קרן המטבע מורידה תחזיות בדיוק כאשר הסיטואציה משתפרת?

קרן המטבע העולמית הורידה היום את התחזיות לשנה הבאה, כאשר היא טוענת כי "הכלכלה הגלובלית מאטה באופן מסונכרן". במקביל, לאחר שהצליח לזהות היטב את ההאטה הכלכלית באירופה, שוק הכסף מאותת כי נתוני המאקרו באירופה צפויים לקבוע תחתית בחודשים הקרובים
 | 
telegram
(3)

חדשות שליליות לכלכלה העולמית? קרן המטבע העולמית הורידה היום את תחזית הצמיחה לכלכלה העולמית לשנת 2020 מרמה של 3.2% לרמה של 3% בלבד. מדובר בצמיחה הכלכלית הנמוכה ביותר מאז המשבר הכלכלי שהתרחש ב-2008. למרות עדכון התחזית היום של הקרן, שוקי הכסף  מתמחרים נק' מפנה בכלכלת אירופה בחודשים הקרובים.

אחד האינדיקטורים האמינים ביותר עבור הכלכלה האירופאית הוא קצב הגידול בכמות הכסף במערכת הבנקאית באירופה. פרסמנו את המדד לראשונה ב-BIZPORTAL  ביוני 2018 (לכתבה המלאה), וטענו מספר פעמים כי שוק הכסף מאותת כי כלכלת האיחוד האירופאי צפויה להיכנס למיתון לקראת ספטמבר 2019, זמן קצר לפני עזיבתו של מריו דראגי את תפקיד יו"ר ה-ECB. ואכן, נתוני המאקרו המובילים ביבשת, ובפרט בגרמניה מאותתים צמיחה חלשה/שלילית (לכתבה המלאה).  

כותרת האתר בינואר האחרון (לכתבה המלאה): שוק הכסף מקדים את הכלכלה הריאלית במספר חודשים

כותרת ראשית

- כל הכותרות


ברקע לתמריצים שהבנקים המרכזיים החלו לשפוך לשווקים בחודשים האחרונים, קצב הגידול בכמות הכסף (M1) באירופה החל לעלות בצורה חדה בחודשים האחרונים. בחודש האחרון עמד קצב הגידול על רמה של 8.3% בחישוב שנתי. המשמעות: המדד מאותת כי נתוני המאקרו באירופה צפויה לייצר תחתית בחודשים הקרובים, וכי קצב הצמיחה באירופה צפוי להתחיל לטפס לסביבות 1.5%. אמנם לא מדובר בקצב צמיחה גבוה במיוחד, אבל מדובר בשיפור משמעותי לעומת השנה האחרונה

מדד כמות הכסף באירופה מול התמ"ג: נתוני המאקרו יתחילו לייצר תחתית בתקופה הקרובה?

הדבר הראשון שעולה לראש בעקבות עדכון התחזית של היום של ה-IMF הוא התחזית שסיפק הארגון בתחילת 2018. באותה תחזית, טען הארגון כי הכלכלה הגלובלית צומחת "בצורה מסונכרנת", בדיוק בשיא הנתונים באירופה שמאז ירדו בעקביות. היום קרן המטבע מציינת כי הכלכלה הגלובלית "מאטה בצורה מסונכרת", בדיוק כאשר רואים קצה של אור עבור הכלכלה האירופאית. מקריות? 

יש לציין כי בעוד האינדיקטור האמין עבור אירופה מצביע על צפי להתאוששות, בארה"ב לעומת זאת הסיטואציה מבחינה הכלכלה הריאלית שונה. עקומת האג"ח לטווח של 3 חודשים/10 שנים התהפכה לראשונה בשישי האחרון ברקע להשקת תוכנית הרכישות של הפד'. עם זאת, העובדה כי עקומת האג"ח הייתה הפוכה למשך תקופה של 41 יום צפויה להתבטא בנתוני המאקרו הבאים, כאשר שיא ההאטה בארה"ב צפוי להתרחש במהלך הרבעון הראשון של 2020, כאשר הסיטואציה צפויה להשתפר במחצית השניה של 2020 (במידה ועקומת האג"ח לא חוזרת להיות הפוכה). 

מדד ה-ISM בארה"ב במגזר הייצור מול עקומת האג"ח בארה"ב: נתוני המאקרו בארה"ב צפויים להמשיך להיחלש בחודשים הקרובים

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    כרגיל.. ישראל הינה אי שפיות כלכלית ביחס לעולם (ל"ת)
    מארק 16/10/2019 07:14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    תענוג ללמוד (ל"ת)
    יוסי 15/10/2019 20:14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • מסוציאליסט שמסקר את הקפיטאליזים (ל"ת)
    איש 15/10/2019 22:50
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות