הבנק המרכזי בסין: יותר מ-13% מהבנקים נמצאים בסיכון גבוה
למבחני הלחץ שעורכים הבנקים המרכזיים לבנקים המסחריים יצא שם רע בשנים האחרונות, כאשר הטענה העיקרית היא שהם מקלים מידי ולא מציגים הערכות ריאליות. הסיבה לכך די ברורה: הכשלה של בנקים במבחן היא סוג של נבואה שמגשימה. לפיכך, הדו"ח השנתי שפרסם השבוע הבנק המרכזי בסין (PBOC) חריג במיוחד, כאשר הוא טוען כי יותר מ-13% מתוך 4,379 מלווים במדינה נחשבים היום "בסיכון גבוה".
לקריאה נוספת: הפד' מאשר לבנקים לחלק דיבידנדים מספר חודשים לפני שמשיק תוכנית להגדלת הונם
לקריאה נוספת: לראות ולא להאמין: עד כמה מבחני הלחץ באירופה הפכו לבדיחה?
בדו"ח הבנק נטען כי הקטגוריה של הבנקים בסיכון מכילה 586 בנקים וחברות אשראי, כאשר ברוב המקרים מדובר בבנקים קטנים. מדובר בעלייה משמעותית לעומת הדו"ח בשנה שעברה שהצביע כי 10% מהבנקים במדינה נמצאים בסיכון. לטענת PBOC, כי בנקים אלו ידרשו לבצע כעת להגדיל את ההון העצמי שלהם.
הבנק בדק השנה 30 בנקים בינוניים/ גדולים. בתרחיש הבסיסי, בו הצמיחה בסין יורדת לרמה של 5.3% (לעומת צמיחה של 6% בנתון האחרון), 9 מתוך 30 הבנקים נכשלו. בתרחיש הגרוע ביותר, בו קצב הצמיחה במדינה הקומוניסטית יורד ל-4.15% בלבד, 17 מתוך 30 הבנקים במדינה נכשלו. כאשר נזכיר שוב שמדובר במבחני לחץ שמציגים בדר"כ תמונה ורודה של המציאות.
העוקבים אחר סקטור הבנקאות במדינה בשנה האחרונה לא צריכים להיות מופתעים. בתחילת מאי האחרון נאלצו הרשויות הסיניות לבצע הלאמה ראשונה של בנק מסחרי, לראשונה מאז הרפורמה הכלכלית ב-1987 (לכתבה המלאה). מאוחר יותר השנה ביצע הבנק הלאמה של עוד 3 בנקים נוספים.
כפי שהסברנו ב-BIZPOTRAL מוקדם יותר השנה (לכתבה המלאה), אחד הגורמים העיקרים לבעיות בסקטור הבנקאות הסיני היא צמצום מאזנו של הפד', תהליך שהוריד בצורה משמעותית את הפיקדונות הדולרים בבנקים הסינים וחשף את הבעיות בבנקים אלו. הזינוק האחרון שהתבצע במאזן הפד' (לכתבה המלאה) צפוי להקל במעט על הלחץ על הבנקים המדינה.
ברקע לבעיות בבנקים, ב-PBOC נאלצו בשנה האחרונה בשנה האחרונה להשיק מספר רב של תמריצים הכוללים בין היתר הזרקה של כסף בשוקי ה-REPO, והורדה של דרישות רזרבות הבנקים. נציין כי למרות פעולות אלו, ריבית ה-SIHBOR (ריבית הבין בנקאית ליום) נותרת ללא שינוי בחודשים האחרונים והיא עומדת היום על 2.07%.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.שאלת תםבזיל 29/11/2019 01:34הגב לתגובה זו0 0אם בנקים חדלי פרעון מולאמים ובכך ממשכים להתנהל כאילו לא היו דברים מעולם אז... למי אכפת מי הבעלים של הבנק כל עוד הוא יכול להמשיך לעבוד. עכשיו שהוא בבעלות המדילה ביא יכולה להדפיס כמה שהיא רוצה ולמנוע ריצה אל הבנק. נפלאות מטבע הפיאטסגור
-
1.יוסיפו עוד כמה שורות לאקסליםהונאת המאה 28/11/2019 22:32הגב לתגובה זו0 0בכסף מונופול הכל אפשרי.סגור