הודו גנגס
צילום: Istock

"הודו עשויה להיות אחת המרוויחות הגדולות ממלחמת הסחר"

על רקע התמשכות מלחמת הסחר, אנליסטים צופים שהודו, בעלת הכלכלה ה-6 בגודלה בעולם, יכולה להוות תחליף חלקי לחברות אמריקאיות המחפשות להעביר את מפעליהן מסין
ארז ליבנה | (2)

האם הודו בדרך להפוך לאחת השותפות הכלכליות הבכירות של ארצות הברית? על רקע ביקורו בתחילת השבוע של ראש ממשלת הודו, נראנדרה מודי, בארצות הברית, שם נפגש באריכות עם הנשיא דונלד טראמפ, אנליסטים בכירים צופים שהודו יכולה להרוויח מהמשך מלחמת הסחר.   "הודו היא מדינה ענקית עם כלכלה גדולה והרבה פוטנציאל להמשך הדרך", אמר רודג'ר בייקר, סגן נשיא ואנליסט בכיר של חברת סרטפור. "אמנם היא עדיין לא מאוזנת עם סין בכל הקשור לאוקיינוס ההודי, אבל היא בהחלט יכולה להפוך לשותפה אסטרטגית של ארצות הברית", הוסיף וטען כי הפיכת השותפות לאסטרטגית היא מטרה שהממשל שם לעצמו עוד לפני כניסתו של טראמפ לתפקיד הנשיאות.   ביום ראשון הופיעו טראמפ ומודי בעצרת משותפת בטקסס, מה שהוביל לאופטימיות כי בקרוב ייחתם הסכם סחר חדש בין המדינות, כשעל פי דיווח של רויטרס, המטרה היא להגיע לעצרת האו"ם עם טיוטת הסכם המוכנה לחתימה עד סוף החודש.   ההופעה המשותפת של שני המנהיגים הגיעה למרות שבקיץ טראמפ ביטל אישורים להכנסת סחורות בהיקף של 5.6 מיליארד דולר מהודו ללא מכס. מודי הגיב בהטלת מכסים על 28 סחורות אמריקאיות.   "כרגע, המרוויחות העיקריות ממלחמת הסחר הן וייטנאם, אינדונזיה ועוד מדינות בדרום מזרח אסיה, אבל במבט קדימה הודו בהחלט יכולה להרוויח מהמצב", הדגיש בייקר.   רק אתמול דיווחנו כאן על הצפי לירידה בצמיחה של הודו ב-2019 שעלולה לרדת לראשונה מזה שש שנים לרמה של מתחת ל-6%, שנובעת מההאטה במסחר העולמי בעקבות מלחמת הסחר המשפיעה גם על הודו.

עם זאת בשל הפחתת מס חברות וניסיונות למשוך חברות הייטק אסטרטגיות למדינה, כדוגמת אפל, הצפי הוא שב-2020 תעלה הצמיחה חזרה אל למעלה מ-7%, בדומה מאוד לכלכלה הסינית.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    טעות . יפן וטאיוון ירויחו יותר. (ל"ת)
    T.p 27/09/2019 05:44
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    כשאתה בתחתית קל לעלות (ל"ת)
    אופטימי 26/09/2019 17:46
    הגב לתגובה זו