
למרות מלחמת הסחר: סין מדווחת על נתוני סחר חיוביים בחודש יולי
סין מדווחת היום על נתוני סחר חיוביים, למרות הלחץ הכלכלי שמפעילה עליה ארצות הברית באמצעות מכסים.
הענקית הכלכלית דיווחה כי הייצוא הנקוב בדולר אמריקאי עלה בחודש יולי ב-3.3% ביחס ליול אשתקד, כאשר הייבוא צנח ב-5.6% ביחס לתקופה המקבילה. סך הכול, עודפי הסחר של סין בחודש שעבר עמדו על 45 מיליארד דולר.
עודפי הסחר של סין עם ארצות הברית עמדו על כ-28 מיליארד דולר ביולי, מדובר בירידה לעומת כ-30 מיליארד דולר בחודש יוני. מינואר עד יולי, עודף הסחר של סין עם ארה"ב עומד על 168.5 מיליארד דולר.
סין עוזרת ליצואנים - אבל לא בטוח שזה יספיק לו יו, מנהל פורטפוליו באליאנז גלובל (Allianz Global Investors) אמר כי יואן חלש ביחס לדולר האמריקאי ומטבעות נוספים, עזר לסקטור היצרנים הסיני למכור את מרכולתם מחוץ לסין. זאת למרות המכסים בשיעור של 25% שהטיל הממשל האמריקני על מוצרים סיניים בשווי 200 מיליארד דולר במאי האחרון, לאחר שהשיחות על הסכם סחר חדש לא נשאו פרי.
הורדת השווי של היואן "עוזרת ליצואנים הסיניים לייצא לא רק לארה"ב, כי היא גם מרככת את האפקט של המכסים וגם מסייעת להם לייצא למדינות נוספות", אמר יו בראיון ל-CNBC.
בסקר שערך רויטרס בין כלכלנים, הצפי היה כי הייצוא הסיני יפול ב-2% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד ולצניחה של 8.3% בייבוא. בסך הכול, לפי הסקר, עודפי הסחר ליולי עמדים על 40 מיליארד דולר.
נתונים של רשויות המכס הסיניות מראים כי ביוני הייצוא הסיני ירד ב-1.3%, כשהייבוא ירד ב-7.3%. עודף הסחר באותו החודש עמד על 51 מיליארד דולר.
ספטמבר המר? סין משנה מדיניות מוניטרית "לא בטוח שהמומנטום שנצפה בסחר הסיני ביולי יימשך", אומר ג'וליאן אוואנס-פריצ'רד, אנלסיט בכיר לשוק הסיני בסוכנות הייעוץ קפיטל אקונומיקס. "אם מסתכלים קדימה, סקטור הייצוא ימשיך להיות מאופק ברבעונים הקרובים, כאשר החלשות המטבע הסיני, יואפלו על ידי המכסים האמריקאים וחולשה רחבה יותר מחוץ לתחומי סין", כתב אוואנס-פריצ'רד לאחר פרסום הנתונים הסיניים. "הייצוא הסיני באוגוסט יכול להרוויח טעינה קדמית לפני שהמכסים החדשים יכנסו לתוקף ב-1 לספטמבר, הקפיצה הזו קרוב לוודאי תהיה קטנה יותר ביחס לסבבי המכסים הקודמים, בשל העובדה שאין כמעט מקום במחסני האפסון בנמלים האמריקאים", הוסיף. "במקביל, האטה מחודשת בביקושים פנימיים תשפיע על הייבוא." סין, הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, חווה האטה בשל מלחמת הסחר שבין וושינגטון לבייג'ינג, שהחלה כקרב מכסים, אך לאחרונה זלגה גם לסקטור הטכנולוגיה ולשוק המטבעות. בחודש שעבר, סין דיווחה שהכלכלה שלה צמחה ב-6.2% - הנתון החלש ביותר מזה 27 שנים. בניסיון להאיץ את הפעילות הכלכלית במדינה, סין הקלה את המדיניות המוניטרית שלה והכריזה על צעדים פיסקאליים, כמו הורדה במסים, כדי לעודד את הפעילות הכלכלית. עם זאת, ההאטה של הכלכלה הסינית צפויה להימשך עם השתת המכסים הצפויה ב-1 לספטמבר. ריי דליו בלונג על סין למרות זאת, אתמול המליץ מייסד קרן הגידור הגדולה בעולם, ריי דליו, דווקא להשקיע בשוק הסיני וקרא להמר על "שני הסוסים במרוץ", כשהוא מתכוון להשקעה מקבילה הן בארה"ב והן בסין.
- 1.לילי 09/08/2019 12:58הגב לתגובה זושילוב של ריבית נמוכה עם מכסי מגן יגבירו את ההשקעות . הגידול בהשקעות יפצה ויעבור את הנזק מקיטון ביצוא .