לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט, האנליסטים מנתחים

במוקד העניינים יעמוד השלב הראשון בהסכם הסחר בין ארה"ב לסין, אשר צפוי להחתם ביום רביעי הקרוב; המשקיעים ימשיכו לעקוב מקרוב אחר ההתפחויות בגזרת יחסי איראן-ארה"ב
 | 
telegram
(1)

שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח הערב, כאשר במוקד העניינים יעמוד השלב הראשון בהסכם הסחר בין ארה"ב לסין, אשר צפוי להחתם ביום רביעי הקרוב. בנוסף, המשקיעים ימשיכו לעקוב מקרוב אחר ההתפחויות בגזרת יחסי איראן-ארה"ב.

הסכם סחר ממשי בדרך?
המשלחת הסינית, כשבראשה סגן ראש ממשלת סין, צפויה להגיע מחר לארה"ב, כשמועד החתימה הצפוי הוא ב-15 בינואר. על פי טיוטת ההסכם שפורסמה, טראמפ הסכים להשעות תוכניות להטלת מכסים חדשים על סחורות סיניות מיובאות, ולהוריד כמה מהמכסים הקיימים, בעוד סין הסכימה להגדיל את יבוא מוצרי החקלאות האמריקנים. הנשיא טראמפ כבר ציין שבכוונתו לצאת לסין לאחר חתימת השלב הראשון, על מנת להתחיל במשא ומתן בנוגע לשלב השני של ההסכם. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי של פסגות: "אם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון, סין וארה"ב צפויות לחתום השבוע על השלב הראשון של הסכם הסחר. בעוד שהשווקים מרוצים מאוד מהשקט שהושג בגזרת מלחמת הסחר, סביר להניח שהחתימה על ההסכם לא תשפוך אור על המשך הדרך בניסיון להגיע להסכם כולל.

"עד כמה שהדברים ידועים כיום, ההסכם שיחתם השבוע כולל אי העלאה הדדית של המכסים שתוכננו לדצמבר, הצהרה של סין להגדיל את היקף היבוא שלהם מארה"ב (בעיקר מוצרי חקלאות) והפחתה של המכס האחרון שהאמריקאים העלו בחצי. בנוסף, עד כמה שידוע, השלב הראשון של ההסכם לא כולל שום דבר שנוגע לסוגיות הליבה של מלחמת הסחר כמו שמירה על קניין רוחני אמריקאי, שחרור שער החליפין ופתיחה של שוק ההון הסיני. לכן, עצם החתימה על ההסכם פחות מעניין מההפתעות שיכולות להיות בו.

אם יתברר השבוע שההסכם אכן כולל התחייבויות כלשהן של הסינים בנוגע לסוגיות הליבה, מדובר בהחלט בחדשות טובות (לשווקים, פחות לסינים) שעשויות להפוך אירוע שכולם מצפים לו לכזה שעדיין מרגש במידה מסוימת את המשקיעים. מצד שני, אם יתברר שאין שום אזכור לנושאים אלו הרי שמדובר למעשה בהבטחה לכך שמלחמת הסחר עוד תחזור לככב בכותרות, כנראה בעיקר לקראת הבחירות. ההימור שלנו הוא שמדובר על שאלה שאת התשובה עליה לא נדע בכל מקרה ושהפרטים של ההסכם שייחתם השבוע לא יתפרסמו בכלל כדי לשמור על עמימות שמשרתת כרגע את שני הצדדים".

החששות מהסלמה בין ארה"ב לבין איראן שככו ושוקי המניות בעולם שבו לעלות 
השווקים לא הגיבו בחומרה גם בעת שהתמונה הייתה פחות בהירה, וטרם נודע שמתקפת הנגד לא באמת נועדה לפגוע. מחיר הנפט, שהיה אולי המשתנה היחידי שכן הגיב, שב לרדת ל-65 דולר לחבית.

המשקיעים  ממוקדים בריביות המאוד נמוכות, תאבון הסיכון הוא גבוה, וכל עוד הצמיחה היא סבירה מחירי הנכסים הפיננסיים ממשיכים לטפס. עלייה של האינפלציה הייתה יכולה לצנן מעט את האופטימיות של המשקיעים, אבל לעת עתה, גם אם האינפלציה באירופה עלתה מעט, היא עדיין לא מספיק גבוהה בכדי שהבנק המרכזי האירופאי יעלה ריבית.

רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של IBI: "הסיבוב האחרון בעימות בין ארה"ב לאירן היה כצפוי בעל השפעה קצרת טווח יחסית, כך ששוקי המניות  המובילים השלימו שבוע חיובי נוסף. החשש מהשלכות עימות זה צפויות להותיר אמנם רכיב מסוים של פרמיית סיכון במחיר הנפט, אך על רקע התמונה הכללית בשוק הנפט, ובפרט כושר הייצור הגבוה, ההשפעה של עימות זה על השווקים הפיננסיים צפויה להיות מוגבלת למדיי. לעומת זאת, החתימה על השלב הראשון בהסכם הסחר הצפויה במהלך השבוע הקרוב, מגולמת כמעט במלואה בשווקים, וכל עיכוב בה הוא בעל משמעות של סיכון לשווקים".

דו"ח התעסוקה בארה"ב
תוספת המשרות החודשית הממוצעת בחצי השנה האחרונה עומדת על 189 אלף משרות. בחודש דצמבר נוספו 145 אלף משרות, כ-15 אלף פחות מקונצנזוס התחזיות. שיעור האבטלה נותר ללא שינוי ברמה נמוכה של 3.5%. השכר לשעת עבודה עלה בשיעור נמוך מהצפוי, וקצב הגידול בו האט ל-2.9% ברמה שנתית לעומת רמה של 3.4% בתחילת 2019.

גרינפלד: "על אף תוספת המשרות הגבוהה בשנים האחרונות אין במשק האמריקאי לחצים משמעותיים ולכן התרומה לצריכה הפרטית שהיא מנוע הצמיחה של המשק צפויה להיות מתונה. במילים אחרות, אם נניח לרגע לנטייה השולית לצרוך של משקי הבית (כמה מתוך ההכנסה הולך לצריכה) הרי שהגידול בצריכה הפרטית תלוי בעיקר בגידול בסך ההכנסה של משקי הבית שתלוי בתורו משני גורמים מרכזיים: שיעור השינוי במספר העובדים ושיעור השינוי בשכר.

דו"ח התעסוקה של דצמבר הראה שוב שלפחות בכל הנוגע לשכר אין שום סיבה להיות אופטימי כאשר קצב הגידול השנתי בו האט ל-2.9% (לעומת 3.1% בחודש שעבר). לכן, גם אם נניח שקצב תוספת המשרות בשנה הבאה עדיין יתמוך באבטלה נמוכה, הרי שקצב הגידול בצריכה הפרטית צפוי בכל מקרה להאט".

אלכס ז'בז'ינסקי, כלכלן ראשי במיטב דש: "סימני ההאטה בשוק העבודה האמריקאי מתרבים. זה לא אומר בהכרח שעד סוף השנה המשק האמריקאי ייכנס למיתון, אך תופעה זו משקפת האטה בצמיחה שמאפיינת שלב מאוחר של מחזור העסקים. מצב זה תומך בשוק האג"ח".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    שורטיסטים אחים שלי בינתיים אתם יכולים להעביר את הזמן
    שורטיסט רותח מעצבים 13/01/2020 16:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    על X hamster ,
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות