מאזן הפד' ביצע זינוק חד, מדדי המניות בעולם שוברים שיאים בתגובה

לפד' לקח 21 חודשים לצמצם את מאזנו בקרוב ל-700 מיליארד דולר, אך בחודש וחצי האחרונים שיחרר הבנק את הרסן והגדיל את מאזנו ביותר מ-260 מיליארד דולר. הבנק צפוי לספק בחודשים הקרובים ביקושים של יותר מ-120 מיליארד דולר לשוק האג"ח הממשלתי
 | 
telegram
(4)

המדדים המובילים בוול סטריט השלימו בימים האחרונים חודש טוב במיוחד, עם עליות של יותר מ-5%, וזאת למרות שסוגיית הסחר בין ארה"ב וסין מסרבת להיפתר, עונת דו"חות בינונית בוול סטריט ונתוני מאקרו מעורבים. בעולם בו הבנקים המרכזיים מהווים תפקיד מרכזי בשווקים, כמעט לכל תנועה בשווקים יש הסבר בשינוי די פשוט – שינוי המאזנים של הבנקים המרכזיים. בחודש האחרון היה זה הפד' שעשה שינוי גדול במיוחד. 

הדו"חות האחרונים של הבנק מצביעים כי מאזן הבנק עמד בסופ"ש האחרון ברמה של 4.02 טריליון דולר, עלייה של יותר מ-260 מיליארד דולר בתוך כחודש וחצי. לשם השוואה, לקח לפד' שנה ו-8 חודשים להוריד את מאזנו בפחות מ-700 מיליארד דולר במהלך השנים האחרונות. בנוסף נציין כי קצב הגידול במאזן הבנק בחודש האחרון גבוה בהרבה מהקצב הגידול שהתרחש ב-3 תוכנית הרכישות האחרונות. למרות נתון זה, הפד' מתעקש בתקופה האחרונה כי לא מדובר בתוכנית רכישות, וזאת מהסיבה שהבנק רוכש אג"ח לטווח קצר ולא אג"ח לטווח ארוך. למרות טענותיו של הפד', בפועל ההשפעה על השווקים ועל רזרבות הבנקים דומה לחלוטין להשפעות תוכנית הרכישות. 

נזכיר כי הפד' החל לבצע 2 פעולות משמעותיות בחודשיים האחרונים: הפעולה הראשונה היא הזרקת הון בשוק ה-REPO בסכומים שונים. הפד' מבצע בכל יום רכישות לתקופה של יום בסכום של עד 120 מיליארד דולר, ובנוסף מבצע מספר הזרקות לתקופה של שבועיים בסכומים של עד 35 מיליארד דולר. פעולות אלו מאפשרות לדילרים בארה"ב לממן חלק ניכר מההנפקות הגדולות שמצבע הממשל האמריקני בחודשים האחרונים (לכתבה המלאה). פעולה נוספת שמבצע הפד' היא ביצוע רכישות של אגרות חוב של ארה"ב לתקופה קצרה (T-BIIL) בסכום של עד 60 מיליארד דולר.  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

התנהגות מאזן הפד' בשנים האחרונות: תהליך צמצום המאזן הפד' בתוך זמן קצר למסע רכישות

עם זאת, ההשפעה של פעולות הפד' על שוק האג"ח לא מסתיימות ב-2 פעולות אלו. הבנק מבצע בחודשים האחרונים שינוי בפורטפוליו ההשקעות שלו, כאשר הוא מקטין את אחזקותיו בשוק האג"ח מגובה משכנתאות (MBS) ב-20 מיליארד דולר, ומעביר את הפדיונות משוק זה לשוק האג"ח הממשלתית. בנוסף, הבנק משקיע מחדש את הפדיונות בשוק האג"ח הממשלתיות בסכומים של 30-40 מיליארד דולר. 

המשמעות: הפד' יוצר כעת ביקושים של עד 120 מיליארד דולר בשוקי האג"ח הממשלתיים. 

איך זה משפיע בפועל על השוק? 
שליטה על רזרבות הבנקים כפי שעושה גורמות לכך שהבנקים המסחריים לא צריכים לדאוג למימון הפעילות השוטפת שלהם ולעמידה בתנאי הרגולציה - יש כסף זול. עובדה זו מורידה את הסיכון למכירת נכסים לצורך מימון הפעילות השוטפת (כפי שהתרחש ברבעון האחרון של 2018). בנוסף, פעולה זו גורמת לגידול משמעותי בהיצע הכסף בשוק, שכן הבנקים מהססים פחות לחלק הלוואות והביקוש אליו עולה. במקביל, לחברות בוול סטריט קל יותר לגייס כסף לביצוע רכישות חוזרות (BUYBACKS). 

מדד היצע הכסף של בלומברג מול המדדים המובילים בוול סטריט: נזילות היא שם המשחק

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    דירה = קורת גג
    דירה = קורת גג 06/11/2019 10:03
    הגב לתגובה זו
    1 0
    דירה = קורת גג
    סגור
  • 3.
    העשירים מתעשרים הכלבים נובחים והשוורים מתמסטלים (ל"ת)
    כותב 06/11/2019 08:26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    אבל אבל.. אמרו שאין בועה בשוק (ל"ת)
    משקיע 05/11/2019 20:39
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    יש כסף בלי הגבלה בלי ריבית (ל"ת)
    אחלה טריק המציאו 05/11/2019 20:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות