לאחר הראלי בוול סטריט - 2020 תהיה שנת המניות מחוץ לארה"ב

לאחר 10 שנים שבהן המניות האמריקאיות הציגו את הביצועים הטובים ביותר בשווקים, יש כאלה שסבורים שהשנה הבאה תהיה שייכת דווקא למניות בשאר העולם
 | 
telegram
(3)

מאז 2010, המניות האמריקאיות שולטות בשוק. בגדול אפילו. מדד ה-S&P 500 עלה בלמעלה מ-180% בתקופה הזו. מדד המניות העולמי של MSCI, שכולל את כל העולם פרט לארצות הברית, עלה רק ב-18%. פחות מעשירית. מדד ה-MSCI לשווקים המתפתחים במצב אפילו רע יותר. בתקופה הנ"ל הוא עלה רק ב-4%.

אבל האם אנחנו בפני שינוי במגמות? כמה אנליסטים בכירים, אסטרטגים ומשקיעים, בהחלט סבורים שכן. "לאחר שהציגו ביצועי חסר בעשור האחרון, מניות לא אמריקאיות צפויות להפוך לחזקות יותר", כתב פיטר ברזין, האסטרטג הגלובלי הראשי של BCA, במכתב שפרסם. "מה שיניע את המניות זו האצה מחודשת בצמיחה הגלובלית, היחלשות של הדולר והערכות שווי אטרקטיביות אשר יתמכו במניות הלא אמריקאיות".
 

ביצועי מדד ה-S&P 500 מול קרן מחקה של מדד ה-MSCI למדינות מתפתחות

אילו שווקים עומדים לעלות?
מכפיל הרווח (Price to Earning) של ה-S&P, עומד על למעלה מ-20. זה היחס הגבוה ביותר בשנה וחצי האחרונות. זאת נוכח שבירת השיא במדד, למרות ירידה ברווחים ביחס לשנה הקודמת. אצל המניות הבינלאומיות לעומת זאת, היחס עומד על פחות מ-15. 14.7 ליתר דיוק.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לקריאה נוספת:
> בקרוב: חולשה בבורסות; האם זה הזמן להנזיל את תיק ההשקעות?

ישנם אנליסטים שטוענים שהפער המשמעותי בין היחסים, מעיד יותר מכל על כדאיותן של המניות הבינלאומיות. זאת למרות האטת הצמיחה הכלכלית בשווקים הבינלאומיים, המושפעים מחוסר הוודאות סביב מלחמת הסחר, הברקזיט ומתחי סחר כלליים בין מדינות כמו יפן ודרום קוריאה; זאת, ביחס לכלכלה האמריקאית שעדיין חזקה, כאשר התמ"ג האמריקאי עלה ב-2.1% ברבעון השלישי וגם דוחות התעסוקה הראו חוזקה.

המתיחויות בסחר הובילו את מרבית הבנקים המרכזיים ברחבי העולם להוריד ריביות ולהעניק תמריצים לכלכלות, מה שגורם למשקיעים רבים לחזות כי בשנה הבאה הקלות אלו יגדילו את התשואה על המניות הבינלאומיות.

מייק וילסון, אסטרטג ראשי של המניות האמריקאיות בבנק ההשקות מורגן סטנלי, הצביע על כך שמדד MSCI של כלל המניות העולמיות – כולל אלה של ארה"ב – כבר הציג תשואה גבוהה יותר באופן מהותי מאז הנפילות בשווקים בסוף 2018.

"ישנה אחידות עם הצמיחה שירדה בכלכלה העולמית, מה שאומר שהשווקים שולחים מסר כי אנו צפויים לראות שינוי לחיוב בתמחורים ובצמיחה", אומר וילסון, שממליץ לרכוש מניות יפניות וקוריאניות ב-2020, למרות ירידה במדדים המובילים בשתי המדינות בשנה האחרונה.

עם זאת, אנליסטים סבורים שההרחבה הכמותית שביצע הבנק האירופאי המרכזי לפני כמה חודשים, תוביל לעליות שערים במניות באירופה. דווקא בגרמניה, שכלכלתה מדשדשת בשנה האחרונה, צופים עליות שערים. זאת לאחר שמדד ה-DAX הגרמני עלה בלמעלה מ-20% ב-2019, מה שמוביל לעלייה השנתית הגדולה ביותר מאז 2013.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    שינוי דרמטי בעוגת חלוקת הכסף בישראל
    כלכלן 12/12/2019 14:52
    הגב לתגובה זו
    0 2
    למס: סך נכסים כספיים בידי הציבור 3815 מיליארד שח אחוז הנכסים צמודי מדד 2018 28.8% ערך השוק של אגרות החוב בבורסה ( ללא מקמ) 819 מיליארד שח . עכשיו, בואו נחשוב מה יהיו ההשלכות של המשבר הבא, אם בעבר רצו לצמודים ולשקליים, אז היום הם נסחרים בתשואה ריאלית שלילית לפידיון, כלומר חוסר כדאיות מובהק להשקעה . הכסף יעבור למטבע חוץ, באמצעות פקדונות דולריים, קרנות סל. וכ'ו. יתכן שאנחנו עדים היום לשינוי דרמטי בעוגת הכסף
    סגור
  • 1.
    שומע שטויות כאלה כל שנה בסוף רק אמריקה (ל"ת)
    מישהו 12/12/2019 11:52
    הגב לתגובה זו
    5 0
    סגור
  • חסר ידע
    רוקי 17/12/2019 12:10
    הגב לתגובה זו
    0 2
    הבורסה הגרמנית עקפה את האמרקאית וב2020 תעשה כפול אמרקה סיימה את יכולת העלייה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות