הונג קונג בוערת: "העיר על סף התפרקות טוטאלית"
הכאוס נמשך: סטודנטים בהונג קונג, חמושים בבקבוקי תבערה וחצי וקשת, הציתו רכבים ומדורות בכניסה לאוניברסיטת הונג קונג, הסתגרו בתוכה והפגינו באלימות בכמה מוקדים ברחבי העיר. ההתפתחויות האחרונות נתפסות כהסלמה בעימותים מול כוחות המשטרה. זאת לאחר שבתחילת השבוע נורו שני מפגינים באש חיה, כשאחד מהם נהרג.
"העיר על סף התפרקות טוטאלית", צוטט אחד מבכירי המשטרה בעיר. והוא כנראה יודע מה הוא אומר.
5 חודשים לתוך ההפגנות ועוד לא רואים את הסוף. מה שהחל כחוק הסגרה שנוי במחלוקת, הפך במרוצת הזמן לקריאות לדמוקרטיזציה של העיר העשירה. המפגינים דורשים להותיר על כנו את ההסדר שהותירו הבריטים אחרי הנסיגה ב-1997 לאור מה שנתפס אצלם כמעורבות הולכת וגדלה של הממשל הסיני בנעשה בעיר. הסינים מכחישים את הטענות ואומרים כי ההפגנות נערכות בעידוד ארצות הברית ובריטניה.
המפגינים חסמו דרכים ראשיות בעיר. הם זרקו לבנים ואבנים על כוחות המשטרה ואפילו יש דיווחים על שימוש בקטפולטות. הלימודים בעיר הופסקו. חלק ניכר מהעסקים בעיר היו סגורים אף הם. גם התחבורה הציבורית נפגעה והזבל מתחיל להיערם ברחובות. במהלך הלילה ירו השוטרים לעבר המפגינים גז מדמיע ופרצו את המחסומים בכבישים באמצעות אוטובוסים, אולם נסוגו במהרה.
מאז תחילת השבוע נפצעו 81 בני אדם, אחד מהם הוספג בבנזין והוצת. לא ברור מי אחראי למעשה. "המפגינים הם מאוד אנוכיים. הם הפכו להיות אויבי העם", אמרה ראשת העירייה, קארי לאם, שנאלצת לראות את העיר בוערת ועם הערות כאלה, סביר להניח שתצפה בלהבות ממשיכות להתגבר.
מדד ההאנג סנג בהונג קונג לא נותר אדיש לאירועים וירד ב-1.8%. מאז תחילת יולי, ירד המדד בכ-2,000 נקודות.
"הסינים יגבירו את מעורבותם"
עם זאת, יכול להיות שלהפגנות דווקא יהיה את האפקט ההפוך ממה שמבקשים המפגינים. "אני חושב שההפגנות עושות את השינוי הגדול ביותר דווקא בבייג'ינג, שעכשיו תתערב יותר בענייניה של הונג קונג", אמר דיוויד שואי, אחראי לאסטרטגיית מניות סיניות במריל לינץ', בראיון שנתן ל-CNBC.
"יש סבירות גבוהה לשינוי מהותי וחלוקה מחדש של העושר של הונג קונג. בעבר הסינים נתנו לאליטות של הונג קונג לנהל את ענייניהם, עכשיו ישנן שתי אופציות: הראשונה, להעניק להונג קונג אוטונומיה מלאה. השנייה והסבירה יותר, שסין תתערב הרבה יותר במדיניות של העיר", הוסיף וחזה כי בשנים הקרובות נחזה בשינויים מהותיים בעיר.
חשיבותה של הונג קונג לכלכלה הסינית
משמעותה של הונג קונג כיום היא בעיקרה סימבולית, למרות שעדיין יש לה חשיבות גיאופוליטית וכלכלית. בעבר הלא רחוק, תחילת שנות ה-90 ליתר דיוק, הונג קונג היוותה כרבע מהכלכלה הסינית. כיום, היא מהווה רק 2.5% מהכלכלה, מה שאומר שהיחס שלה קטן ב-90% במהלך 25 שנה.
עם זאת, הונג קונג היא עדיין המקום בו סין מגייסת את מרבית הדולרים לכלכלתה. כמו כן, כלכלת הונג קונג היא הכלכלה המתקדמת הממונפת ביותר בעולם. ב-2008, כשהכסף נהיה זול, הרייטינג של האשראי ביחס לתמ"ג עמד על 300%. בעקבות זאת, 2008-2018 נחשב לעשור הזהב של העיר.
כיום, סקטור הבנקאות של הונג קונג מהווה 850% מהתמ"ג. אם נשווה רגע לאירופה, אז ב-2011 בכלכלות אירופה היחס של הסקטור ביחס לתמ"ג עמד על פי 8 או 10, בכלכלות כמו ספרד, יוון ואיסלנד, זה מרמז על משבר קרב. למה? כי מספיק להפסיד רק 3%-5% מהנכסים כדי להגיע לפשיטת רגל. אז כן, הונג קונג בהחלט בפני צומת דרכים חשוב.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.הבולשביקים האנרכיסטים יורים לעצמם ברגלאפשטיין 14/11/2019 11:16הגב לתגובה זו1 0השלב הבא האנרכיסטים הבולשביקים יספגו אש חייה מהממשל הסיני.סגור
-
1.מצחיק , הסינים מארגנים את ההפגנות כדי שישמשו לתירוץאדם 13/11/2019 16:11הגב לתגובה זו0 2להכנס ו"לעשות סדר" נו שיהיהסגור