לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט, האנליסטים מנתחים
רמת התנודתיות בשווקים עלתה לאחרונה, כאשר ברקע חששות המשקיעים מפני האטת הכלכלה הגלובלית, בין היתר, על רקע השפעות מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין והברקזיט, כאשר חלק מהמשקיעים אף צופים כי ארה"ב תיכנס למיתון בעתיד הקרוב. בלאומי שוקי הון מעריכים כי אכן תהיה האטה בכלכלת ארה"ב, אולם בשנת 2021 כבר תהיה האצה מתונה בצמיחה, כאשר מנגד, בפסגות מאמינים כי בשנת 2021 סביר להניחס לארה"ב תיכנס למיתון. אבל, על דבר אחד כולם מסכימים - בהודעת הריבית קרובה (ביום רביעי) הפד יוריד את הריבית ב-0.25%.
השווקים ממתינים להודעת הריבית ביום רביעי
בשבוע הקרוב מספר נתונים חשובים מתפרסמים בארה"ב בפרט לגבי הפעילות בתעשייה, כולל סקרים אזוריים והייצור התעשייתי. להערכת יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון, במסגרת סקירת המאקרו השבועית שלהם, השווקים יגיבו בעיקר להחלטת הריבית ותחזית המאקרו של הפד ביום רביעי .
"אנו צופים הורדת ריבית הפד ב-0.25%, אך במקביל הפד (כולל הנאום של פאוול) צפוי לשדר שהמשך הורדת ריבית תלויה בנתונים, ולא מובנת מאליה (ניסיון לצנן את הציפיות). תחזית הריבית של חברי הפד (Dots) צפויה להראות אי שינוי בריבית עד סוף 2020 והעלאת ריבית מתונה ב-2021. שוק האג"ח עלול להתאכזב מתחזית שאיננה כוללת המשך הורדת ריבית", כותבים בלידר.
לאומי: "ירידת התשואות היתה חדה מדי, לא יהיה מיתון"
בלאומי שוקי הון מעריכים כי על רקע ההאטה בכלכלה העולמית, חששות המשקיעים מפני השפעות מלחמת הסחר כאמור והצפי בשוק למדיניות מוניטרית מרחיבה יותר על יד הפד, מהלך ירידת התשואות בעולם בחודש אוגוסט היה מהיר מדי.
בעניין זה, מציינים גיל מיכאל בפמן, כלכלן ראשי ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון כי "התרחיש המרכזי שלנו, מזה כשנתיים, הוא להאטת הצמיחה בארה"ב ב-2019 ביחס ל-2018, האטה נוספת ב-2020, אך לא הגעה למיתון. במהלך 2021 כבר צפויה האצה מתונה בצמיחה על רקע פירות עליית הפריון בארה"ב על רקע שיפורים טכנולוגיים. כלומר שתרחיש המרכזי, המסר הוא של צפי להאטה זמנית בצמיחה בארה"ב, אך לא מיתון. על מנת 'לכסות את כל התמונה', יש להתחשב בקיומם של תרחישי קיצון, ובראיה כוללת כזו ניתן לומר שעדיין קיימת סבירות של כ- 20% שארה"ב תחווה מיתון במהלך השנה הבאה, אך הדבר איננו מצדיק תמחור 'מלא' לכך, כפי שיש כיום בשוק איגרות החוב".
פסגות: להאריך מח"מ באפיק הממשלתי ל-5 שנים
מנגד, בבית ההשקעות פסגות מעריכים מזה תקופה ארוכה כי ארה"ב צפויה להיכנס למיתון בשנת 2021. לדברי אורי אורי גרינפלד הכלכלן הראשי של פסגות: "לפעמים הדברים קורים מהר יותר משחשבתם. בדיוק באותו אופן, ההמלצה שלנו משבוע שעבר לקצר באופן טקטי את המח"מ מחשש לעליית תשואות בשבועות הקרובים התממשה מהר מהצפוי כאשר התשואה על אג"ח גרמנית ל-10 שנים עלתה מ-0.72%- ל-0.45%- וזו האמריקאית מ-1.46% ל-1.9%. בהתאם לכך ומכיוון שהתשואה ל-10 שנים בארה"ב חזרה לרמה שמתאימה למודל שלנו ל'ערך הכלכלי' שלה, אנו ממשים את החלק השני של ההמלצה משבוע שעבר מוקדם מהצפוי ומאריכים את המח"מ המומלץ באפיק הממשלתי ל-5 שנים".
לדברי גרינפלד, "בעוד שסביר להניח שהפד יפחית את הריבית פעם נוספת השבוע, אנו מעריכים שהודעת הפד תמשיך להתייחס להפחתת הריבית כ'הפחתה של אמצע מחזור' כלומר התאמות קלות לפני שחוזרים לתוואי העלאת הריבית".
לקראת הבחירות בארה"ב- טראמפ עם הגב לקיר
בשבוע החולף נרשמה רגיעה מסוימת בגזרת מלחמת הסחר, כאשר הצדדים נקטו במחוות של רצון טוב לקראת המשך שיחות הסחר אשר צפויות להתקיים בחודש הבא. סין הודיעה שמכסים על 16 מוצרים אמריקאים שהיו אמורים להיכנס לתוקף השבוע נדחו ומנגד, ארה"ב הודיעה על דחיית העלאת מכסים על סחורות סיניות בשבועיים.
לחידוש שיחות הסחר בין ארה"ב לסין באוקטובר לא נקבע יעד לסיום, עם זאת, הפעם טראמפ אמר כי ישקול לקבל הסכם ביניים, תרחיש שלא היה מקובל עליו בעבר. לדברי יניב חברון, אסטרטג ראשי, אלומות בית השקעות: "שנה לפני הבחירות בארה"ב, טראמפ זקוק לשווקים תומכים ולא בטוח שיהיה לו מספיק זמן כדי להתיש את הסינים במלחמת סחר כוללת.
מה האינטרס של הסינים?
לדברי חברון, "מלחמת סחר אינה טובה גם לסינים ובינתיים נראה כי הפגיעה בכלכלה הסינית קשה. לכן הסכם ביניים שאינו כולל ויתורים כואבים מידי לפחות עד הבחירות ופיצוץ מכוון של המשא ומתן סמוך לבחירות, יוריד את השווקים בעוצמה, ועשוי לטרפד את בחירתו של טראמפ מחדש לנשיאות".
בשורה התחתונה, מעריך חברון כי "התנודתיות בשוק האג"ח צפויה להימשך אבל לא בטוח שראינו את התחתית מבחינת התשואות. הסינים והאמריקאים אולי בשלים להפסקת אש אבל לא להסכם, הצדדים לא סבלו מספיק כד לעשות את הוויתורים הנחוצים לצורך הסכם מסוג זה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה