בדרך למיתון? המגזר היצרני בבריטניה בנפילה החדה ביותר מ-2012

מדד מנהלי הרכש הבריטי נפל ואנליסטים חוששים שזה מצביע על כך שהכלכלה השישית בגודלה לא תתאוששו ברבעון השלישי בשל הברקזיט וההאטה העולמית
 | 
telegram
(2)

הכלכלה הבריטית ממשיכה במגמה השלילית לקראת הברקזיט. המגזר היצרני התכווץ בחודש שעבר בשיעור החד ביותר מזה 7 שנים, לאחר שה- IHS Markit/CIPS, מדד מנהלי הרכש הבריטי צנח מ-48.0 ל-47.4 – כאמור, הנפילה החדה ביותר מאז 2012, אז החלו במדד מנהלי הרכש. סך הכול מדובר בצניחה החדה ביותר בייצור הבריטי מאז המשבר הכלכלי ב-2009.

הדיווח מוריד את הפאונד ל-1.208 דולרים. 

כדי להעיד על צמיחה בשוק, מדד מנהלי הרכש – המעיד על הרכש העתידי של החברות הגדולות במשק, במקרה הזה בבריטניה – צריך לעמוד לפחות על 50 נקודות. פחות מכך, הדבר מעיד על התכווצות בשוק.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המדד הנוכחי מעיד על התכווצות של 2% בשני רבעוניים ברצף. ראוי לציין שהייצור במפעלים הבריטיים מהווה כ-10% מהתפוקה הכלכלית הבריטית, מה שמעיד כי הכלכלה הבריטית אינה בדרך להתאוששות.

"חוסר ודאות ברמה גבוהה"
ההתכווצות הנוכחית תפסה את האנליסטים בהפתעה, מאחר והייתה בנקודה שלמה מתחת לתחזיות. לטענת רוב דובסון, מנהל ה- IHS Markit "חוסר ודאות פוליטי וכלכלי ברמה גבוהה, משולבים עם מתיחות כלכלית גלובלית פגעו בביצועים של היצרנים הבריטים באוגוסט".

הכלכלה הבריטית התכווצה ברבעון השני, לאחר שאגרה מלאים לקראת תאריך הדדליין המקורי של הברקזיט, שהיה אמור להתרחש במרץ השנה. התכווצות נוספת ברבעון השלישי והכלכלה הבריטית תיכנס באופן רשמי למיתון – דבר שעלול להיות בעל השפעות גלובליות בשל גודל השוק. נפילת מדד מנהלי הרכש הוא רק האחרון בסדרה של נפילות שהתרחשו באירופה בעת האחרונה.

סקרים שנערכו בבנק לוידס ובנציבות האירופית בשבוע שעבר, מראים גם כן על האטה במשק הבריטי, דבר שמהווה אתגר גדול עבור הממשלה הבריטית, כשראש ממשלתה, בוריס ג'ונסון, הודיע כי יוציא את בריטניה מהאיחוד עם או בלי הסכם.

המשיבים למדד העידו כי הברקזיט וההאטה העולמית הם הסיבות לירידה בביקושים, הן מלקוחות בבריטניה והן מחוצה לה. סיבה נוספת היא העובדה שחלק מהיצרנים החלו להעביר את שרשרת האספקה שלהם מחוץ לאי הבריטי לפני ה-31 לאוקטובר, תאריך הדדליין של הברקזיט.

יוליוס בר בהמלצת חסר על שוק המניות הבריטי
לקראת הברקזיט הממשמש, בבנק יוליוס בר ערכו סקירה מקיפה על השווקים הבריטיים וקבעו בהמלצת חסר על שוק המניות הבריטי – לאור ביצועי החסר של 15% ב-3 שנים האחרונות, כשלטענתם לא רואים קטליזטור לביצועים חיוביים של השוק הבריטי.

בבנק קבעו כי הסיכוי לדחיית ההחלטה על מתווה הברקזיט, או בחירות כלליות בבריטניה (או שניהם), הם בעלי הסתברות של 65%, כשהסיכוי לברקזיט ללא מתווה עומד רק על 25%. הסיכוי לברקזיט משופר עומד רק על כ-10%.

אם התרחיש של דחייה או קיום בחירות יתרחש, בבנק סבורים שהסיכוי לברקזיט מרוכך עומד על 35%, בעוד הסיכוי לביטול הברקזיט לגמרי עולה ל-20%.

עוד הם צופים כי ההשפעות על על הלירה שטרלינג תהיינה שליליות בכל תרחיש של ברקזיט קשה ויביאו את המטבע לשער שווה לאירו כבר בטווח של 3 חודשים. בנוסף, מצב שכזה עלול להוביל ל-3 רבעונים של מיתון בבריטניה, ירידה של 2% בתמ"ג ביחס לתרחישי הבסיס ועלייה בסבירות שסקוטלנד תפרוש מהאיחוד הבריטי.

בתרחיש הצפוי יותר של דחייה ו/או בחירות, טוענים בבנק שאי הוודאות תישאר אבל הצפי הלירה שטרלינג יהיה נייטרלי מול האירו עם שער של 0.92. תרחיש של ברקזיט מרוכך ומוסכם יעלה את הליט"ש ל-0.84 לעומת אירו, בטווח הקצר ויביא להתאוששות בכלכלה הבריטית ולחזרת השקעות זרות ישירות

החשש מברקזיט נותן אותותיו וישפיע יותר על מניות של חברות שעיקר פעילותן בבריטניה, כשבמקרה של ברקזיט קשה הצפי הוא כי חיכוכי סחר יובילו למיתון בבריטניה, כשההשפעה על גוש האירו תהיה פחות מרחיקת לכת מאשר על בריטניה.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הבריטים לא שמעו על זה כי ה FTSE 100 עולה 1.3% (ל"ת)
    אלי 02/09/2019 16:39
    הגב לתגובה זו
    2 1
    סגור
  • זה כל היופי. הניתוק מהכלכלה לשוק ההון. מתי שהוא הפער יס
    אופטימי 02/09/2019 17:51
    הגב לתגובה זו
    1 0
    יסגר
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות