לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט, האנליסטים מנתחים
בשוק מעניקים הסתברות נמוכה להורדת ריבית נוספת בארה"ב בחצי השנה הקרובה, אולם ירידת ריבית בסוף השנה הבאה מקבלת סבירות של 75%. האנליסטים מעריכים כי אכן הריבית תישאר ללא שינוי בחודשים הקרובים, אולם לגבי סוף השנה הדעות חלוקות. בנוסף, בעוד דיווחים אודות מלחמת הסחר מזעזעים את השווקים הפיננסיים, בפסגות מצביעים על תהליכים פנימיים מהותיים יותר בסין.
אי-הוודאות והדיווחים הסותרים לגבי הסיכוי לחתימה בקרוב על הפרק הראשון של הסכם הסחר בין ארה"ב לסין העלו את אי-הוודאות בשווקים ותרמו לירידות בשוקי המניות בעולם. עם זאת, המדדים בוול סטריט ננעלו בנימה אופטימית, לאחר שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ הגיב לדיווחים לפיהם יתכן שלא יושג הסכם עד השנה הבאה ואמר כי "הסכם סחר עם סין קרוב מאוד".
בעניין זה כותבים כלכלני בנק הפועלים במסגרת סקירתם השבועית כי "גורם חדש שהגביר את המתיחות הפוליטית בין הצדדים, במיוחד על רקע התגברות ההפגנות האלימות בהונג קונג, הוא העברת חוק בסנאט האמריקני הקובע שיש להטיל עונשים על גורמים סיניים שמדכאים את ההפגנות בהונג קונג תוך פגיעה בזכויות אדם. החוק החדש טרם נחתם ע"י הנשיא טראמפ, שככל הנראה חושש מתגובת הנגד של סין".
הורדת ריבית נוספת בארה"ב? אולי עוד שנה
להערכת כלכלני בנק הפועלים, הפד' צפוי להותיר את הריבית בהחלטות הקרובות ללא שינוי. ההסתברות שהשוק מעניק להפחתת ריבית במחצית הראשונה של 2020 היא נמוכה, אך לקראת סוף השנה הבאה (דצמבר 2020) השוק מעריך שהריבית תרד בהסתברות של 75%.
בניגוד להערכות בשוק, גיל מיכאל בפמן, כלכלן ראשי ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון מעריכים במסגרת סקירתם השבועית כי הריבית בארה"ב בכלל בדרך למעלה. "אנו צופים האטה בצמיחה בארה"ב ברביע האחרון של 2019 וברביע הראשון של 2020 וראשיתה של האצה הדרגתית מאוד בצמיחה בארה"ב החל מאמצע 2020, תוך זחילה איטית מאוד כלפי מעלה בצמיחה ובאינפלציה. בנסיבות אלו, אין זה סביר שהפד יתחיל להעלות את הריבית בזמן הקרוב, ככל הנראה שלא במהלך 12 החודשים הקרובים, אך לאחר מכן צפויה עלייה בריבית", כותבים בלאומי שוקי הון.
האטת הצמיחה בסין? אין קשר למלחמת הסחר
כלכלת סין הינה הכלכלה השניה בגודלה בעולם, ובהתאמה, האטת קצב הצמיחה של סין מטריד חלק מהמשקיעים. "עד כמה שמלחמת הסחר מעניינת ותקשורתית, ההאטה בסין של השנים האחרונות היא לא תוצאה שלה אלא תוצאה של תהליך ארוך טווח שהממשל יזם כדי לשנות את מבנה המשק ולייצר מנועי צמיחה פנימיים שאינם תלויים באשראי ו/או בביקוש חיצוני", כותב בסקירתו השבועית אורי גרינפלד, כלכלן ואסטרטג ראשי של פסגות בית השקעות.
לדבריו, תהליך זה, שמנוהל באופן כירורגי על ידי הממשל, גורם לצמיחה בסין להאט בכל שנה בכמה עשיריות אחוז וצפוי להמשיך לעשות כן גם בעתיד. עם זאת, לתהליך זה יש כמובן השלכות שליליות גם מחוץ לסין ובפרט על הסחר העולמי ועל מדינות שחלק משמעותי מהייצוא שלהן מופנה לסין.
לקראת תוכנית תמריצים גרנדיוזית נוספת בסין?
"לאחר ה'מיני-משבר' ב-2015 סין החליטה שהיא משהה לרגע את התוכנית ארוכת הטווח שלה והוציאה לפועל שורה של צעדים על מנת לתמרץ את הפעילות במשק בטווח הזמן הקצר. לא מעט אנליסטים העריכו שגם השנה סין תפעל באותה הדרך ולאור מלחמת הסחר וההאטה סין תחזור לבצע הרחבות בסדר גודל משמעותי. בינתיים, לאורר ההבנה של הממשל הסיני שבועת האשראי בסקטור העסקי לא תעלם לבד, זה לא קרה ולכן בתרחיש המרכזי שלנו סין ממשיכה להאט גם בשנה הבאה אבל בהחלט ייתכן שבסופו של דבר הממשל הסיני יכנע ללחצים, במיוחד אם אלו יגיעו מהציבור הרחב, ויוציא לפועל תוכנית תמריצים גרנדיוזית נוספת. תרחיש כזה יביא להאצה בפעילות בסין, בסחר העולמי וכתוצאה מכך גם בשורה ארוכה של מדינות אחרות לרבות גרמניה, צרפת וברזיל", סיכם גרינפלד.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.בהלה למט"ח תיע ויפה שעה קודםנ הלמן 25/11/2019 09:44הגב לתגובה זו1 0שעון החול אוזל להערכתי תבוא גם בועת הנדל"ן לסיומה, אןליהייצוא יקבל קצ תנופה מנסקת אך תהיה לא בעייה מול שעות המלחמה הצפויות, המלצה להתרחק מהר השקלים השוק נע בדהרה למפולת כולל הבורסה והפנסיות, בחירות טלטלה רצינית.סגור
-
3.לבורסה אין קשר לכלום (ל"ת)יוסי 25/11/2019 06:25הגב לתגובה זו0 0סגור
-
לבורסהלרון 25/11/2019 10:44הגב לתגובה זו0 0יש קשר לכסף,הכסף זול ואין איפה להשקיעו,זה הכל וכך זה ימשך עם תיקונים!רוצה להפסיד השקע באגח" בועתי!סגור
-
2.השקל לקראת ירידת ערך חזקה הבחירות יורידו את דרגת האשראימנחם הרטוג 24/11/2019 23:52הגב לתגובה זו2 1יש להוסיף את ההיבט הביטחוני הרופף,וכמובן את הורדת הריבית ולהביא גם בישבון כולל את הדפסת השקלים הצפויה, פיחות קרוב מתמידסגור
-
1.עד מתי היא תרד. (ל"ת)טאואר 24/11/2019 22:44הגב לתגובה זו0 0סגור