לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט, האנליסטים מנתחים

הסיכונים המרכזיים כבר לא יתממשו השנה, אולם התנודתיות תישאר; בניגוד לצפי הפד', האנליסטים מעריכים כי הריבית בארה"ב תרד ב-2020; בנוסף, מסתמן כי בעיית הנזילות חמורה מכפי שהיה נדמה, אך אל חשש - "הפד' חוזר לנפח את הבלון"
 | 
telegram
(1)

שבוע המסחר האחרון בוול סטריט ננעל בעליות שערים קלות, כאשר המדדים המובילים נסחרים ברמות שיא כל הזמנים. ביום שישי ארה"ב וסין הודיעו על הסכמות לגבי השלב הראשון בהסכם הסחר שצפוי להיחתם בינואר 2020, אך עיקר העלייה במדדים נרשמה כבר ביום חמישי לאחר ציוץ של טראמפ בדבר "הסכם גדול שמתקרב". לקראת סיום שנת 2019 נראה כי הסיכונים המרכזיים לשווקים לא יתממשו, אולם התנודתיות בשווקים צפויה להישאר. בנוסף, ובניגוד להצהרות הפד', האנליסטים מעריכים כי הריבית בארה"ב בכל זאת תרד בשנת 2020 וכי בעיית הנזילות בשווקים חמורה מכפי שהיה נדמה. אך אל חשש - "הפד' חוזר לנפח את הבלון".

הברוברים השחורים נותרו חיוורים
"השווקים משאירים מאחוריהם את הסיכונים הגיאופוליטיים המאיימים ביותר של השנה. הסיכון של יציאת בריטניה מהאיחוד האירופאי בלי הסכם והחרפה נוספת של מלחמת הסחר לא התממשו. נוסיף גם את ההסכמה בבית המחוקקים האמריקאי על אישור סופי של ההסכם החדש בין ארה"ב מקסיקו וקנדה", כותב בסקירתו השבועית אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

שוק המניות האמריקאי נותר יציב ביום שישי ותשואות האג"ח חזרו את כל הדרך מהעליות ביום קודם. תגובת השווקים לפרסום פרטי ההסכם לא הייתה סוערת במיוחד, מה שמתאים לדפוס של 'קנה בשמועה, מכור בידיעה'. אולם, זבז'ינסקי מעריך כי תגובת השווקים ביום שישי משקפת גם אכזבה מסוימת מההסכם והחששות שהוא לא באמת יוביל לשיפור בפעילות הכלכלית.

בשוק לא מאמינים לפאואל
ביום רביעי הותיר הפד' את הריבית בארה"ב ללא שינוי, והעריך כי הריבית תישאר ללא שינוי לאורך כל שנת 2020. לדברי זבז'ינסקי, "חלק גדול ממסיבת העיתונאים הקדיש פאואל להסברים, מדוע סיכוני האינפלציה היום נמוכים. לאור העמדה 'היונית' של הנגיד האמריקאי, היינו מצפים שהמשקיעים ירוצו לקנות הגנות לאינפלציה, אך ציפיות האינפלציה הגלומות כמעט לא עלו. נראה, שהמשקיעים בשוק האג"ח, כמונו, דווקא חוששים מהמשך החלשות בפעילות הכלכלית ועלייה באבטלה". בשורה התחתונה, מעריכים במיטב דש כי ריבית ה-FED תרד בשנת 2020 ויותר מפעם אחת.

התנודתיות בשווקים תישאר בתקופה הקרובה
"התנודתיות סביב הסכם הסחר צפויה להמשיך ללוות אותנו בתקופה הקרובה, שכן מיד לאחר החתימה על השלב הראשון הצדדים צפויים להמשיך במו"מ לעבר ההסכם המלא", כותבים בסקירתם השבועית כלכלני הראל פיננסים. "לאור זאת, חשוב לוודא כי תיקי ההשקעות ערוכים לכך – בעיקר ע"י פיזור מוגבר ושילוב אפיקי השקעה שונים. בחשיפה למניות בארה"ב, חשוב לוודא שמתמקדים במניות של חברות רווחיות, שיודעים לנתח אותן ויש להן פוטנציאל צמיחה. ניתן לבחון חשיפה לתתי סקטורים מעניינים, כמו חברות הציוד הרפואי שתוצאותיהן גם בולטות לחיוב בעונת הדו"חות".

בעיית הנזילות בשווקים חמורה מכפי שהיה נדמה
ביום חמישי פרסם הפד' צפי הזרקות ההון לחודש הקרוב אשר נאמד בכחצי טריליון דולר. "זוכרים שבספטמבר שוק הריפו כמעט התפרק והפד נאלץ להזרים למערכת הפיננסית עשרות מיליארדים? זוכרים שהדעה הרווחת היתה שמדובר על אירוע זמני וטכני? אז זהו, שמסתבר שלא רק שלא היה מדובר על אירוע זמני אלא שבעיית הנזילות בשווקים חמורה מכפי שהיה נדמה קודם לכן כאשר בעיית הנזילות בשווקים היא תוצאה שילוב בין רגולציה על הבנקים, הגדלת היצע האג"ח הממשלתיות והמרדף אחר תשואות בשווקים", כותב בסקירתו השבועית אורי גרינפלד הכלכלן הראשי של פסגות בית השקעות.

מצד אחד, הבנקים מדורגים בסוף השנה לפי היקף הנזילות העודפת שלהם ומקבלים ציון שנקרא G-SIB או בהרחבה Global systematic international bank שנועד למנוע קריסה של בנק שהוא גדול מדי מכדי ליפול. ככל שהבנק מחזיק בסוף השנה יותר נזילות כך גם הציון שלו יהיה טוב יותר, מה שיאפשר לו לאחר מכן תשואה על ההון גבוהה יותר. לכן, מסביר גרינפלד, לקראת סוף השנה הבנקים לא ממהרים לוותר על הנזילות שלהם ובכך יוצרים מחסור בהיצע נזילות בשוק הריפו.

אל חשש - הפד' לא יאפשר לאף גוף פיננסי לקרוס בגלל מחסור בנזילות
"מהצד השני, גופים שונים ובכללם קרנות גידור ממונפות שחייבים נזילות באופן שוטף מוצאים את עצמם נאלצים לשלם ריביות גבוהות תמורת הנזילות ונקלעים לקשיים. לכן, בסוף השבוע ולאחר שלפי ה-BIS מספר קרנות גידור גדולות עמדו לקרוס, הפד הודיע כי עד אמצע ינואר הוא יזרים לשווקים דרך מכרזי הריפו עוד 500 מיליארד דולר!!! משמעות ההכרזה היא שבעוד חודש מאזן הפד יחזור לעמוד על 4.5 טריליון דולר, אותה רמה בה עמד לפני שהפד החל בתהליך צמצום המאזן, אי שם בשלהי 2017. החדשות הרעות: בלון הניסוי של הפד לעשות 'נורמליזציה' בשווקים התפוצץ. החדשות הטובות: הפד חוזר לנפח את הבלון הישן שלו ולא יתן לאף גוף פיננסי לקרוס בגלל מחסור בנזילות", סיכם גרינפלד.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מדד מפתיע ,היצעים גדולים באגרות החוב ובשקל
    מבין 16/12/2019 15:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ישראל היום :מדד מתחת לציפיות: ירידה של 0.4% "מדד המחירים לצרכן לא מצליח להדביק את הגבול התחתון של יעד בנק ישראל - 1% • גוברות ההערכות שבנק ישראל ייאלץ להפחית את הריבית ל־0.1% - לעומת 0.25% כיום. "
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות