לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט, האנליסטים מנתחים
שבוע המסחר האחרון בוול סטריט ננעל בעליות שערים כאשר המדדים המובילים קבעו שיאים חדשים על רקע האופטימיות סביב הגעה להסכם סחר והתמיכה שמביע נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בהורדות ריבית נוספת. להערכת האנליסטים, הסיכויים לכניסתה של כלכלת ארה"ב למיתון פחתו, עדיין קיים סיכוי קלוש להורדת ריבית נוספת בארה"ב בחודשים הקרובים ויש גם מי שחושב שלקראת הבחירות בארה"ב, ככל שטראמפ ייחלש בסקרים השווקים יגיבו בירידות שערים ולהיפך.
טראמפ רוצה ריבית נמוכה יותר
"מדדי המניות בעולם המשיכו לעלות בשבוע האחרון, וחלקם שברו שיאים, זאת על רקע הדיווחים להתקדמות בדיוני הסחר בין ארה"ב לבין סין" כותבים בסקירתם השבועית כלכלני בנק הפועלים. "טרמאפ לא הסתפק בשבירת השיאים וצייץ שיכל להיות טוב יותר אם הריבית הייתה נמוכה. כמו בריטואל קבוע, השווקים החלו לתמחר את הפחתת הריבית הבאה, זאת למרות שהפד הבהיר שמבחינתו הריבית הולמת את תנאי המשק. הסיכויים למיתון פחתו אולי, אבל הנתונים בעולם די מדשדשים".
הרבעון הרביעי בארה"ב נפתח בקול ענות חלושה
"נתוני אוקטובר למכירות הקמעונאיות ולייצור התעשייתי שהתפרסמו בשבוע שעבר מלמדים על כך שהרבעון הרביעי בארה"ב נפתח בקול ענות חלושה. בהתאם לכך, כפי שניתן לראות בגרף מטה, אומדני הצמיחה ברבעון הרביעי של סניפי הפד' באטלנטה ובניו-יורק עומדים נכון להיום ברמה נמוכה מאוד", כותב בסקירתו השבועית אורי גרינפלד הכלכלן הראשי של פסגות בית השקעות.
לדברי גרינפלד, "בהסתכלות קדימה, מצד אחד, סביר להניח שבחודשיים הקרובים ירשם שיפור מסוים באומדנים אלו שכן נתוני הייצור התעשייתי שירד באוקטובר ב-0.8% סבלו מאוד מהשביתה במפעלי GM כאשר ייצור הרכבים קרס ב-7.1%. מצד שני, גם בנטרול כלי רכב הייצור התעשייתי התכווץ באוקטובר ב-0.1% והשינוי השנתי בו עומד על 0.6%-. הסקטור התעשייתי בארה"ב סובל כמובן מההאטה התעשייתית הגלובאלית והנתונים האחרונים שהתפרסמו בסין והפתיעו כולם לרעה, מלמדים שלא הרבה צפוי להשתנות בחודשים הקרובים".
אפקט טראמפ - האם השוק יקרוס בלעדיו?
"שנת בחירות בארה"ב אמורה להיות טובה לשוק המניות, אבל לא בטוח שגם הפעם", כותב יניב חברון אסטרטג ראשי, אלומות בית השקעות. "מאז 1928 ב-4 מערכות בחירות בלבד שוק המניות האמריקאי סיים את השנה בטריטוריה שלילית וב-60% מהמקרים סיים את השנה בעליות דו ספרתיות. למרות זאת קשה לסמוך על הסטטיסטיקה שתנצח גם הפעם. שנת הבחירות עשויה להיות מורכבת יותר והכוונה היא לתנודתית גבוהה יותר. מלבד האפשרות להתפרצות של משבר כלכלי, שתוביל את שוק המניות לירידות. בדומה לשנת 2008 בבחירות בהם התמודד אובמה מול קלינטון או בשנת 2000 כשבוש התמודד מול אל גור, הרגישות של השווקים לבחירתו של טראמפ לנשיא עשויה להפוך קיצונית.
חברון מציין כי בשבוע שעבר הסכימו מספר משקיעים ידועים בארה"ב כמו מארק מוביוס ולאון קופרמן כי שוק המניות עשוי לצלול לטריטוריה דובית (20%-25%) - במידה וטראמפ לא יפסיד בבחירות. ואם תשאלו את טראמפ עצמו, הוא כבר טען במשך חודשים כי השווקים יקרסו ללא בחירתו מחדש לנשיאות.
בשורה התחתונה, מעריך חברון כי ככל שההסתברות לבחירה מחודשת של טראמפ תרד והוא ייחלש בסקרים, השווקים יגיבו בירידות שערים ובחשש למדיניות הכלכלית, לעומת זאת בכל פעם שהוא יתחזק בסקרים, השווקים יגיבו בחיוב.
סיכוי קלוש להפחתת אחת ריבית בחודשים הקרובים
"יו"ר הפד, ג'רום פאוול, העיד בשבוע החולף כי מצב המשק האמריקאי טוב והאינפלציה מצויה מעט מתחת ליעד. הסיכונים נותרו קשורים לסחר הבינלאומי ולצמיחה בעולם", כותבים בסקירתם גיל מיכאל בפמן, כלכלן ראשי ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון.
בלאומי שוקי הון מתייחסים לעדותו ומציינים כי "מדבריו, נראה שהפחתת ריבית נוספת בישיבת הפד בדצמבר אינה סבירה. נראה שתנאי הרקע התייצבו בזכות ההתייצבות בסקרי העסקים בשבועות האחרונים והצפי להצלחת שיחות הסחר עם סין. במבט כולל, עדיין יש סיכוי קטן מאוד לעוד הפחתה אחת של הריבית בחודשים הקרובים, אם, שלא כצפוי, הצמיחה הכלכלית תאט מאוד. כעת נראה יותר סביר שהפד ימתין עם שינויי ריבית כלשהם (מעלה או מטה) במשך תקופה ממושכת".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.לסיכום:הגאון 18/11/2019 09:05הגב לתגובה זו1 0בקיצור השוק יעלה אך יש סיכוי שיירד. יתכן מיתון ואף צמיחה. הריבית ככל הנראה לא תרד אך יש מצב שאולי לא. הכל קשקוש. תקנו מניות/ חברות מעולות לפי שיטת השקעת ערך. תחזיקו בהם לאורך זמן ללא קשר למה שהשוק עושה, תהנו מדיבידנדים ועליית ערך אדירה לאורך זמן. אני בתשואה של כמעט 50% תשואה בפחות מ3 שנים רק לפי שיטה זו ללא קשר למה שהשוק עושה.סגור