התמחור בנכסי הסיכון". כך מעריך רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות IBI. לדבריו, "סגירת פער זה צפויה להוביל לתנודתיות גבוהה יותר בשווקים מזו שנרשמה במחצית הראשונה של השנה, שסביר שתלווה זמנית בלחץ כלפי מטה על נכסי הסיכון".
השנה הקרובה צפויה להיות חיובית לשווקים הפיננסיים
במבט רחב יותר לשנה הקרובה, מעריך גוזלן כי סביבת צמיחה עולמית סבירה בשילוב עם מדיניות מוניטארית מרחיבה, כאשר ברקע שנת הבחירות הקרבה בארה"ב (שמעלה את הסיכוי להסכם סחר מול סין), צפויים לייצר סביבה חיובית לשווקים הפיננסיים.
לדברי גוזלן, "מהלך העליות האחרון בשוק המניות האמריקאי נתמך בירידת תשואות ובהתרחבות מכפילים. כך, ללא שיפור ניכר ברווחי החברות (שמן הסתם ייתר את הפחתות הריבית), תידרש התרחבות נוספת של המכפילים בכדי להצדיק את המשך העליות, אך רמת המכפילים הנוכחית הגבוהה מ-17, מציבה פוטנציאל מוגבל יחסית למהלך שכזה".
באופן כללי, מאז כניסתו לתפקיד של הנשיא טראמפ המשתנה הפוליטי הפך לבעל משקל רב יותר בהשפעתו על השווקים. עניין זה בא לידי ביטוי בשנה האחרונה בעיקר במלחמת הסחר שטראמפ מנהל בגזרות השונות (בעיקר מול סין) ובלחץ הפוליטי החריג שהוא מפעיל על ה-FED להורדת הריבית.
הסכם הסחר יגיע לאחר הורדת הריבית
להערכתו של גוזלן, מכיוון ששנת הבחירות נמצאת בפתח, הרי שטראמפ ישתמש בכל הכלים שעומדים לרשותו בכדי ששנה זו תהיה מוצלחת מבחינת הכלכלה האמריקאית והשווקים הפיננסיים. "ניראה כי טראמפ מעוניין בסופו של דבר להגיע להסכם סחר מול סין, אך בשלב זה משתמש באי הוודאות סביב הסחר בכדי להוביל להפחתת ריבית, שלאחריה הדרך להסכם תהיה קצרה יותר", מעריך גוזלן.
למרות סיבוב הפרסה המרשים שביצע ה-FED בחודשים האחרונים, להערכתו של גוזלן הוא יתקשה לבצע הפחתת ריבית משמעותית באופן שמתומחר כיום ללא הידרדרות ולו זמנית בתנאים הפיננסיים והיחלשות משמעותית בסביבת המאקרו.
לדברי גוזלן, "אין ספק שהציפיות להפחתת ריבית בארה"ב שיחקו תפקיד מרכזי בשיפור בתנאים הפיננסיים, שכן הציפיות להפחתת ריבית לוו בירידת תשואות בשוק אג"ח, תוך ירידה במרווחים הקונצרניים, ובעליות חדות במדדי המניות. עם זאת, רמת התנאים הפיננסיים אינה עקבית עם עצמת הציפיות להפחתת ריבית, ואם לא תחול בהם הידרדרות משמעותית קשה לראות את ה-FED מבצע הפחתת ריבית של כ-100 נ"ב בשנה הקרובה".
עד כה עיקר ההיחלשות בפעילות הגלובלית התרחשה סביב הסחר העולמי ופעילות התעשייה. "מהפן הכלכלי ניראה כי שוק האג"ח מצפה להשפעה ממתנת מאוד של אי הוודאות הפוליטית על הפעילות הכלכלית (ובפרט על ההשקעות) הנובעת מהשימוש התכוף של טראמפ במכסים. זאת, כאשר ברקע נרשמת חולשה יחסית בפעילות התעשייה בעולם עם דגש על הגוש האסייתי", סיכם גוזלן.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.שימו לב ש תשואת אג"ח ישראל 10 שנים *כרגע 1.333%שימו לב ש 24/07/2019 23:40הגב לתגובה זו0 0שימו לב ש תשואת אג"ח ישראל 10 שנים *כרגע 1.333%סגור
-
1.למה להוריד ריבית?!אם הכלכלה ככ טובה 17/07/2019 17:56הגב לתגובה זו0 0כי השוק רוצה? איזה מן שטויותסגור