S&P: "שוק האג"ח הסיני הוא הסכנה הגדולה ביותר לשווקים הגלובליים"
בשבוע שעבר, חברת הסחר קבוצת טיוו (Tewoo Group), שבבעלות ממשלת מחוז טיאנג'ין בסין, לא הצליחה להחזיר את חוב האג"ח הדולרי שלה למשקיעים – במה שהפך לפשיטת הרגל הגדולה ביותר של חברה ממשלתית סינית ב-20 שנה האחרונות.
פשיטת הרגל הכניסה לאור הזרקורים את המצב הבעייתי של החברות הסיניות בבעלות ממשלתית ואת שוק האג"ח הסיני בכלל. יתר על כן, השווקים מודאגים מהעובדה שהממשל הסיני לא הציג תוכנית להצלת אותם עסקים, שיכולים להשפיע על כלל השווקים הגלובליים.
"אנחנו מאמינים שהצלת החברות על ידי הממשל תהיה מאוד סלקטיבית ותוביל לפשיטות רגל נוספות של חברות ממשלתיות סיניות", נכתב בהודעה מטעם חברת הדירוג S&P גלובל רייטינגס.
"אני מנתח את זה כקמפיין של הממשל הסיני להורדת סיכונים ולהכנסת משמעת פיננסית למערכת", אמר ל-CNBC נייתן שיטס, מי שהיה תת שר לענייני חוץ במשרד האוצר האמריקני. "נראה כי הסינים מרגישים בנוח לתת לחלק מהחברות להתרסק. זוהי משמעת וככה זה אמור להתנהל", הוסיף.
אתמול כתבו מודי'ס בהקשר זה, כי החוב התאגידי הסיני מהווה את הסיכון הגדול ביותר לשווקים הגלובליים. בנוסף, חברת הדירוג פיץ' (Fitch Ratings) פרסמה בשבוע שעבר ש-4.9% מהחברות הפרטיות הסיניות פשטו רגל בשל חובות אג"ח סיניים ב-11 החודשים הראשונים של 2019. עם זאת, כרגע רק 6 חברות בבעלות ממשלתית סינית פשטו רגל מתחילת השנה, לעומת 42 חברות בסקטור הפרטי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה